Várakozásokon alul teljesített az új Red Faction

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 28.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett a THQ első negyedéves pénzügyi helyzetjelentése. A kiadó bevételei ugyan nőttek, de a vesztesége is több lett, ami részben annak köszönhető, hogy a nyár elején megjelent Red Faction: Armageddon eladásai nem hozták a várt számokat. A vezetőség szerint nincs nagy baj, rekorder hónapok előtt állnak.

Az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest is nagyobb veszteséggel zárta az első pénzügyi negyedévét a THQ. A kiadó a minap adta ki az április-június közötti időszakra vonatkozó eredményeit, melyből kiderül, hogy a tavalyi 30,1 millió dolláros veszteség után 38,4 milliós mínuszt volt kénytelen elkönyvelni a vállalat.

A kiábrándító eredmények annak köszönhetők, hogy a sikervárományos címnek tartott Red Faction: Armageddon a várakozásokon alul teljesített, a gyerekeknek szánt játékok leszerepeltek, de betett a UFC Personal Trainer viszonylag késői megjelenése is. Mindezek ellenére a THQ árbevétele nőtt, a tavalyi 149,4 millió után az idei első negyedévet 195,2 millió dollárral fejezte be.

Bár a számok nem túl biztatóak, Brian Farrell, a THQ vezérigazgatója mégsem aggódik, állítása szerint ugyanis a következő félév nagyon jó lesz, a harmadik negyedévre minden eddiginél jobb eredményt várnak. Az elkövetkezendő hónapokban olyan játékok fognak megjelenni a kiadó égisze alatt, mint a Warhammer 40.000: Space Marine, a Saints Row: The Third, a WWE '12 és a UFC Undisputed 3, de hamarosan boltokba kerül a uDraw tábla PS3-as és Xbox 360-as változata is.

Polcra kerül a Red Faction

Mindezzel együtt Farrell azt is kijelentette: miután két egymás után érkező Red Faction epizód sem tudott különösebben nagy sikert aratni, ezért a kiadó a jövőben nem igazán fogja erőltetni a sorozatot. A THQ egyébként hosszú szünet után hozta vissza a címet a köztudatba, a 2009-es Red Faction: Guerrilla egészen jó értékeléseket kapott a sajtótól.

Egy másik érdekesség, hogy a kiadó azt is elismerte: az MX vs. ATV Alive-val bevezetett üzleti modell megbukott. A THQ azzal kísérletezett, hogy a játékot a szokásosnál olcsóbban, 40 dollárért árulta, majd abban reménykedett, hogy a később megjelenő DLC-kre ráugranak a rajongók. Farrell szerint ugyan az alacsony ár felpörgette az eladásokat, de korántsem jött össze akkora játékostábor, mint amekkora elegendő lett volna.

30.
30.
xICEMANx
Nekem azért bejött... elszórakoztam vele elég szépen
29.
29.
Józsi_Doe
Most miért csodálkoznak hogy a két evvel ezelőtti szabad játékmenetű Guerilla után a síklineáris és gagyi szörnyes Armageddon nem sok senkit hozott lázba?
28.
28.
Teuton
Pedig szerintem az év egyik eddigi legjobbja lett :O
Már ott figyel a "megveszem ha lesz pénzem" listán is, amit azért nem könnyű kiérdemelni :P
26.
26.
hakydakillah
25. Akkor nyisd meg a profilomat, menj a blogomra, ott nyisd meg a legfrissebbet, és tekerj teljesen le, az utolsó fotóra. Nah, az neked szól! :-D
24.
24.
hakydakillah
23. Nah, jó, visszaigazoltalak. Amúgy meg szólj rám(moderátorra), hogy szóljak magamnak, hogy ne offoljak itt annyit!

ON: Nekem ez előző része a játéknak nagyon tetszett, sokat multiztunk. Ezt még picit szoknom kell, de azért egész jó. :-)
23.
23.
Garfartix
#20: lol, dehogy is, már rég beletörődtem a sorsomba! :D
20.
20.
hakydakillah
18. Ritka, mint a fehér holló :-D Esetleg adj fel valami ilyen hirdetést:
Keresem életem párját, legyen csinos, hűséges, házias stb stb

Jelige: kockulni, edzeni engedj!!!

19. persze, direkt töröltél, mert megtudtad, hogy foglalt vagyok :-D
19.
19.
Garfartix
#17: Lol, véletlenül rányomtam, hogy töröllek a barátaim közül... befagyott, és azóta se jön be a Mozzilla :O :D
18.
18.
Garfartix
#17: Te jó ég, olyan feleséget hol lehet kapni? O.O
17.
17.
hakydakillah
16. blogomból nem jött le? Ha lányom van, akkor feleségem is :-) Szeremcsémre ő ritka rendes. Napi 1 óra edzést, és az ő elalvása utáni játszást is engedi :-)
15.
15.
hakydakillah
14. Sajnálom, de mivel te K2-vel jársz, és én házas vagyok, ezért esélyed sincs nálam…. :-D
13.
13.
Necreon
Nem tudom mit vártak tőle hogy várakozáson alul teljesített, de a megjelenés előtt szerintem mindenki (gamer, nem céges fejes) számított rá hogy így bizony bukta lesz.
12.
12.
Garfartix
11.
11.
hakydakillah
6. örülnél neki, mi? Te kis huncut! :-D Látom nem csak az időjárás, hanem a GK is kezd „melegedni” :-D
10.
10.
Garfartix
#9: MINDENKI MENEKÜLJÖN!
9.
9.
K2 The Highest
7.
7.
Garfartix
#5: Most ugye a játékra gondoltál? O.O :D
5.
5.
K2 The Highest
Nekem is bejött...Gyorsan elő is veszem:)
4.
4.
Cuppak
Nekem bejött az armageddon.
3.
3.
vytros
Leginkább azért mert a Guerilla miatt én is kételkedtem benne, pedig tényleg jó játék, egyetlen hibája hogy nem sandbox.
2.
2.
Garfartix
Szerintem is nagyon élvezhető játék lett!
1.
1.
DON GONDOCS
A Red Faction Armageddon pont olyan lett, amilyennek egy jó játéknak lennie kell.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...