Megegyezett a Valve és a Blizzard a DOTA névről

  • Írta: InGen
  • 2012. május 13.
  • Hír
Link másolása
A Blizzard nem nézte jó szemmel, hogy a Valve simán elhalászta az eredetileg Warcract III-as modként megszülető DOTA nevét. Végül azonban nem kötött ki a bíróságon ügy, a két fél megegyezett, a Valve-fél DOTA 2 pedig marad DOTA 2. Örülünk.

Rob Pardo, a Blizzard legendás game design alelnöke elmondta, felesleges lett volna tovább folytatniuk a jogi hacacárét, hiszen a játékosok úgysem a névvel törődnek, csak jó minőségű játékokkal szeretnének játszani. Gabe Newell, a Valve főnöke hasonlóan gondolkodik: nyilatkozatából kiderül, örül, hogy a Blizzard nem vitte bele őket egy olyan bírósági ügybe, ami mindkettőjüknek csak ártott volna.


A megegyezés nem minden részlete ismert, azonban a Valve használhatja a DOTA 2 nevet, a Blizzard DOTA-t pedig átnevezik Blizzard All-Starsra - Pardo szerint ez a név amúgy is jobban tükrözi a játék lényegét. Ezen kívül a Blizzard használhatja a DOTA nevet Warcraft III-hoz és Starcraft II-höz a közösség által készített pályáknál, vagyis nem kereskedelmi használatban.

7.
7.
Vannak még értelmes befejezések.
6.
6.
Cooper911
Úgy látszik érdemes volt odaküldenem a Nepereskedjetek pandát :)
5.
5.
LtGlove
Példa értékű megegyezés.
4.
4.
AssaX
Ideje vót be belátni hogy ennek nincs értelme !
Még jaú hogy nem lett ebből semmi !!!!!
Na mentem krumplit pucolni !
3.
3.
biohazard rex
elhalászta? éveken át le se szarták a dota készítőit >_>. BTW örülök hogy nem lett belőle semmi komolyabb
2.
2.
Necreon
Jó kis megoldás. A Valve és Blizzard a PC-s játékipar jövője illetve jelenének két legfontosabb támpillére, örülök hogy nem kaptak össze végül, mert nem hogy egyik félnek sem használt volna, de rossz fényt vetett volna két olyan cégre, akinek a játékai a PC-s platform éllovasainak számítanak.
1.
1.
Adamknight
Hát... ideje volt már, hogy a Blizzard ezt belássa.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...