Arkham City - émelyítő magasságok

  • Írta: zoenn
  • 2011. október 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A héten jelenik meg végre a Rocksteady gondozásában készülő Batman: Arkham City, a fejlesztők nemrégiben rámutattak arra, mennyire büszkék arra, hogy Gotham City bejárható része nem csupán sokkal nagyobb szabadságérzetet ad, hanem arra is, hogy a rendkívüli magasságok vannak a játékban.

A Rocksteady leginkább azzal elégedett, hogy kellően hatásos módon képes visszaadni Batman háztetőkön való grasszálását, hasonlóan a képregényekhez és a filmekhez. Az amerikai PlayStation blogon olvashatjuk, hogy a legnagyobb újdonság az, hogy a levegőben való navigáció olyannyira izgalmas és szórakoztató, mint azt korábban a fejlesztők megálmodták. Ha kellő lendülettel és magassággal rendelkezünk, akkor gyakorlatilag egész Arkham Cityt átrepülhetjük, anélkül, hogy a földet érintenénk.

Folyamatosan térképezhetjük fel a területet, magunk találva meg a kiszögelléseket, a magasabb épületeket, pedig lent is elég sok tennivaló vár bennünket: szűk sikátorok, utcák sokasága, számos gazfickóval. Mindehhez a régi képességek továbbgondolása és új speciális képességek dukálnak, nem kevesebb, mint 12 kütyü áll rendelkezünkre a játékban, a cél az volt, hogy egyszerűen tanulható legyen minden és az, hogy ne kelljen hosszú kombókat bemagolni. A harc gyakorlatilag két gombra szorítkozik, de ez is elég arra, hogy sokszínű legyen a repertoárunk. Egyszerre akár 3 ellenfelet is püfölhetünk.

A Batman: Arkham City október 21-én jelenik meg konzolokra, a PC-s verzió november 8-án landol a boltok polcain.

