8 millió Xboxot adtak el a karácsonyi szezonban

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 22.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft közzétette a második negyedéves pénzügyi jelentését, amiből az is kiderült többek között, hogy a karácsony szezonban több mint 8 millió Xbox 360-on adott túl a vállalat. A számok többnyire növekedést mutatnak, a szórakoztatóipari részleg 15 százalékot erősödött.

A Microsoft második pénzügyi negyedéve októbertől decemberig tartott, vagyis egybeesett az ünnepi szezonnal, és a redmondi vállalatnak nem is ment rosszul: a teljes árbevétele 5 százalékkal, 20,89 milliárd dollárra nőtt, a nettó nyereség ebből 6,624 milliárd dollár volt, ami csekély 0,2 százalékos visszaesést jelent.

A legutóbbi karácsonyi időszak a legerősebb volt a Microsoft történetében, amiben fontos szerepet játszott az Xbox 360 és a Kinect teljesítménye is: ahogy arról beszámoltunk, az Xboxból eddig összesen 66 millió darabot adtak el világszerte, a kamerából 18 millió példányt vittek haza, az Xbox Live felhasználók száma pedig 40 milliósra duzzadt - ez éves szinten 33 százalékos növekedés, ami igencsak meggyőző ütem.

A szórakoztatóipari termékekért felelős Entertainment & Devices divízió árbevétele 15 százalékkal, 4,24 milliárd dollárra nőtt - a három hónap folyamán 8,2 millió Xbox 360-on adott túl a vállalat.

23.
23.
smash
#10: Így igaz. Noha Xbox360 tulaj vagyok, elismerésem, a Sony iránt is, mert egy komoly gép és nem egy igazán jó húzó cím jön ki exkluzív rá. Tehát nincs min szégyenkeznie a PS-nek.
22.
22.
Quent1n
Szerintetek attól jobb konzol az Xbox mert többet adnak el belőle? Akkor ezek szerint a Call of Duty a legjobb játék a világon!

A lényeg az, hogy jók az eladások, ergo egyelőre úgy tűnik nincs valós igény egy új konzol generációra a felhasználók részéről.
13.
13.
KeXxX
#2: hahahahha :) nem erősködik a Sony, a PS3 erősebb konzol mint az Xbox. Lehet hogy az xbox-ot jobban viszik mert olcsó, és szar játékokat adnak ki rá. stb..

#12: azt te honnan tudod Einstein?
11.
11.
kopic
YEAH! Nem semmi ! Teljes mértékben megérdemli!
10.
10.
ZsupiDav
Gratulálok nekik, annak ellenére, hogy én inkább Sony párti vagyok. Viszont aki nem elfogult XBox rajongó, az tisztában van vele, hogy ez csak az érem egyik oldala. A másik oldalon ott van a konkurencia, akiknek a hasonló adatait ismerve pontosabb következtetést is le lehetne vonni (nem olyat, mint NoRush vagy nero20).
8.
8.
hl89x9
#7 miért meg van hivatalosan eősítve az, hogy jön 2012/13-ban?
csak pletykák vannak az E3-as techdemoról meg dátumokról
kinect meg a move nemrég jelentek csak meg és jól fogynak, nem lenne érdemes kiadni egy újabb konzolt most még
7.
7.
Stranger
#5: Jaja, most fogták az ütemtervet és eltolták az aktuális megjelenést az fix. xd
6.
6.
sleki666
#2: Már megint kezdődik...
5.
5.
hl89x9
avagy miért nem lesz idén (és sztem 2013-ban sem) új Xbox
mert még mindig jól fogy a Kinecttel együtt
4.
4.
tundra
#2: Észak-Amerikában marketingben jobb, ezen kár vitatkozni. Te gondolom részvényes vagy, ha ennyire örülsz a jó eladásoknak :)
3.
3.
nero20
igazatok van :D az x-box a legjobbb és persze a pc microsoft studio games kings
2.
2.
NoRush
Hiába erőlködik a Sony ;D Az xbox mindig is jobb volt :D
1.
1.
jookrisztian
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...