E3 2012: Ez történt a Sony sajtókonferenciáján

  • Írta: fojesz
  • 2012. június 5.
  • Rendezvény
Link másolása
Gyengék voltunk mind lelkileg, mind fizikailag - vagy csak vénülünk. Úgy döntöttünk, az eredeti tervekkel ellentétben nem követjük élőben a Sony sajtókonferenciáját, a japánok hajnali 3 órakor kezdődő bulijáról ezért csak egy összefoglalóval és persze a show felvételével készültünk.

A Sony E3-as sajtókonferenciája hajnali 3 órakor kezdődött, és közel másfél órán át tartott. Bár a felvételeket és a bejelentéseket visszanézve a rajongók nem panaszkodhattak, az átütő jelentőségű bejelentések itt is elmaradtak.

A show elindulása után montázs vezette fel Jack Trettont, a Sony Computer Entertainment of America vezérigazgatóját, hogy elmondhassa a kötelező sallangot - Tretton Kaz Hirai-t is csak a nézők között köszönti, mint tudjuk, Hirai jelenleg a teljes Sony vállalat atyaúristene. Utána David Cage, a Heavy Rain kitalálója lép színpadra, hogy bemutassa legújabb PS3-exkluzív alkotását, ami a Beyond: Two Souls névre hallgat: a játék egy teljes életet követ majd végig, a főszereplőt Ellen Page alakítja majd - jelenetet láttunk az anyagból, filmszerű!


Utána a PlayStation All-Stars: Battle Royale következik, kiderült, hogy a játék PS3 mellett Vitára is megjelenik karácsony környékén, de lesz keresztplatformos játék és keresztplatformos mentési lehetőség is - mindezt élőben is bemutatják két vitás és két PS3-as játékos között. A héten két új karakter is bemutatkozik, az egyik Drake lesz az Unchartedből, a másik Big Daddy a BioShockból. Ha már keresztplatform: a LittleBigPlanethez olyan DLC érkezik, ami a Vitát a PS3 kibővített kontrollerévé teszi.


Számadatok: az összes megvásárolt PS3 és Vita 80 százaléka csatlakozik a PlayStation Networkre, a Journey a legkedveltebb PSN-es játék. Tretton bejelenti, hogy nyáron jönnek a PSOne klasszikusok a Vitára (Tomb Raider és Final Fantasy biztosan lesz köztük), a kézikonzolra idén több mint 60 új játék jelenik meg, és új szolgáltatások is várhatók. Újra bejelenik a vitás CoD-ot: a Call of Duty: Black Ops - Declassified még idén megjelenik.


Élőben mutatkozik be az Assassin's Creed III: Liberation: New Orleansben játszódik, a főhős nő. Keresztplatformos opciók a PS3-as változattal (multis karakterek feloldása és hasonlók), az érintésérzékeny irányítás külön szerepet kap. A játék októberben jelenik meg, a játék fehér Vitával együtt is megvásárolható lesz. Utána az ismét az Assassin's Creed III mozog, ami egyébként szintén elérhető lesz bundle-ben.


A show kicsit egy második Ubi-konferenciára hajaz: jön a Far Cry 3, a négyfős kooperatív módot láthatjuk élőben. Utána PlayStation Move-montázs következik, majd bemutatkozik a Wonderbook: a kiterjesztett valóságra építő, gyerekeknek szánt móka célja, hogy élvezetesebbé tegye az olvasást. Kinyitod a könyvet, a PlayStation Eye pedig köréd varázsolja a történetet, miközben a Move-val Te magad is manipulálhatod az eseményeket. A funkció első képviselője a J.K. Rowling által írt új Harry Potter-történet, a Book of Spells lesz - karácsonykor jön.


Jöhet a mobilvilág! A pletykáknak megfelelően a HTC lesz az első mobilgyártó, aki külsős PlayStation Certified telefonokat fog gyártani, a PlayStation Suite neve mostantól PlayStation Mobile. Jöhet az est fénypontja, mozgásban a God of War: Ascension - brutális az anyag a gameplay bemutató alapján, a játék 2013. március 12-én kerül boltokba! Végül The Last of Us jön, először láthatjuk gameplay formájában is a Naughty Dog új játékát, ami sokkal unchartedesebb, mint korábban sejtettük - megjelenési dátum még nincs.


Ez volt tehát dióhéjban a Sony konferenciája, fent találjátok a teljes felvételt, ma este 18 órakor a Nintendo bulijára várunk Benneteket!

