Az új Jak and Daxter helyett készül a The Last of Us

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 7.
  • Érdekesség
Link másolása
A Naughty Dog társelnöke szerint a stúdió második csapata a Jak and Daxter folytatásán ötletelt, mielőtt belevágott volna a The Last of Us munkálataiba. Evan Wells nem zárta ki, hogy a fejlesztőcég előbb-utóbb újra visszatér a közkedvelt duó kalandjaihoz, de erre egyelőre nem sok sansz van.

A Naughty Dog társelnöke, Evan Wells a Game Informernek adott interjúban árulta el, hogy a fejlesztőcég újonnan alapított második csapata (az, amelyik új projekt hegesztésére volt hivatott, míg a többiek az Uncharted 3-at készítették) egy PS3-exkluzív Jak and Daxter-folytatáson ötletelt, mielőtt belevágott volna a The Last of Usba.

Wells szerint azért foglalkoztatta őket a Jak and Daxter, mert a folyton azt kérdezgették tőlük a rajongók, hogy miért nem veszik újra elő a sorozatot. "Nem tudom, hogy ettől boldogok vagy inkább szomorúak lesznek-e, de egész alaposan körbejártuk az ötletet, arról beszéltünk, hogy lépjünk vissza, és próbáljuk meg mindazt alkalmazni, amit az Unchartedek munkálatai során megtanultunk."

Bár mindennek akár örülhetnénk is, mint a mellékelt ábra mutatja, az ötletelés megbukott, a tényleges fejlesztés nem kezdődött el. "Még ha úgy éreztük is, hogy megcsináljuk a rajongóknak az új Jak and Daxtert, úgy gondoltuk, nem adjuk meg nekik azt a játékot, amit tényleg akarnak" - mondta Wells, aki szerint a múló szenvedély miatt ekkor inkább új projekt, a The Last of Us felé terelődtek a beszélgetések.

Wells szerint a Naughty Dog előtt hosszú jövő áll, éppen ezért nem kizárt, hogy valaha lesz új Jak and Daxter. Jelenleg a The Last of Usra koncentrálnak, de például az Uncharted-csapat simán belevághatna a fejlesztésbe - más kérdés, hogy akkor is fennáll a lehetősége, hogy újra belefutnak a fenti problémákba.

Az első három részt tartalmazó Jak and Daxter Collection egyébként a héten kerül boltokba, illetve a csomagot (vagy egyenként felújított epizódokat) a PlayStation Networkről is le lehet tölteni.

6.
6.
Freed
Hát ez már csak így megy :-) Nem tudnak mindenki kedvében járni...Többség dönt várjuk a The Last of Us-t...Nem rossz játék a Jak sorozat sem de abból már van egy pár. Most inkább ez :-)
4.
4.
sherex
#3: miva? én nagyon de nagyon szeretem a Jak and Daxter sorozatot és már 1000éve várok egy fojtatásra.
2.
2.
sherex
Legyen Jak 4 a Last of Us várhat még.....
1.
1.
Freed
Koncentráljanak csak a The last of Us - ra. Volt már ilyen hogy egy fejlesztőcsapat egyszerre több címen is dolgozott és vagy mind a kettő totál bukás lett vagy félúton leálltak és várhatott rá az ember még évekig.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...