A japán földrengés miatt szívott a Sega is

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 30.
  • Biznisz
Link másolása
A Sega pénzügyi mutatója is mínuszba fordult, bevételei éves szinten csökkentek, és veszteséggel zárt. Játéktermi gépei nem mentek túl jól a márciusi földrengés miatt, de a csekély európai és amerikai kereslet miatt a videojátékos részleg is küszködött - legnépszerűbb játéka a Virtua Tennis 4 volt.

A tavalyi pénzügyi évet nagyon jól zárta a Sega (pontosabban a Sega Sammy nagyvállalat), éppen ezért lesz kellemetlen, ha az április-június közötti időszakhoz hasonlóan gyengécskén szerepel majd a kiadó.

A vállalat árbevétele az első pénzügyi negyedév során 28,5 százalékkal 850 millió dollárra zuhant, mindemellett pedig 28,9 millió dolláros üzemi veszteséget termelt. A Sega Sammy összes diviziója leszerepelt az elmúlt három hónapban, de különösen a pachinko és pachislot játékgépei mentek rosszul a márciusi, Japánt ért természeti katasztrófák révén. Bár a Sega állítólag már lát fellendülést, a kabinetek a negyedév alatt 38,9 százalékkal hoztak kevesebb bevételt (384 millió dollárt) a cégnek, mint egy évvel korábban.

A videojátékokból származó pénzösszeg 22,7 százalékkal lett kevesebb, azaz mintegy 208 millió dollárt tett ki, amit a kiadó elsősorban az amerikai és az európai piacon uralkodó szerény keresletnek köszönhet. Az Egyesült Államokban egyébként 700 ezer, Európában 1,02 millió, Japánban 600 ezer, míg más régiókban 2,33 millió darab játékot értékesített a Sega. A vállalat felismerte: kénytelen alkalmazkodni, s muszáj kimerészkednie a mobiltelefonok és a közösségi oldalak piacára.

A Sega legnépszerűbb játéka a Virtua Tennis 4 lett, ebből összesen 670 ezer darabot passzolt el, de keresett volt a Thor: God of Thunder (400 ezer példány) és a Yakuza: Of the End (430 ezer) is.

2.
2.
XDannyL
Na az nem semmi... 384 millió dollárból kényelmesen ellógatnám a lábam, valahol a Hawaii szigeteken =P
Annyira nem izgatnak a Sega játékok. Valamiért nem jönnek be :S Ha ugyan ez a hír lett volna a R*-al, vagy az EA-al, akkor komolyan aggódnék. (Bár az EA az utóbbi időben már nem ad ki olyan jó címeket, mint régen)
1.
1.
daenath
Nagy arculcsapas volt mindenkinek a japan foldrenges, nem csak a videojatek szakmanak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...