Crysis 2 - hónapok múlva jöhet a DX11 patch

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 1.
  • Pletyka
Link másolása
Ha igazak a hírek, akár 2-3 hónapot is várnunk kell még a Crysis 2 DirectX 11-es frissítésére, miután a Crytek csak novemberben tudott nekiállni a fejlesztésének. Az infó még nem hivatalos, de a nagy csend gyanús. Közben a srácok már bejelentették: le fognak számolni a multis csalókkal.

A Crysis 2 megjelenése előtti utolsó hetekben derült ki, hogy a korábbi tervekkel ellentétben a DirectX 11-támogatás nem lesz benne a játékban a boltokba kerülésekor, az csak egy későbbi javítás formájában válik elérhetővé - addig minden rajongónak a némileg szerényebb DirectX 9 rendereléssel kell beérnie.

A cseh Eurogamer értesülései szerint ráadásul nem is keveset késik a patch: miután a Crytek csak tavaly novemberben tudott nekiállni a fejlesztésnek, akár két-három hónapos csúszással is számolhatunk. Mindez azt is jelenti, hogy a DirectX 11 miatt elavultnak számító DirectX 10 biztosan kimarad a játékból, azaz az erősebb vassal rendelkező rajongók azonnal két generációval kapcsolhatnak feljebb a jövőben.

Márha érkezik egyáltalán javítás. Az Electronic Arts folyamatosan azt hangoztatja, hogy ők nem jelentettek be semmit az esetleges frissítéssel kapcsolatban, sőt még csak azt sem erősítették meg, hogy lesz ilyen patch - más kérdés, hogy a kiadó és a Crytek már többször elbeszélt egymás mellett.

Jajj a csalóknak!

Míg a fönti értesülések egyelőre spekulációnak tekinthetők, az biztos, hogy a Crytek a közeljövőben hadjáratot indít a csalók ellen. A multiplayer módban lézengő tisztességtelen arcok különféle exploitokat használnak ahhoz, hogy előnyhöz juthassanak a játékban - ezeket a lehetőségeket igyekszik majd megszüntetni a jövőben a csapat. A srácok büntetést ígértek a csalóknak, az viszont még nem derült ki, hogy mire számíthatnak.

48.
48.
Srácok! Ennyire ne legyetek már korlátoltak, mint egy marék homok! Mielőtt bebüfögnétek pár baromságot, amire a kút fejetekből telik, inkább nézzetek körül egy picit a neten legalább. Programozó-ként a szemem forog ettől a sok sületlen baromságtól és már én kérek elnézést!

Íme egy blog bejegyzés az AMD honlapján (tudjátok aki az ATI kártyákat fejleszti manapság :)

http://blogs.amd.com/play/2009/06/02/why-we-should-get-excited-about-directx-11/

Nincs olyan, hogy pár új effekt, egy engine vagy direct3d 9-es (KIZÁRÓLAG, vertex és pixel shader!) VAGY direct3d 11-es (vadi új geometry shader, továbbfejlesztett közvetlen támogatott tesselator engine, GPGPU, multicore support!) Teljesen más gondolkodásmódot igényel, sokkal több lehetőség van benne ÉS IGEN ÚJRA KELL ÍRNI (!!!) a shadereket, tehát a teljes látványt fel kell építeni. (Lehet úgy is csinálni, hogy 11-hez testre szabva átkonvertálod a régi shadereket, csak annak nincs értelme, ilyet senki nem csinál még passzióból sem ! :)

Ha a Crytek rendesen megcsinálja (ott van az a pici "ha") akkor ez a következőekben nyilvánul meg:
+részletesebb karakter modellek
+élethűbb particle effektek (füst, köd, robbanások, víz)
+szebb un. soft-shadowok (finom élű realisztikusabb árnyékok, fények)
+fizika, ragdoll javulhat

ami viszont nem fog változni:
-a statikus mesh-ek (az összes épület, rom, fal, ház, híd... minden :)
-hangulat, történet :)))
-hangok :))))))

Szóval közelről nézve sokkal szebbek lesznek a karakterek, az környezeti effektek, de a házak, épületek, nagyjából ugyanolyanok maradnak és menet közben, pláne ha pörgősen játszol azt hiheted, hogy nem sok minden változott. Ez feladatnak nagy és időigényes, átlagos láma játékos meg majd bebüfögi megint, hogy szar az egész. Remélem a külföldi fórumokon nem ugyanez meg és vagy nem olvassák a fejlesztők, mert ha elmegy az egésztől a kedvük, szart se fogunk kapni pc-re nem, hogy Crysis 3-at !
46.
46.
Berencsit
#35: "Frissítve! Hírünk természetesen nem igaz, áprilisi átverés volt az egész! A hihetőség kedvéért egy nappal korábban dobtuk be a csalit, amit nagyon szép számmal be is vettetek!"

