Európában a PlayStation 3 a legnépszerűbb

  • Írta: InGen
  • 2012. április 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Érdekes módon mindezt Saturo Iwatától, a Nintendo nagyfőnökétől tudtok meg, aki pénzügyi beszámolót tartott cégével kapcsolatban. Ebben kitért a többi platform helyzetére is, és végül levonta a következtetést: a Nintendo 3DS azért teljesíthetne ennél jobban is.

A Nintendo különböző európai piackutató cégek adatai alapján elmondta, hogy az öreg kontinensen a PlayStation 3 a legnépszerűbb konzol, amit holtversenyben követ a Nintendo 3DS és az Xbox 360. Utánuk következik a Wii, majd a PSP, és érdekes módon csak ezt követi az új Vita - vagyis, jelenleg még több sima PSP-t adnak el, mint Vitát.


Az európai példával szokás szerint az Egyesült Királyság megy szembe, ahol az Xbox 360 dominál, s csak némileg lemaradva követi a Wii és a PlayStation 3. Az Egyesült Államok ehhez hasonló képet mutat: ott messze az Xbox 360 vezet, azt követi a PlayStation 3, a Nintendo 3DS, a Vita, a Wii, a sima DS, PSP-ből pedig már alig-alig vesznek.

A Nintendo szerint ez azt jelenti, hogy az amerikai handheld piacon a legnagyobb részesedés a 3DS-é, ami örömteli, hiszen a kütyü Japánban is dominál. Iwata azonban elmondta: mivel az amerikai piac kétszer-háromszor akkora, mint a japán, valójában a 3DS eladási mutatói közel sem olyan kedvezőek, mint lehetnének.

40.
40.
Jinbobo
#39: na jó, ezzel a kommentel nem kötekedek, mert van igazságalapja.
39.
39.
Kumite
#37: Bőven vannak olyan nagy címek. Csak nem abban a kategóriában. Az tuti, hogy a box az utolsó.
Az meg, hogy "Marioval" olyan, mintha azt írnám, hogy a többi konzol a lövöldözősekkel tartja fent magát. Tény, hogy nem mindenkinek jönnek be az N univerzumok, ahogy van akinek meg azok a favoritok.
38.
38.
Kumite
#36: De ha nem lenne Wii vagy nem közeledne a Wii U, akkor én is a PS3 mellett döntöttem volna rég.
37.
37.
Jinbobo
#36: Nem akarom leszólni a Nintendot, mert nekem nincs Wii és mert én is a sárgakazettás nintin nőttem fel, de szerintem a Wii egyedül a Marioval és a partyjátékokkal tartja életben magát. Lehet kicsit több Exklúzív címe van a nintinek, de egyik sem olyan nagy cím mint az Uncharted vagy a Killzone. Mellesleg rengeteg exklúzív címe van a ps3-nak, az Xboxot tuti túl szárnyalja.
36.
36.
Kumite
#35: Exkluzívban messzemesszemessze a Nintendo a legszéleskörűbb. Az, hogy az utolsó éve a Wiinek gyenge volt, vagy az, hogy neked nem jön be sok játék, ami N-re jön, az nem befolyásolja a végeredményt. Kb bármelyik N-en van több exkluzív, mint a többieket együttvéve és 2-vel szorozva. Már csak a speckó Wii, DS és 3DS irányítási módok miatt is törvényszerű a számosság, de házon belül is messsssssszzzzzzze a Nintendo a legtermékenyebb.
35.
35.
Jinbobo
Ez a hír meg sem lep, tudtam hogy előbb-utóbb a ps3 lesz a legnépszerűbb. Hiába, sokkal jobb riválisainál, több exlúzív játék jön rá mint a boxra meg a nintendora összesen, ráadásul ingyenes online, szebb grafika, internet használat ........
Ideje hogy felnyílt a játékosok zömének a szeme és rájöttek mi is a jobb!
Előbb utóbb Amerikába is rájönnek!
33.
33.
daenath
#27: Persze hogy nem de jot lok rajta :D Mostmar csak a jatekfelhozatalt kell felnyomni es nincs gond ;)
28.
28.
metercsiken
Nekem Ps-em van, de ha tehetném vennék Box-ot is!
Csak sajna nincs "kedvem"! : )

De nem tudom melyik a jobb, egyszerűen nekem a Ps tetszik( régen is az volt) így ha csak 1-et tudok venni az Ps!
27.
27.
Kumite
#24: Csak egy árcsökkentés lendülete nem tartana 8-10 hónapig és még tovább.
Azt maximálisan elismerem, hogy nagyon kellett neki AKKOR, de azóta van rá Mario 3D Land, Mario Kart, Monster Hunter, Resident Evil, Kid Icarus, Metal Gear Solid, Zelda, Starfox stbstbstb. rengeteg jó cím, minden nemű, korú és vérmérsékletű játékosnak.
Már sosem tudjuk meg, hogy ilyen felhozatal mellett hogy menne az eredeti áron. Természetesen nem annyira, mint most, de az is biztos, hogy most már rég nem olyan siralmasan menne, mint vágás előtt.
24.
24.
daenath
#6: Azert a 3DS se a jatek felhozataltol es egyedi jatekoktol kezdet el fogyni, az inkabb az arcsokentesnek koszonheto.
15.
15.
MrBenjamintoto
#12: Nem azért de szerintem a Resistance 1-2 nem volt nagy szám a 3 pedig még nem volt alkalmam kipróbálni de a Killzone 2 tényleg jó (bár szerintem egyik se jobb mint a Halo vagy a Gears of War).
14.
14.
Gamelord
#10: Köszönöm, eszembe sem jutott volna, hogy máshogy van.
10.
10.
Kumite
#8: Csak egy apró, nagyságrendi helyesbítés:
43 milliárd a veszteségük magyarul, nem billió. Ezres szorzós nagyságrenddel nagyobb a billió.
angol - magyar megfelelők:
billion - milliárd
trillion - billió
8.
8.
Gamelord
Van benne valami hogy teljesíthetne jobban is a 3ds, de azért ebbe van szerénység szépen. Olyan jó eladásokat produkálnak világszerte az elmúlt hónapokban, hogy az általuk megjósolt 65 billió yen veszteségből "csak" 43 Billió lett, és ez azért nem kis különbség. Fire Emblem: Kakusei is vezeti a szoftver eladásokat. Azt hiszem nem kell félteni őket.
6.
6.
Kumite
#5: 3DS-re sincs még warez. Inkább jó ÉS egyedi játékok kellenének...
E3 talán segít valamit majd a Vitán.
5.
5.
gerappa
Persze hogy nem adnak el belőle eleget. Megmondjam miért? Mert warez kell a népnek. A vitán nincs, úgyhogy azt nem is veszik úgy, mint ahogy a sony szeretné.
4.
4.
kese1992
Amúgy várható volt a Vita lemaradása :) már az első hetekben sem hozta azt a teljesítményt amit elvártak tőle. Azzal hogy kidobnak rá pár nagy címet, még nem váltják meg a világot :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...