Börtönlakókkal farmoltatnak Kínában

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az eddig sem volt titok, hogy a farmolást - mikor a játékos csak azért gyűjt játékbeli aranyat, hogy utána valós pénzért továbbadhassa - jórészt a rosszabb életkörülmények között élők végzik, azonban mint nemrég kiderült, Kínában már a munkatáborokban is ezzel büntetik a bentlakókat.

A farmerek nagy részéről eddig is tudtuk, hogy Kínában vagy hasonló, nem éppen jó életkörülményeket biztosító országban él: ott a helyieknek jobban megéri napi pár dollárért aranyat gyűjteni a World of Warcraftban valamelyik internetkávézó sarkából, mintsem kimenni a rizsföldre dolgozni.

Az viszont valamennyire újdonságnak számít, hogy ma már a munkatáborokban is farmolásra kényszerítik a börtönlakókat. A The Guardian legújabb cikke egy Liu Dali álnevet viselő úriemberről szól, akit állítása szerint a kínai Jixiben található táborban tartottak fogva. Mint mondta, a börtönőrök 300 emberrel farmoltattak, 12 órás váltásokban dolgoztak - a számítógépeket sosem kapcsolták ki.

Minden munkásnak egy bizonyos mértékű kvótát kellett teljesítenie, ha ez nem sikerült, fizikai fenyítés következett: feltartott kezekkel kellett tűrniük, míg műanyagcsövekkel ütik őket, ezért sokszor addig játszottak, amíg alig láttak valamit.

Az új módszer alkalmazása egyáltalán nem véletlen, ugyanis sokkal jövedelmezőbb, mintha szénbányákban dolgoztatnák a rabokat. Dali szerint egy börtönlakó akár 770-925 dollár értékű aranyat is össze tudott farmolni, amiből ők azután természetesen nem tarthattak meg semmit. 

26.
26.
Zauder
#23: A kommunizmus 'szépségei'. :)
25.
25.
l.rics16
10 sztem te se tartanád szorakoztatonak a farmlosát 1-2 napon söt talán már órán belül nem az van sztem hogy mész chatelgecc a guildben meg szorakozol szeded a pénzt megállás nélkül 12 órán át grindolsz vami ellenséget aztán másnap ugyanez utána megint ugyanez és igy tovább elöbb vagy utobb szarabbul éreznéd magad mintha sima börtönbe lennél
24.
24.
Batri
23.
23.
Batri
az úriembert amúgy csak egy cikk miatt csukták le 3 évre, amiben a helyi korrupcióról szólt :) előtte maga is börtönőr volt
22.
22.
Attila8911
Csak mondok vmit kínáról. Azt akinek megengedik h ezt csinálja v 1általán börtönbe lehet az kb 1 csirkét lopott el. Pl aki drogot csempész helyben agyonlövik szal ehhez hasonlítsátok. És valószínű h ezen fogolytáboros bűnözők fele "politikai" fogoly.
Az meg h ez az ország ezzel keres pénzt meg pofátlanság mert a blizznek pumpálnia kellett a pénzt h egyáltalán kiadják a gamet.
21.
21.
Mortis
Hát igen: Ma már nem a földeken dolgoztatás, hanem a farmoltatás, ma már nem a puskatussal verés, hanem a műanyag csővel bántalmazás a divi. Azért szép dolog, hogy a nagybetűs KOMMUNIZMUS még mindig kísért. Pedig kinőhetné már ezt Kína is. :)
20.
20.
Zauder
'Ni hao
And farm some gold
Ni hao
Your auctions sold
Ni hao
Its getting old
Ni hao
Ohhh-h'

http://www.youtube.com/watch?v=C4lH0qO11mo :)
19.
19.
AnimeWarlord
Ilyen durva kínzás mellett garantálom, hogy a következő időszakban drasztikusan csökkenni fog a bűnözési mutató! O.O
18.
18.
adam183
Pff.. Szégyen, hogy milyen emberek élnek..
17.
17.
fire
Nekem csak ennyi a véleményem: xDDDD azta
16.
16.
mamgu
Ezt a reterdált kitekeredett világot öcsém , ilyet csak P.K. Dick írt annak idején de a valóság lassan beéri a fikciót ." Kull Wahad " !
15.
15.
felegyi
#14: Ne keresd a gonoszt! Inkább menj nyárin meggyet szedni vagy dinnyét... igen nehéz munka, de nekem speciel erkölcsi szempontból is nem lenne pofám se étvágyam (se kedvem) WoW-al pénzt keresni...
14.
14.
darrius1986
#13: Hmm wow én nem wowoztam még valaki elmondaná hogy lehet belőle pénzt csinálni mert ez ilyen formában nem érthető számomra
13.
13.
darrius1986
szevasztok tudna valaki valami felvilágosítást adni erről a farmolásról vagy miről, hogy hogyan vagy miként váltható fizikai formába ez amit a játékban megkeresek mondjuk ez a 700 dollár vagy akár 20 30 dollár? nagyon megköszönném mert nekem van egy pár de erről még csak most hallok először és amúgy elvagyok a farmolással napokig is
12.
12.
Batri
#5: 20-30 dollárt simán meg lehet keresni 12 óra alatt, persze csak ha ért is hozzá valaki, nemcsak leültetik a hülyét hogy nesze öljél.
11.
11.
adikas
#10: Kíváncsi lennék én te mennyire élveznéd az ilyen "szórakozást" ...
10.
10.
Józsi_Doe
AZ bebasz. Kényszermunka helyett szórakozás a rabok "büntetése".
9.
9.
attila 999
na hogy a bioshock hirre meno irasom hogy kotott ide ki.az immarom X-AKTAS eset
8.
8.
attila 999
ezt a videot mar lattam korabban,es ugyanaz a erzesem mint akkor..HIHETETLEN. en nekem a BIOSHOCK mindket resze eszmeletlenul bejott,tetszett.brutalis volt.ez pedig a legjobban vart jatekok listajan eroteljes poziciot foglal el..zsenialis leszz
7.
7.
KenyeresB
Elég gáz már az ilyen :D :D
6.
6.
Rune
Előbb követnék el magamon szeppukut, minthogy leüljek farmolni a WoW elé.
5.
5.
LionElJonson
Ez a 770-925 dollár/fő mekkora időintervallumra értendő?
Egy év alatt, vagy végelgyengülésig, megőrülésig?
4.
4.
Yonny
én régen nagy farmer voltam wowba még a nagy goldseller berobbanása előtt és az izgalmas volt ... de mostanában 1 óra is uncsi nem hogy minden nap csak ezt ... de hát a börtönbe sose volt rózsás a helyzet nem is azért kerülnek oda az emberek mert jó fiúk voltak
3.
3.
hakydakillah
2. tudom, csak vicces oldaláról közelítem meg a témát. Hamarosan olyan kockák lesznek ott, hogy már azért is fizetni fognak, hogy egy játékban valaki összeszedje neki az achievementet :-)
Már látom a sok sok baszistát, akiknek a napi feladat pl: GOW2-ben a 100as szint elérése, különben pottyan a szappan :-D
2.
2.
fojesz
Azért ez nem olyan szórakoztató. A farmolás hihetetlenül lélekölő, monoton munka, ráadásul gyanítom úgy vannak megállapítva az elvárások, hogy semmi másra ne legyen időd a játékon belül. Ennél már csak a 12 órás CAPTCHA kódfejtés kevésbé izgalmas.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...