Nem lenne logikus az ingyenes World of Warcraft

  • Írta: InGen
  • 2011. október 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis ezt találta mondani Mike Morhaime, a Blizzard elnöke és ügyvezető igazgatója. Sokan találgatják, hogy vajon a régóta futó MMORPG mikor válthat át az F2P (free-to-play) modellre, erre azonban mostanában ne nagyon számítsunk: semmi értelme nem lenne a cég szempontjából.

Habár sokan szeretnek folyamatosan a World of Warcraft haláláról beszélni, s ezek a hangok csak felerősödnek akkor, amikor éppen egy kicsit csökken a játék előfizetőinek száma. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a WoW az utóbbi időben nem gyengült számottevően: a felhasználói bázis folyamatosan 11 és 12 millió fő között lebeg.


Ez a tény persze nem hatja meg azokat, akik a játék haláláról beszélnek, s várják, vajon mikor változik ingyenesen játszhatóvá az anyag. Nos, Mike Morhaime szerint erre nem kell számítani mostanában: "Úgy gondolom, hogy mostanában mindenkiben ott lapul a feltételezés, ha kevesebb pénzt kérsz el, akkor valójában többet tudsz keresni. De ez nem igaz, és nem is feltétlenül teszi jobbá a játékot. Persze mindenki szereti az ingyenes dolgokat, s mostanában a játékosok ki is próbálhattak néhány nagyszerű minőségű free-to-play cuccot. De ez a modell jelenleg nekünk nem megfelelő."

A World of Warcraft tehát tovább menetel a kitaposott ösvényen, s annak ellenére, hogy a BlizzCon 2011 alkalmával bejelentett új kiegészítő, a Mists of Pandaria sokak ellenérzését kiváltotta, valójában sikerült komolyan felkeltenie sok régi és esetleges új játékos érdeklődését.

29.
29.
l.rics16
amugy nem biztos hogy nem érné meg nekik a f2p ha azt nézzük 10 millióan tolják a wow ot eredetiben akk gondolhatjátok még mennyien tolják a törteket lehet fele annyi pénzt kapnának mint a havidijjal de vagy 3x annyian tolnák mint most amugy
7# am meg tauris vok és nem érzem idiotának magam :D
28.
28.
Lordnekroseth
Jézus Mel...bazdki, próbálj meg más mmo kal is játszani. Ha pl játszottál volna eq 2 vel tudnád, hogy már csak az exp büntetés is milyen kurva szar brutális, vagy lineage 2 ben, vagy aionban, ha meghalsz.
Hogy a gw-s devek is mondják, az emberek szart sem mernek csinálni mert félnek a haláltól egy nyomi játékban, mert kurávra nincs kedvük az idejüket azzal tölteni, hogy rohangálnak a hullájukhoz. Ezért nem kellene anyira büntetni a halált. Te meg pont az ellenkezőjét akarod....
27.
27.
manonano
26.
26.
konkolyadam
WoW helyett menjetek sörözni!
25.
25.
Vicces a tört - nem tört összeszólalkozás :) Szerintem meg az egész MMO dolog egy rakás szar, 80 szinten át ugyanazt az unalmas baromságot kell csinálni és muszáj függni különben lemaradsz. Nevetséges.
22.
22.
Gariss
#20: Megnézném hányan játszanának MMO-t, ha nem tudna feléledni a játékos halál után. Menj inkább Legozni.
20.
20.
HerodPK
Es a felmrul a kérdés is hogy akarnak ezek drámaisagot a jatékba vinni....még 1 mass effecten megrebben az ember szive ha elvesztett 1 csapatarsat itt csak az orditas megy...:- REEESSSSS MEEE/////WTF...
+ zéro interakci van a vilag és a player kozt........kuldetés......1 katt.......bla bla bla bla bla.......és felugrik a szoveg accept......99% nak lovete sincs mi miért van ...csak szamolgatja a gearscort...XD
19.
19.
HerodPK
Szamomra a WoW mar csalodas...nem tobb 1 sportnal ahol azért folyik a verseny hogy ki tanluja meg hamarabb a "táncot". voltam casula klanban is aztan server top 3ban..ott azért vanak kovetelmények.....de az no life game amugy meg nem nagyon élvezheto......kata 3 honapig tartott sajna aztan elfogytak az uj dolgok azota nem jatszom és nem is akarok visszamenni mar:) e is csak 1 ujjab 3 honapos kontet lessz semmi tobb
18.
18.
Yami
#17: Amikor az én karaktereim lopták el, csak írtam egy levelet a Blizzard supportnak és estére már minden karim és cuccom visszakerült. A biztonság kedvéért vettem egy authenticator-t, de ennyi. Nem értem miért mentél törte.
17.
17.
Elyas
#16: nem mivel hiába vennék meg akár még több millióan hosszútávon nem érné meg a sok patch és javítás így ez a felállás csak rontana rajta... ha majd a wow már túl van élete több mint 3/4 edét akkor majd már megéri (jelenleg a wow még élete felénél se tart szóval aki azt hiszi hogy ez hamarosan előn annak csalodnia kell)

