E3 2011: Microsoft sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: InGen
  • 2011. június 6.
  • Bejelentés
Link másolása
Az idei E3 sajtókonferenciáit a Microsoft nyitotta meg. A redmondiak szolgáltak ugyan újdonsággal, de meglepetésből nem volt sok, a korábbi pletykák ugyanis egytől-egyig lelőtték őket. Azért volt Halo 4, Halo HD, új Fable, Call of Duty, Gears of War, Ghost Recon és jó sok Kinect is...

17:44 - 18:30-kor (plusz kisebb késések valószínűleg) kezdődik a Microsoft konferenciája
17:44 - A Gamekapocs pedig idén először ebben az automikusan frissülő, ütős, élő rendszerben közvetíti majd Nektek az eseményeket.
17:45 - Addig is szavazzatok az alant látható nagyon fontos témában.
17:49 - Fojesz üzeni, hogy valamit elrontottunk a rendszer beállításánál, és így itt azt írja, mitha 18:49 lenne, de ne higgyetek neki, valójában még csak 118:49 van.
18:25 - Lassan kezdünk, ha minden rendben megy, akkor körülbelül 5 perc.
18:26 - Közben a Kotaku-tól éppen azt nyilatkozza az egyik szerkesztő, hogy látták Kudo Tsunodát (Kinect főnök) élőben játszani az új Kinect Star Wars játékkal, és másodperceket késett az irányítás. Szóval, nem túl ígéretes.
18:27 - Pontosabban: főleg gyerekeknek ajánlott.
18:29 - Lezártuk a nagyon fontos szavazást. Úgy tűnik, hogy a Gamekapocs olvasói szerint Cliff Bleszinskinek lesz a legnagyobb szakálla. Kissé valószínűtlen, de hamarosan kiderül, kinek lesz igaza.

 

 

18:31 - Úgy tűnik kezdünk.
18:32 - Rögtön bele a közepébe: Modern Warfare 3
18:32 - Emberünk élőben játszik vele, éppen megszakadt a kontroller kapcsolata a konzollal. Kicsit ciki, de már megy is tovább.
18:34 - Az osztag úszik a víz alatt. Még semmi komoly nem történt, de a hangulat a toppon van és a látvány is ütős. Úgy látszik szokásos filmszerű jelenetekből most sem lesz hiány.
18:36 - Várják, hogy elhaladjon a tengeralattjáró fölöttük, majd ráplántálnak némi bombát, majd kibukkanunk a víz felszínére, hogy lássuk a támadás alatt álló New Yorkot. Döbbenet. Közben a tengerelattjáró feljön a vízre, így behatolhat az osztag.
18:38 - Kezdődik az igazi FPS-akció. A recept most sem változott: gyors, reszponzív irányítás, pörgős, közeli lövöldözések, a szokásos 60 FPS-sel, és belassított jelenetekkel.
18:39 - Atya. Úr. Isten. Motorcsónakokkal a hatalmas csatahajók között, miközben felül vadászgépek szállnak el, és az egész tengeri térséget komolyan bombázzák. A látvány és a hangulat döbbenetes, a filmszerű akció szimplán lenyűgöző.

 

 

18:41 - Az Infinity Ward és a Sledgehammer közösen dolgozott a játékon. A szokásos részben exkluzív DLC-ket várhatjuk Xbox 360-ra.
18:42 - Most pedig itt van az Xbox 360 nagyfőnök, Don Mattrick, és megköszöni mindenkinek, aki számít, hogy a tavalyi volt az Xbox 360 legjobb éve.
18:43 - Ígérete szerint jönnek a nagy blockbuster címek, az új Kinect hullám, és egy televíziozást megreformáló cucc is.
18:44 - A Crystal Dynamics emberei a porondon, az új Tomb Raidert fogják megmutatni.
18:45 - A játék elejéről látunk egy részt, szintén élőben, szintén in-game. Korábban sokat olvashattunk már erről a jelenetről: Lara ki van kötözve, majd himbálózással kiszabadítja magát, meggyullad, mi pedig premier plánban látjuk, ahogy belezuhan egy hegyes fadarabba. Nem tudja hol van, nem tudja mihez kezdjen.
18:46 - A horrorisztikus barlangból próbál kiutat találni, közben folyamatosan beszél magához, bátorítja magát, vagy csak éppen megijed és kiabál. Nagyon emberi karakter, a látvány és a játékmenet abszolút filmszerű és nagyon kemény.
18:47 - Az Assassin's Creedhez saslátásához hasonlóan használhatjuk a túlélőösztönt, hogy felfedjünk olyan tárgyakat a környezetben, amik segítenek a tovább jutásban.
18:48 - A környezet nagyon látványos és interaktív, messze tovább megy a Tomb Raider korábbi bevett sémáin.

