Tanulmány a legfélelmetesebb Xbox 360-játékokról

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 11.
  • Érdekesség
Link másolása
Gondolkoztál már azon, melyek a ma kapható legfélelmetesebb játékok? Melyek vannak tényleg hatással a szervezetedre és a pszichédre? Nem? Nos, van egy cég, amelyik ezen gondolkodott helyetted, s a gondolatot tett követte: felmérést végeztek a témában.

A Vertical Slice néven futó cég készített egy kutatást, melyben igyekeztek meghatározni, melyek a legfélelmetesebb Xbox 360-as játékok. A tanulmányhoz megvizsgáltak hardcore és casual játékosokat egyaránt, s figyelték, hogyan változik menet közben a szívritmusuk, a bőrük, mennyire izzadnak, s milyen reakciókat váltanak ki belőlük az egyes játékok.

Mindezek alapján úgy tűnik, hogy jelenleg a Dead Space 2 a legfélelmetesebb anyag, ami Xbox 360-on kapható: habár az első átvezető jelenet még nem keltette fel különösebben a tesztalanyok figyelmét, onnantól kezdve viszont mindenki elkezdett szörnyülködni, hogy Isaac feleségéből egy szép nagy necromorph válik. Az ilyen, és ehhez hasonló jeleneteknél minden résztvevőnek megemelkedett a szívverése, a bőrhőmérséklete, és szaporábban vették a levegőt.

Ezen kívül az is kiderült, hogy nem meglepő módon a hardcore gamerek jobban viselik a megpróbáltatásokat, míg a casualok sokszor kiabáltak, és hangosan megrémültek az előttük zajló jelenetektől.

A kutatók egyébként a Dead Space 2 mellett még a Condemned első részével, az Alan Wake-kel és a Resident Evil 5-tel ijesztgették a résztvevőket, míg a Mass Effect 2, a Condemned 2, a F.E.A.R. 1-2, a Dead Space 1, a Gears of War 2 és a Silent Hill: Homecoming bevetésén is gondolkoztak, de végül nem találták őket elég félelmetesnek a tanulmányhoz.

35.
35.
Szerintem halál para a FEAR 1, mászkálsz ott a kietlen épületben basszus, csövek között meg minden, tiszta para, hogy jön majd valami. Mindig ilyen érzésem volt, pedig 80%ban katonák ellen kellett küzdeni, mégis szerintem totál para az egész.
34.
34.
Gamer
A Dead Space 2 addig jó amíg el nem jutsz az első boltig! Onnantól már csak egy lövölde!
33.
33.
pjoco
Nem mind1 hogy játszik az ember! Este fülessel jó hangosra tolva garantált a para!
Egyébként anno a AVP legelső részétől paráztam szét az agyam! Főleg amiatt hogy nem volt benne se quick save se checkpoint! És így hát lassan kellett haladni megfontoltan máskülönben kezdhetted elölről az adott pályát!
32.
32.
molten
#31: Igen igazad van ebbbe semmi ijesztő nincs!
31.
31.
zsizsi
resi 5 ??? ez komoly??? biztos én vagyok a hülye de én nem sorolnám a hű de ijesztő játékok közé
30.
30.
kopic
#27: Így van! Van egy pár olyan rész a játékban, ami nagyon rémisztő. Meg hogy az ellenségek meg tudnak ijeszteni, váratlanul a semmiből rád támadnak!
Nálam is volt pár feszültség, ijedtség a játékban, főleg este.:)
29.
29.
shatterhand
micsoda lista OMG!!!:)
DS2, RE5...
28.
28.
Vopesz
Dead Space 2? A legnagyobb csalódásom ebben a generációban, eluntam az egészet, volt, hogy konkrétan elaludtam közben, ez kicsit ellentmond a horror műfajnak. Végig sem játszottam, pedig az első része zseniális. Itt meg csak mész, de azt se tudod hova, követed a rádióból jövő utasításokat mint valami birka, az ijesztgetés meg annyiból áll, hogy időnként rád ugrik egy nekromorf a semmiből. Jeee... Azért én még odapakoltam volna a Metro 2033-at is a tesztbe, ugyan nem az a kimondottan horror, de kőkemény hangulata van az alagutaknak, nekem nem egyszer ment fel a pulzus, pedig nem is történt semmi, csak úgy beszippantott a hangulat. Amúgy most hogy gondolkodok, tényleg nincs normális horror ebben a generációban, hol vannak a régi Silent Hillek, a Syren, Fatal Framek...nem értem a japánok miért hagyták abba azt, amihez értenek, és csesznek el minden új játékot a nyugatiasodás oltárán.
27.
27.
Elcijas
Alan Wake-nek inkább az atmoszféra ami megfogott. Ha neki álltam játszani akkor kb. 10-kor kezdtem. Feszültem játszottam végig a játékot, végig kellemes borzongás fogott el, és éppen ez a feszült atmoszféra miatt, a tényleg rémisztő események olyanok voltak, hogy majd megállt a szívem. Egyik ilyen az volt, mikor egy romos házikót safe-zone-nak véltem (hangsúly a vélten :D). Miközben nyugisan szedem, ki a lószereket a dobozból egyszer csak valami hátba vág. Megfordulok ott vannak hárman, teljesen váratlanul (az általam biztosnak vélt helyen). Had ne mondjam mekkora anyázás volt! :D