35.
35.
giga321
#31: Ó hát te voltál ? XD Nem rossz így nézni tiszta mintha egy filmet néznék , ma is órán egész nap néztem. ( De néha a srác aki játszik elég noob. ) XD
34.
34.
Macifasz
#29: Ilyet én is csináltam, a Fable II-vel és a Heavy Rainel. :-D
32.
32.
Dercsi
Ha jól emlékszem már tavaly nyáron kész volt a játék, csak nem akarták elkapkodni az esetleges bugok véget a kiadását.Lásd: Rage... Gondolom políroztak rajta egy olyat mint a Salamon töke, úgyhogy nagyon oda fog verni mindennek. Az A.C a sztori miatt szeretem, a Batman A.A pedig a maga sajátos hangulatával, Rébusz feladványaival ejtett rabul.Megvárom a Pc-s kiadást mert az állítólag grafikailag nagyon hard lesz, remélem a gépem is bírja majd.
31.
31.
Archondelta
#29: Elmebeteg állat vadember, jelen! :D
30.
30.
simon 555
asszem a RAGE helyett inkább ezt fogom beszerezni az UC3 mellé:)
mondjuk még előbb jó volna az első rész is de így is el vagyok havazva.most F1 aztán BF3...aztán majd karácsony környékén jöhetnek ezek.
29.
29.
giga321
#18: Egyik elmebeteg állat vadember írta anno itt a GK-án hogy végig nézte az Uncharted 2-őt youtubon Walkthroughban. XD Hát most én is pont ezt csinálom mert nincs ps3-am pedig kéne mert a játék valami eszement jó és amúgy meg nem úgy fogom fel hogy egy játékot nézek hanem mintha egy nagyon jó filmet XD Bár elég hosszú az szent :D
28.
28.
IceColdKillah
Ha már annyian istenítitek, akkor majd én is kipróbálom.... :P
27.
27.
Hubert Cumberdale
#26: ebben látod teljesen egyetértünk. ahogy írtam, pont ezért ment el a kedvem az ac-tól is, pedig az első rész nagy favorit. épp ma raktam fel a farcry 1-et és már hozzá voltam szokva az új játékokhoz ezért easy-n leszedtek az első pályán, szóval ennyit erről :D már az is meglepő volt, hogy meghalok egy játékban, ráadásul az első 5 percben xD
26.
26.
Archondelta
#24: Értem, hogy mire gondolsz. Csak, hogy őszinte legyek, én már frászt kapok a sok egyszerűsítéstől. És itt most nem csak a Batman-re gondolok. Megértem, hogy a fejlesztők mindenáron kontroller- és felhasználóbarátra akarnak mindent szabni, de már irritáló, hogy nincs mélységük a játékok egyes aspektusainak. A kombórendszer lehet, hogy első pillantásra bonyolultnak tűnik, de ez adja meg az akció leglényegét: emlékezzünk csak a Warrior Within-re. Ott sem ragadtunk le két gomb használatánál, ráadásul elég intenzív harcokat vívhattunk. A mozgáskultúra pedig közel forradalminak számított ott is.
25.
25.
attila4545
#12: Hát én kb. az újabb cod-okkal vagy az angry birds-el raknám egy szintre az ac sorozatot.A mászkálás a falakon három gomb egyidejű lenyomásáról szól és a harcrendszer ordít a combo rendszerért de nehogy túl bonyololut legyen csak egy gombot nyomogathatsz és combozik helyetted persze lehet nem azt amit akartál és nem is azon akin akartad de legelább menőn néz ki.Ellenben az arkham asylum egy időzítés alapú játék ott nem az a lényeg hogyan ütsz hanem ,hogy mikor.(ezt rá lehetne mondani az ac-re is csak hát ott benne vannak a random combok)
24.
24.
Hubert Cumberdale
#22: ez még az első részre igaz lenne, de bh-ban már nem igen. simán bele lehet szaladni ész nélkül egy 20 fős csapatba és simán kikerülhetsz úgy győztesen belőle, hogy egyszer sem szúrnak meg és még csak nem is védekeztél. és nem full felfejlődve, mert én nem is játszottam vele odáig. és épp ezért hagytam rá, mert nem volt már a harc sem kihívás. a batmanban van kihívás, még ha az nem is a verekedés néhány hülyével, de ha belegondolunk batmannak tényleg nem kihívás pár dilis bűnöző. meg amúgy is, hány gombbal kellene ütni? :D
23.
23.
Archondelta
#14: Jogod van saját véleményt alkotni, ezzel nem is akarlak csesztetni, de Te nem a harcrendszerről beszéltél most, hanem a predator mode-ról. Amiről meg is jegyeztem, hogy zseniális. Én magát a pusztakezes harc két gombos megoldását nem szerettem.
22.
22.
Archondelta
#20: Mert az AC-ben lehet ész nélkül harcolni? Nem. Lefognak, homokkal szórnak szembe, a lándzsás áttör a védelmeden, a lovas lerohan téged, a futár kigáncsol, stb. A játék elején nem mehetsz eszetlenül, az egy másik dolog, hogy felfejlesztheted magad olyan szintre, hogy egy idő után bárkinek nekimehess, nah de akkor sem eszetlenül, hanem mérlegelni kell, hogy hogyan, milyen sorrendbe iktatod ki az őröket.
21.
21.
ReNegAdE
#18: Biztos lehetsz benne hogy fog kapni az is!
20.
20.
ReNegAdE
#14: Teljesen igazad van!Batman-be nem lehet ész nélkül lerohanni mindenkit!
19.
19.
goblinfing
Mikor hagyta batman jokert meghalni?
18.
18.
radko1010
Tényleg nagyon faszán néz ki, de nekem kicsit sok ez a batman narráció. Oké hogy néha elmondja, hogy hányan vannak, meg hogy kéne csinálni de szerintem elszaladt egy kicsit a ló, de attól függetlenül biztosan végigjátszom.
Remélem azért majd az uncharted 3 is kap ekkora figyelmet.
16.
16.
goblinfing
14.
14.
Hubert Cumberdale
#12: nem tom de azok az arányok szerintem rohadtul nem voltak az ac-be eltalálva. ott is kb egy gomb nyomkodásával egy tucat embert meg lehetett ölni. ebben sokkal jobban bejött a harc rendszer. főleg, mikor mindenkinél gépfegyver volt, akkor baszhattad az egy gombot, ott taktikázni kellett, egyesével becserkészni mindenkit, hogy ne vegyenek észre. na mindegy szerintem batman jobb. ennyi :)
13.
13.
smash
#12: Igaz, hogy a Batman-ben 1 gombos a harc, de pont ahogyan írtad az Assassin's Creed-ben sincsen túl bonyolítani. Valószínűsítem azért lehet így mert nem 1 vagy 2 ellenféllel kell egyszerre küzdeni. És úgy már nehezebb lenne. De ettől függetlenül imádom mind 2 címet és az év 2 legjobban várt játéka nekem. :)
12.
12.
Archondelta
Meg lehet kövezni érte, de nekem pont az nem tetszett az Arkham Asylum-ban, hogy konkrétan az egész harcrendszer két gomb nyomokodására épült. A játékok lényege az állandó interakció, márpedig ez a fapados megoldás csak épphogy nem passzív szerepbe taszítja a játékost. Hiába példaértékű a mozgáskultúra, az Assassin's Creed-ben is az volt, mégis eltalálták az arányokat, és azt a középutat az egyszerű és a nagyszerű között. Mindenesetre remélem, hogy a zseniális predator mode mellé egy hasonlóan remek glide mode-ot kapunk.
11.
11.
kopic
Nagyon jó ez a játék. De nem hiszem hogy meg fogom venni 360-ra, mert még a Gears of War 3 lesz meg nemsoká.:) De az Arkham Asylumot most kezdtem el.
10.
10.
Dominko
el sem hiszem, hogy már csak 7nap, jöjjön már :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...