 

 

18:50 - A most látott ügyességi rész már emlékeztet kicsit egy korábbi Tomb Raiderre, de sokkal realisztikusabb. A készítők ötletesen használják a QTE-lehetőségeket, majd hősnőnk végre kijut. Majd meglátja a helyet, ami rá vár: egy hajótemető sziget, hasonló a Losthoz, csak ezerszer sötétebb.
18:51 - Jön az EA Sports elnöke, az egykori Xbox vezér, Peter Moore
18:51 - Poénkodik is vele, hogy milyen ismerős a helyzet.
18:52 - 2012-ben négy olyan játék is jön, ami támogatja a Kinectet. A Madden, a Tiger Woods és a FIFA, egyet pedig később fognak bejelenteni.
18:52 - Milyen remek lesz, hogy a Simset hanggal is irányíthatjuk majd.
18:53 - Jön a Bioware alapítója, Ray Muzyka

 

 

18:54 - Hivatalos: a Mass Effect 3 támogatni fogja a Kinectet, mégpedig a hangfelismerést. Mindjárt látunk bemutatót is élőben.
18:55 - Emberünk csak elmondja a szöveget, amit egyébként a kontrollerrel kellene kiválasztani, s a játék máris kiválasztja neki.
18:56 - Nem tűnik túlságosan nagy dolognak, még csak nem is tűnik kényelmesebbnek, mint a kontrolleres kiválasztás. Persze lehet, hogy élőben hangulatos lesz, s még jobban segíti majd a beleélést. De ez még nem minden.
18:56 - Parancsokat osztogathatunk az embereinknek: megmondhatjuk nekik, hogy menjenek előre, támadjanak, milyen képességeket használjanak. Ez viszont már komolyan kényelmesnek és ötletesnek tűnik a sztenderd megoldáshoz képest.
18:58 - Most Yves Guillemot, a Ubisoft vezére érkezik, s persze a Ghost Recon: Future Soldier


 

18:59 - Szintén támogatja a Kinectet. Emberünk most például a fegyvert kapja szét és rakta össze egy mozdulattal, a közönség tapsol. Tényleg elég durva.
19:00 - Mi kellhet ennél több, hogy tényleg a jövő katonájának érezzük magunkat? Különböző hangparancsokat adhatunk ki a játéknak, aki a kívánságunk alapján öszerakja a megfelelő fegyvert és felszerelést.
19:01 - Mellesleg magát a játékot és mozgásérzékeléssel irányítja, s egészen pontosnak és játszhatónak tűnik.
19:01 - A jövőben az összes Tom Clancy-játék támogatni fogja a Kinectet.
19:02 - Marc Whitten jön az Xbox Live részlegről.
19:03 - Az éppen bemutatott új Dashboard központon mindent hanggal vezérelhetünk. Nem túl meglepő módon az egész nagyon hasonlít a Windows Phone 7-re és a nemrég bemutatott Windows 8-ra.
19:04 - Zenék, filmek, játékok egy helyen. Mindent a Kinect segítségével irányíthatunk, nincs többé szükség távirányítóra.