Ja és az Alan Wake nem is a klasszikus értelemben vett horror. Hanem "psychological action thriller", és nekem a thriller alapból is jobban bejön, mert ott a hangulatra gyúrnak, ritkábbak az riasztó részek, de azok olyanok amik egy darabig beléd égnek.
26.
26.
Giga0509
Resi 5 kurvajó játék meg minden,de nem félelmetes.
25.
25.
adamsfamily
A silent hill:shattered memories is ijesztő volt igaz,hogy az psp játék.
24.
24.
Egyikkel se játszottam, de szerintem anno a Bioshock legeleje is elég para volt. (Utána már egyáltalán nem.)
23.
23.
kopic
#21: Ebben mi a vicces ? Meg mondanád kérlek ? Játszál vele este hülye gyerek, és utána mond meg a véleményedet! Mert én akkor játszottam vele!
22.
22.
Piro
#21: Próbáld ki este is....:D
21.
21.
ilor14
#17: loool xDDDDDD 2. az Alan Wake? én végigvittem ijedős vagyok de azon egyáltalán nem szartam be lol
20.
20.
Darox
#13: Háááááááááát.... Mikor én Dead Space-eztem, szabályosan röhögtem! Jah, paráztató játék.
18.
18.
Piro
Nálam :1.Silent Hill :home coming,2.Condemned2,3.Alan Wake
Hiszen gondoljunk csak bele pl most a condemned 2-re gondolok mikor egy elhagyatott hotelben kutakodsz sehol semmi belenézel a fürdőszoba tükös szekrényébe mikor kinyitod csak te vagy a tükörben mikor bezárod már a hátad mögött van a szörnyeteg .Nálam a dead space 2 max az 5. helyen van.
17.
17.
kopic
Hát én biztos nem a Dead Space 2-őt raktam volna az első helyre! Az első része sokkal félelmetesebb! Nálam.1.: Dead Space 1
2.: Alan Wake
3.: Dead Space 2
4.: Condemned 2
5.: Fear 1
16.
16.
benjo6
Szerintem is ijesztőbb a Dead Space 1 a 2-őnél:D de az a véleményem hogy nem teszteltek elég ijesztő játékokat! csak a leghíresebb horrorokat vették gorcső alá!
15.
15.
RAPTURE1
Szerintem a Silent Hill: Homecoming nyomasztó hangulata sokkal félelmetesebb mint a Dead Space ami egyébként jó de inkább akció mint horror.
14.
14.
drip
#1: dettó ... mind a 3 játék frenetikus bár az amnesiat nem próbáltam még de elbírom képzelni videók alapján milyen lehet :)
Az undyingot lehet fel is teszem valameik nap
13.
13.
amd33
#3: Francokat nem para a dead space igen is az, ahogy a Doom 3 is az örök kedvenc mai napig paráztatás terén a silent hill 2-3-al az élen...
12.
12.
Moldren
#9: Szóval Amnesia The Dark Descent, de az nincs xboxra. Abban pont az a biztonságérzet nincs meg hogy le tudod ütni/lőni a szörnyet.
11.
11.
Mortician
#9: "Az egyedüli félelmetes rész az volt benne, amikor vissza kellett menni az űrhajóra, de ott meg nem volt egy szörny sem :("

Én minimum egy Brute-ra meg egy hordára való necromorphra emlékszem.
10.
10.
Moldren
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...