hehe gondolom te is besz*ptad... :D
45.
45.
zero0
#35: te nagyon ostoba vagy, hallottál már április1-ről?
44.
44.
koffein
jólvan akkor hónapok múlva lesz megvéve a játék is amikor már fél krajcárt se fog érni
43.
43.
lackosor6
#23: Az MI néha okos néha agyhalott! Nálam voltak hajmeresztő bugok, pl. a levegőben kb tíz emelet magasban lebegő hulla vagy a kicsit alacsonyabban lebegő helikopter...szóval előfordulnak ilyenek, dehát ennyi legyen a legtöbb! :)
42.
42.
lackosor6
#33: A zene tényleg fantasztikus! Nagyon eltalálták! Mellesleg valami Hans Zimmer írta, már biztosan hallottatok róla! :D
Én a magam részéről gyűlöltem az első részt, sztem egy fekete folt a játékok között! Ezzel a másodikkal elvagyok, de ha végigtoltam akkor sztem gyorsan megy majd a kukába!
41.
41.
lackosor6
#40: Igen, csak az első résznél bejátszott az is, hogy ritka szarul volt optimalizálva! Ez a második viszont még alacsony beállításokkal is zavarbaejtően szép, magason pedig LOL! Persze ettől még nem lesz egy játék jó vagy élvezetes, dehát ezt mindenki döntse el maga!
40.
40.
princeps27
De ha nem csinálnák meg a dx11 es pacht, akkor maguk alatt vágják a fát. Az 1 is csak azért lett híres mert volt egy olyan grafikája amit csak 3 év múlva lehetett maximumon játszani, és sokan (köztük én is) csak ezért várták a 2-t hogy mennyire brutális grafikája lesz, a kor legmodernebb technikájával
39.
39.
caleb007
#35: Most beégettem magam. Bevettem az áprilisi tréfát, mert már 2 nappal előtte ki volt rakva. FAIL. :D
Minden esetre ha a kiadó tagadja, hogy bármit is ígértek volna a DX11-el kapcsolatban, akkor a Crytek hiába mondja, hogy lesz. Jogilag ugyanis nem a Cryteké a termék, hanem az Electronic Arts-é, szóval ők döntik el, mire fordítanak pénzt és mire nem.
35.
35.
caleb007
Szerintem nem lesz itt semmiféle dx11 patch. a PC-sekmár most magasról le vannak... Legalább is amilyen híreket hallok mostanában...
http://www.demonicplayer.hu/2011/03/31/crytek-nem-lesz-tobb-crysis-pc-n/
34.
34.
Dresa
#33: Nem kell temetned, ez most üzletileg szerintem sokkal jobban fog teljesíteni mint az előző.. még mainsteamebb lett és szerintem elég sokan rákapnak pont a grafika miatt (kiindulva abból sok gamernek menyire meghatározó egy játéknál a grafika)
33.
33.
Donpedro
A single után azt kell mondjam jóval nagyobb bajok is vannak mint a grafika :D
Sztori nulla, hangulatból szintén karó. Meg sem közelíti az első két részt. A zenéje viszont nagyon jó lett. A Crysis 2 main theme-mel búcsúztatom és egyben temetem ezt a frencsájzt ='(
32.
32.
Berencsit
#31: hát az pech. xD bár én eddig nem nagyon találkoztam a multijában cheaterekkel. de ami késik, nem múlik. ;)
31.
31.
Bako
A multis csalóknál idegesítőbb, hogy 3 perc után kirak minden szerverről úgyhogy odáig még nem jutottam el hogy a csalókon bosszankodjak :)
27.
27.
falselight
#25: csak poénkodni próbálsz vagy tényleg beszívtad?
26.
26.
hedzsooo
#25: ...techdemo * BOCSi ! ^^
24.
24.
Berencsit
#22: ha mindenki leszarna mindenkit, akkor senki se reagálna a másik kommentjére. ;)
23.
23.
Berencsit
nekem tetszett a játék. és valamilyen szinten JOBB volt mint az elődjei... nálam a legnagyobb bug az volt, hogy egyszer max 2x átment az ellen a társán.... nameg az MI-gyengesége...
22.
22.
JcGross
#18: Te ugyanúgy feleslegesen írtál ennyi erővel mert téged is ugyanúgy leszarnak mint engem.
#21: Nem a béta verzió, de gondoltam, hogy ezt úgyis felhozza valaki.
21.
21.
Berencsit
#11: te valószinüleg a bétával játszottál....
19.
19.
falselight
dx11-ben sem lesz sokkal szebb mint most, nincs amiért siránkozni, hogy dx9 így meg úgy.
18.
18.
Ector
Hát részemről én várok a dx11-re, a megvételnél beléjük fektettem a bizalmamat.
Amúgy meg szarozni ne itt kezdjétek el a játékot, mivel dx11-es a game, csak akkor lesz igazán jó a grafika, ha már támogatva lesz a dx11...
Másrészt #11 Ennyit írsz feleslegesen, sztem nem sok embert érdekel,hogy mit gondolsz erről,feltéve hogy eredetid van :( (emellett én a CELL egységeket nem így érzékeltem, mint te=>szal "nálad lesz a gond" szerintem).

Emellett gratulálok,mindenkinek akik minden játékot lefosoznak stb...
Ezeket a neveket minden játékkommentnél látom és csak a letolás megy, a rákos törtesek nem érdekelnek senkit, ha meg min grafon tolod mit akarsz egyáltalán ??(azoknak szólt akik fikázzák)


17.
17.
princeps27
#11: miért nem a tesztnél, vagy a fórumban nyáladzol a problémáiddal
11.
11.
JcGross
A Crysis 2 épp olyan sz@r mint gondoltam. A hullák érdekes módon esnek össze benne, a fizika kb nem ismert fogalom a játékban, az AI pedig rettenetes. Ott állok a katona előtt, az meg elkezd futkosni jobbra-balra amíg le nem lövöm. Másik meg, hogy ahhoz képes, hogy félig lopakodós játék, ha nem vagy stealth-ben akkor van, hogy még a falon keresztül is meglátnak. Ja, és még ott a grafika. Egyáltalán nem szép, nem részletes, a textúrák ocsmányak, csak rá van rakva 600 effekt, hogy elrejtsék a lustaságuk és tudatlanságuk. Egyedül a játék sztorija ami úgy ahogy elmegy szódával. Azt hiszem sikerült leírnom mindent amit gondolok. És nem érdekel ha lehurrognak, akkor is egy rakat sz@r az egész. Igazi EA minőség...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...