 

 

19:04 - Új feature: jön a Youtube az Xbox Live-ra.
19:06 - Jön a Microsoft keresője, a Bing is, onnantól pedig hanggal kereshetünk az Xbox különböző tartalmai között. Az egész dashboard és a kezelhetőség egyszerű, átláható és logikus.
19:07 - Jön az élő TV-adás is Xboxra. A Microsoft szövetkezett a Sky TV-vel, a FOX-szal és más nagy szolgáltatókkal. Mindez ősszel indul.
19:08 - Jön Dana White, a UFC elnöke.
19:10 - Az Xbox segítségével élőben nézhetjük a meccseket, fogadhatunk, pontokat gyűjtögethetünk.
19:10 - Gyakorlatilag interaktívvá tették a televíziózást. Döbbenet.
19:11 - Phil Spencer jön a Microsoft Game Studiostól.
19:11 - Elméletileg mostantól csak Xbox 360-exkluzív játékokat fogunk látni.
19:12 - Rögtön a nagyágyúval kezdünk: Gears of War 3


 

19:13 - És persze érkezik Cliff Bleszinski. Nincs valami nagy szakálla, bár meg kell hagyni, eddig ne volt ma a legnagyobb, szóval még van esély rá, hogy tényleg nyerjen.
19:13 - Jön néhány fejlesztő, s persze Ice-T, aki kikönyörögte, hogy benne lehessen a Gears 3-ban, ugyanis nagy rajongó.
19:14 - Most éppen Cliff és Ice-T együtt játszik a színpadról. Ha lehet, a játék még durvábban néz ki, mint a második rész, ami nem csoda, hiszen erősen felturbózott motor fut alatta.
19:16 - A játékmenet még filmszerűbb, mint eddig. Dom most beszállt egy exosuitba, reméljük azzal fog irtanu egy sort. Máris egy hatalmas szörny kezdi el abuzálgatni hőseinket, amiből mindenféle gusztustalan dolog kezd el kilógni, hogy Marcus és brigádja rommá lövik.
19:18 - Ice-T bejelenti, hogy újra összeállt a Bodycount néven futó rapegyüttese, csak azért, hogy írjanak egy számot a Gears of Warról.
19:19 - Jön a Crytek történelmi játékának bemutatója, amivel tavaly még csak húztak minket.
19:19 - Rómában játszódik, és láthatóan a Kinectes irányításra épül. Ha az első hardcore Kinect-játékot kerestük, akkor jelentem: megvan. A címe: Ryse.

 

 

19:20 - És most: Halo
19:21 - 10 éves a Halo első része, így jön, amit már előre tudtunk: a Halo HD. Nem csak a grafika fejlődött, de teljesen Xbox Live kompatibilis, s persze az online kooperatívot is támogatja.
19:21 - Jön a szakállkirály Dan Greenawalt a Turn 10-től, hogy beszéljen a Forza Motorsportról
19:24 - Forza 4 in-game bemutató következik: a látvány és a részletgazdagság döbbenetes. A képek magukért beszélnek, azt hiszem autók még sosem voltak ennyire részletesek egy versenyjátékban. Persze a Kinect-támogatásról már eddig is tudtunk, valamint arról is, hogy a GT5-höz hasonlóan megkapja a Top Gear tesztpályát.
19:24 - Most pedig Peter Molyenux
19:24 - Azt kérdezi: hogy tudnánk még jobban belevinni a játékost a világba?
19:25 - Erre az új Fable adja meg a váalszt. A címe - Fable: The Journey


 

