Kojima akkor hagyja abba, ha elégedett lesz

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Hideo Kojima úgy van a munkásságával, mint a nők a testükkel: sosem lesz teljesen elégedett. A mester a Gameindustry.biznek nyilatkozva elárulta, hogy ellenkező esetben abbahagyná a játékfejlesztést, de a jelenlegi technológiák még mindig egyre többet kívánnak meg tőle.

Kojima már nem egyszer fontolgatta a visszavonulását, ráadásul a Metal Gear Solid-sorozat kapcsán is számos alkalommal nyilatkozta azt, hogy nyugdíjba küldi a címet. Ennek ellenére most mégis váltig állítja, hogy nem fogja abbahagyni - persze miért is tenné, ennek pedig mi is nagyon örülünk.

A mester nem konkrétan a visszavonulás oldaláról közelítette meg a kérdést, a Gameindustry munkatársaival beszélgetve azt mondta el, hogy egyik játékával sem elégedett teljesen, de ha ez meg is történne, valószínűleg a fejlesztést is abbahagyná. Kojima szerint ez jó ideig nem fog bekövetkezni, a technológia fejlődésével ugyanis mindig talál majd valamit, ami el akar készíteni ahhoz, hogy maximálisan tetsszen neki a munkája.

"Alkotni valamit annyit tesz, hogy lehetetlen dolgokból csinálunk lehetségeseket, olyanokat, amikről szeretnénk, ha meg tudnánk csinálni. Ha eljutnék arra a pontra, bármit el tudnék készíteni, amit akarok, valószínűleg abbahagynám a játékfejlesztést."

A játékok mögött álló technológia, a programok látványvilága folyamatosan fejlődik, a műveltségéről is híres Kojima ennek kapcsán hasonlította a játékfejlesztők helyzetét Charlie Chaplinéhez, aki rengeteget gondolkozott azon, hogy felhagyjon-e a némafilmekkel, és áttérjen a hangosakra:

"A jelenlegi technológia révén egyre több mindent tudunk kifejezni a játékokkal, egyre több kulturális és faji különbséget tudunk beléjük tenni. Hasonló helyzettel állunk szemben, mint Chaplin, akinek ugyan nem volt szüksége szavakra, hogy kifejezze magát, de később hirtelen muszáj volt használnia őket, hogy ne tűnjön el."

Kojima szerint a technológia adott, a kérdés az, hogy meg tudjuk-e tanulni használni őket.

15.
15.
p3ti
#14: Az tuti hogy ez az ember egy játékteremtő mester :) Sztem ha bele vágna vmi új projectbe , annak is hatalmas cím lenne a vége . Kis túlzással még azzal is sikert aratna ha belkulázna 1 DVD tokba :DD
14.
14.
Kravmaga
ebből az emberből az lesz mint Shigeru Miyamoto-ból:D:Dvagy még jobb:D:D:Dés igaza van p3ti-nak,mert Miyamoto sem állt le Zeldával,hanem megcsinálta Mario-t.és mára már minkét karakter a játéktörténelem legismertebb két karaktere,a játékok pedig amik róluk szólnak nem véletlenül minden idők legjobb játékai között vanak:D:Dés lehet hogy 15 év múlva az MGS széria(és reméljük Kojima csinál más ien hatalmas címeket)olyan lesz mint most a fentebb említett két kis karakter:D:DHALHATATLAN(habár már most is az félig,de ha tovább csinálja,akkor teljesen az lesz):D:Dúgyhogy HAJRÁ Kojimaaaaaaaaa:D:D:D:D
13.
13.
Jinbobo
Az igazi mesterek sosem elégedettek magukkal 100%-san, szóval egy ideig még biztos űzni foglya az ipart...
12.
12.
p3ti
"Kojima akkor hagyja abba, ha elégedett lesz" és az a hír fotó :DD mint vmi szadista perverz . Na de a témához is nyögjek vmit .. nem semmi hogy eddig mit tett le az asztalra . Kéne neki vmi új project , ahol ismét alkothat 1 újabb "csodát" :)
11.
11.
Robbie17
Egy MGSel se játszottam de nem is tetszik, új sorozatot csinálhatna ami nem MGS feelingü :)
10.
10.
kopic
#9: Nagyon sok sikert kívánok neki a továbbiakban is! Ne hagyja abba amit csinál
9.
9.
kopic
#8: Amennyi játékot megcsinált eddig! Eszméletlen.
8.
8.
kopic
Kojima úr aztán tudja hogyan kell megcsinálni egy játékot, hogy annak elsöprő sikere legyen! A világ legjobb fejlesztői közé tartozik! Amilyen fantasztikus játékokat csinált eddig! Egy szó panasz nem lehet egyikre sem. Nagyon ritka az ilyen ember, arra született hogy játékokat csináljon.
7.
7.
Falcon
Valami azt súgja hogy tud ő még olyat alkotni hogy padlót fogunk!Nem szabad még abbahagynia!
6.
6.
Hubert Cumberdale
Hasonlóan gondolkodunk. Csak én az egész játékiparral így vagyok. Még nem láttam játékot amivel 100%-ig meg lennék elégedve. Nincs 10 pontos.
5.
5.
Mortis
Egy idő után unalmas lesz az őrlődés. Nem látok bele ennek az embernek a fejébe s csak remélni tudom, hogy nem a szokásos "profitéhséget" leplezi ezen szavakkal. Jó dolgokat tett le az asztalra és továbbra is képes lesz ugyanilyen jó, esetleg jobb fejlesztéseket kiereszteni a keze közül. Bízzunk benne.
4.
4.
Kravmaga
erről már télleg hallottam(asszem pont itt a GK-n)h egyik játékával sem volt teljesen megelégeddve:O:Oahoz képest meg.....................:D:D:D
2.
2.
metercsiken
Dolgozzon csak ameddig bír! : ) Persze nem akarom hogy halálra hajtsa magád, de nekünk tényleg akkor a legjobb ha kihozza magából ( és a játékokból ) a maximumot! Tehát hajrá,hajrá...És a többi fejlesztőnek is csak ezt tudom üzenni.
1.
1.
Speper
Szimpatikus hapsi.. =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...