én eredetiztem a Raga szerón (Nagyboci és Feketefüst néven) de ellopták a karijaimat és akkor átmentem törtre. Igen taurira ÉS NEM BÁNTAM MEG igaz vannak 8 éves buzik akik rákenik a másikra a saját hibáját de nem mindenki ilyen... én pl egy olyan közösség tagja voltam(5 honapja nem wowozok de nemsokára megint ujra elkezdem) akik folyamatosan raideltek és mindenkinek mindent elmagyaráztak akár több ember is csak azért hogy az az egy megértse...
16.
16.
Ecneb
nem lenne logikus vagy nem lenne több pénz nekik abból?
15.
15.
Lordnekroseth
14.
14.
Lordnekroseth
6 év után, ha kényszerítenének sem mennék vissza játszani,pláne nem az új kieggel.
Számomra a wow rip !
13.
13.
Kyuubi
#12: Ezt senki nem mondta, de azzal hogy az emberek kicsengetik azt a havi ~3500 forintot, valamennyire elkötelezik magukat, és ha már ennyire komolyan vettek egy játékot, nagyobb az esélye hogy megtanulnak játszani is (ezzel nem arra célzok hogy soha nem szedi le a tankról a mobot, vagy hogy fixen top dpst tol, de nem faszoskodik, elnézést kér ha elront valamit, és hozza a legjobbat ami tőle telik).
12.
12.
robi009
engem azérdekelne hogy csak én vagyok az egyetlen olyan komolyabb wowos akit ha összehoz a wow egy fiatalabb playerrel akkor nemaztmondom hogy BÉNA,LÁMA,NÚB,HÚZZÁMELEGTEJETINNIMAJDALUDNI. csakmert ahogy a kommenteket olvasom ti ilyenek vagytok ami elég gáz szerintem.
#9 ott a pont habár én eredetin tolom :D
11.
11.
DollSyndrome
#9: Igen, és még kis pöcs, kakis, csúnya és dedós is. FUJJJ.
10.
10.
Skyer
#8: Arathor alli - Naaroth néven futok:)
Itt nem túl kevés a retard:
Brock:
Nem arról van szó, hogy mindenki hülye aki törtözik, de ténylegesen több van, mint eredetin..
Hiddel, tudom, 3 évig toltam törtön.. csak aztán meguntam, hogy minden este olyan agyfaszt kapok, hogy a hubertus által amúgy is elpusztított agysejtjeim mégjobban elpusztultak :D
Így aztán Skyer bácsi átvándorolt eredetire.
9.
9.
BrockSamson
Tehat aki nem fizet egy jatekert az rogton retardalt troll/ lama?

Amugy meg nem igazan latom a WoW hanyatlasat, vegul is Blizz. egeszen szepen ellatja a jatekosait annyi kieggel hogy fenntartsa az erdeklodest. Raadasul aki mar kifizetett par tizezret az evek soran az nehezebben adja fel a jatekot.
8.
8.
Gubi
#7: Nem tudom melyik realmen játszol, de a Bloodscalpon már most ez a szitu, legalábbis alli oldalon tuti :D Mi lenne még ha F2P lenne XD
7.
7.
Skyer
Helyes, helyes, helyes, helyes, helyes, és helyes.
Amint F2P lenne, ott is hagynám a f*szomba.
Sok nyomorult idióta 8 éves, vagy idióta 20 éves troll nem kell nekem a tauriról.. meg eleve úgy minden országból a retardáltak összegyűlnének..
6.
6.
g.man580
Amúgy meg szerintem egy "F2P" game sokkal drágább mint pl a wow. Például ott van a Drakensang Online! Abban ha megvennéd az összes táska összes férőhelyét 100 000 ft-nál többe kerülne!
5.
5.
DollSyndrome
Jó is ez így. Ha ingyenes lenne még több mikka makka regelne azt eljönne a....KATAKLIZMAAAAAAAAAA!!!!
4.
4.
Kyuubi
Persze hogy nem éri meg amíg 10 millióan fizetnek érte :) De pont ez a jó a WoWba, hogy nem ingyenes, így nem árasztja el a sok f*szláma... na jó, ez nyilván csak vicc volt. De ha már így is ennyien vannak, mi lenne ha ingyenes lenne?
2.
2.
Mortis
A belefektetett energiát nem is tudná fedezni a mikrotranzakciókból befolyt pénzmag.
1.
1.
Speper
Ne is legyen! Az hiányozna még, hogy jönne Arathorra meg Ragnára a sok tauris meg a többi törtös..LOL!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...