19:26 - A világ továbbra is Albion. De amikor hősök nem születnek, akkor kovácsolni kell őket. Így mentheti meg a világot egy egyszerű, hétköznapi ember. Most pedig in-game bemutató.
19:26 - A játékot teljesen a Kinect segítségével lehet irányítani. Emberünk éppen lovagol, kézmozdulatokkal kezeli a kantárt, s egy karlendítéssel varázslatokat küld a szembejövő kis koboldra.
19:27 - Egy komolyabb mozdulatsorral már komplexebb varázslatokat hív elő. Egyébként ülve játszik, így nem látni pontosan, hogyan megy előre, de a teste döntésével adja meg az irányt, karlendítésekkel pedig üt és varázsol.
19:28 - Úgy gondolom, itt a harmadik játék, ami hardcore is és Kinect is. És várjuk is. Most pedig újra Phil Spencer jön.
19:29 - Jön a Minecraft Kinectre, a konzolokon teljesen Xbox-exkluzív lsz.
19:30 - A Microsoft együttműködésre lép a Disney-vel. Ennek első gyümölcse a Disneyland vidámpark teljes lemásolása egy játékba, amit aztán Kinecttel irányíthatunk.
19:31 - Mindez persze gyerekeknek szól: egyfajta interaktív élménnyé varázsolták az egész Disneyland témát. Mesehősökkel, s valószínűleg jó sok egyszerű minijátékkal, amik az ügyességre épülnek.

 

 

19:32 - Idén karácsonykor jelenik meg, már ha érdekel valakit.
19:34 - Jön a Kinect Star Wars, ami szintén gyerekeknek készül első sorban. Habár úgy tűnik, hogy a hangulata rendben van, az élő beszámolók szerint az irányítás hatalmas késésekkel küzd.
19:36 - De majd most kiderül, hiszen élőben mutatják be a színpadon. Emberünk hangvezérléssel kapcsolja be a fénykardot, majd néhány mozdulattal lekaszál pár droidot. A mozdulatok és az animációk elég gyengécskék, és tényleg elég nagy a késés, a dash-elésre épülő mozgás pedig ultragagyi.
19:37 - Az egész nehézkesnek és darabosnak tűnik. A zenéktől és a klasszikus helyszínektől mégis futkos a hátunkon a hideg.

 

 

19:38 - Jön Tim Schafer a Double Fine-tól. Kissé mintha meghízott volna? És szakálla is van.
19:39 - Once upon a Monster című játék Kinectre - apa és fia együtt játszik, meg még Muppet Show is van. Fogalmam sincs, mi értelme, jöjjön már a Halo 4.
19:42 - Jön a Kinect kreatív igazgatója, Kudo Tsunoda. És meg kell jegyezni, lehet, hogy esélyes a szakáll-díj elvitelére.
19:42 - Vagy mondhatnánk azt is: nem lett szebb tavaly óta, s ez már valószínűleg csak rosszabb lesz az évek során.
19:43 - Kinect Fun Labs - egy helyen gyűjtögeti különböző apróbb kinectes holmikat.
19:45 - Az ázsiai csaj éppen pózol a Kinectnek, ami lemásolja a külsejét - testfelépítését és ruházatát is, így egy csapásra létrehozza az avatarod, ami pont ugyanúgy néz ki, mint te.
19:46 - Úgy néz ki, hogy a Kinect képessé vált követni az ujjakat, s 3D-ben tudja manipulálni a képet. Remek.

 

 

19:48 - Most pedig jön az object capture. Egyfajta lájtos augmented reality cuccról van szó. Beszkenneli a kedvenc tárgyunkat, s aztán azt mozgathatjuk is valamennyire a digitális világban. A lány azt mondja, hogy beszkennelhetjük a kocsinkat is. Érdekes lesz, ahogy valaki beáll az Audi Q7-tel a nappaliba.
19:49 - Jön a Kinect Sports Season 2. Úgy látszik, szegény Rare már sosem fog rendes játékot készíteni újra.
19:50 - 6 új sportág jön, például a tenisz és a síelés is, ezen kívül támogatja a hangfelismerést is, s persze jobban követi a mozgást, mint az első rész.
19:54 - Jön a Harmonix projekt direktora, aki kissé beszédhibás, de nincs szakálla. Érkezik a Dance Central 2, ami több mint 100 zeneszámmal fog indulni, és minden DLC-t és egyéb extrát át lehet hozni az első részből.
19:55 - A játék ránézésre teljesen ugyanolyan, mint az első rész.
19:56 - Újra Don Mattrick a színpadon. Összefoglalja, amit eddig ma hallottunk.
19:59 - Hála az égnek, ez azért megmentette a show-t: HALO 4. Master Chef végre visszatér.
19:59 - 2012. őszén fog megjelenni.

19:59 - És vége, köszönjük a figyelmet.

Lemaradtál? Nézd újra a konferenciát itt!

175.
175.
zala
Ha valaki tud olyan oldalt ahol megtalálható az L.A.noire magyarítása írjon nekem! Előre is köszönöm.
174.
174.
zala
A Ghost Recon durva Kinectre.
173.
173.
Giga0509
172.
172.
p.balou
Végre Youtube! :D A Twitter és a sok kutyafüle mellett már elfért. Már csak egy böngésző kéne!
171.
171.
hakydakillah
154. Értem :-)

169. Itt az infó, dátumokkal, kezdéssel:

http://gamekapocs.hu/hir/23665/e3_2011_ma_indul_az_idei_gamerunnepely
170.
170.
Optimus Prime
Nem fogok 160 hsz-t átolvasni. :/ De Halo HD csak kockára jön?

U.i.: van egy elírás: Master Chef. :D
169.
169.
xXgoronikahunXx
A Sony konferencia éjjel lesz?
168.
168.
Vopesz
AKI LEMARADT, az itt megnézheti: http://e3.gamespot.com/press-conference/microsoft-e3/index.html
167.
167.
toarpad
Mikor nézhetjük vissza ? vagyis hol ?
166.
166.
McDuff
#163: am egyszer már vki közületek volt kint vmelyik E3-on nem fojesz?
165.
165.
Cuppak
#163 :s , hát azért L.A ba nem semmi lett volna kimenni , nah afk amíg nem kezdődik.
164.
164.
McDuff
és kinek volt a legnagyobb a szakálla?:D:P
163.
163.
fojesz
162.
162.
Cuppak
Nem volt rossz a cod , de a füle mellé letett egy bombát :D lol
161.
161.
Cuppak
#160 Kösz fojesz az infót :D , am ti kint vagytok a helyszínen?
160.
160.
fojesz
159.
159.
K2 The Highest
Aztaaa! most látom az új COD-ot...Lehidaltam!!!!!!!!!
158.
158.
Slik
http://e3.gamespot.com/press-conference/microsoft-e3/index.html
157.
157.
Cuppak
Jó sok komment O_o , EA ról is lesz Live Blog?
156.
156.
KenyeresB
#122: http://e3.gamespot.com/press-conference/microsoft-e3/?tag=calendar%3Btitle%3B2
155.
155.
Cuppak
Azért kár hogy magyaroktól elvették azt a Ryse játékot , remélem Heroes VI sikerülni fog nekik :D , bízok bennük !! csak 9000 Ftért elő rendelhető , 65 ezer forint értékű szobrot adnak , magyar nyelv stb :D
154.
154.
Lachgas
#151: jolvan, bocs a "nélkül" szó valahogy eltünt a szemem elöl. ERTED?
153.
153.
Megacsiga
hát ez a ms-tól aránytalanul gyenge volt... főleg azok a "családi" kinectes részek... jóég de művolt az egész... de semmi meghökkentő váratlan nem volt, max az uccsó másfél-perces halo4 tréler, bár engem hidegen hagy a halo :D a tomb raider meg a mw3 viszont jóvolt
152.
152.
McDuff
#145: pont úgy értette,hogy fanboykodás ÉS veszekedés nélküli kommentek,csak nem pont így írta,de ez a lényege.
151.
151.
hakydakillah
145. ÉRTELMEZZ, mielőtt írsz..

A délelőtt már az előzetes hírnél szóltam mindenkinek, hogy kerüljék a veszekedést, mert moderálások hada lesz a vége... Most meg MEGKÖSZÖNTEM mindenkinek, hogy eddig minden jól alakult, és örülnék, ha ez így lenne a többi konferenciánál.. :-)

Így már értesz engem?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...