21.
21.
sherex
lehet ell kell cserélnem a Vita-t pedig most vettük. És nem rég cseréltem el a ps3-am. AC III Hajós dlc , Last of Us, God of War áááá el kell majd cserélnem DE SZIGORÚAN CSAK KÉSŐBB
20.
20.
Ooorky
#8: Közvetlenül a Sony konferencia előtt (és mellesleg az összes többi előtt is) volt egy interjú Molyneux-szal (és 2 másik emberrel akiknek nem tudom a nevét) a Gametrailers stúdiójában, mikor kérdezték tőle, hogy mit vár, ő is azt mondta, hogy a Sony a PS3-at fogja tolni, Vita-t talán megemlítik, nextgen pedig tuti nem lesz bejelentve. Arra, hogy ez belsős infó vagy megérzés annyit válaszolt, hogy titok.
Vita egyszerűen tetszhalott, és nem a 3DS hanem a tablet-ek/ smartphone-ok miatt. Gameboy is csak azért megy mert van egy biztos vásárló bázisa akik közül jó néhányan a legelső változat óta vásárolják, a PSP mögött meg egyszerűen nincs akkora történelmi háttér ami eladhatná. + Vedd hozzá az évente aktuális iPhone hisztériát + az Appstore/GooglePlay "még egy 1 dolláros app-ot veszek" stílusú pénznyelőjét, ami gyakorlatilag lenullázza a mai fiatalok zsebpénzét (tapasztalat!).
19.
19.
#14: Ezt mondom, valószínűleg csúsznak a fejlesztések, mert most mindennél fontosabb, hogy a PS3 addig és olyan látványosan menjen ameddig csak lehet. A Vita meg fog térülni és be fog indulni, nem most, majd. Amennyi tartalék van benne, ki fogja húzni jó sokáig. A baj ( nem tudom, hogy az-e ? ) az, hogy nem maradhatnak le az MS-el szemben a mainframe-et illetőleg. Még egyszer nem ! Az meg megint más, hogy a Sony mindig is az elcseszett kommunikációról volt messze földön híres... Ez van, majd túlélik. ( ha nem az se lenne baj, így is túl sok szereplős a piac, hát még ha az "valpple" is be akar szállni :). Igazából ha a kalózkodást meg lehetne szüntetni és vagy az emberek fejében rendet tenni, akkor konzolokra sem lenne szükség, az ms-nek is mindegy lenne, hogy honnan jön a pénz ... :DDD
18.
18.
Kumite
#15: Melyik része tetszett? Az a 2 exkluzív (egyébként rohadt látványos) címen kívül, gamer / magyar user szemmel. Esetleg az "Ekszbáksz Bing Cámedi" volt az annyira király?
Mint mondtam, nem csak szerintem volt gyenge.
Ellenben EA 8/10 Ubisoft 10/10 szerintem.
Hogy harmadszor is elkerüljem az alaptalan vádakat.

És mikor szoktam hülyeséget írni? Mutass már párat.
17.
17.
Pharaoh
Hát ez volt a leglangyosabb konferencia! Ami pozitívum: Beyond és God of war: Ascension hangulatos, Beyondnak még a sztorija is érdekes, a GoWA meg a sorozat hírnevéhez méltóan pörgős, akciódús és brutál, a The last of us meg csak szimplán jól néz ki és egy jó sztorival izgalmas is lehet! Ezen a 3 játékon kívül (, amiket összesen kb. 18 perc alatt lerendeztek) értelmét sem láttam ennek a 1 1/2 órának!
16.
16.
Yanez
Meg Vitára végre lesz Youtube és egyéb szolgáltatások.
15.
15.
SLi
#6: Ugyan miért lenne a legalja az MS? Néha akkora baromságokat írtok, hogy az nem igaz..
14.
14.
Cell4
#13: Akkor mi a fenének hozták ki a Vita-t?
A nagyvállalatoknál nem holnapra, hanem évekre terveznek. Csak akkor ruháznak be egy komolyabb befektetésbe, ha látják, hogy abból nagyon nagyon nagy valószínűséggel pénz fog befolyni a későbbiek folyamán.
Ezért is árulják veszteséggel először az új konzolokat, mert így ár alá mennek, többen tudják venni és így a kiadók is jobban támogatják és ezáltal visszafolyik az elveszett összeg.
A Sony valóban rossz anyagi helyzetben van, de bevételeinek jelentős részét a PS ágazatba nyomja és mondhatni ez az egyetlen erősen jövedelmező vállalkozásuk. Ezért is van annyi belsős stúdiója és annyi megállapodása a külsős cégekkel.
Az ember azt várja, hogy ha már kihoz egy konzolt, ami ráadásul a vártakhoz képest gyengén szerepel, akkor az ilyen előadásoknál úgy megnyomja, hogy az orrunk is vérezni kezd tőle. Ők pont az ellenkezőjét csinálják és ha marad ez a tendencia, akkor a Vita nagyobb bukta lesz, mint a PSP Go.
Hidd el, vannak fejlesztések Vita-ra a Sony háza táján (LBP, KZ, Sound Shapes stb.), de még ezekről sem hallunk semmit. Mit várjon akkor az ember tőlük ezek után?
13.
13.
Nem lehet, hogy nem hagyták magára, csak egyszerűen nem tudtak mit bejelenteni, mert a saját cuccaik késnek és vagy nincsenek is, mert szarul áll a cég és felemészti az erejét, hogy az egyetlen nyereséges opcióból a PS3-bol a szart is kilapátolják ? A multi, vagy külsős fejlesztők meg eleve nem fejlesztenek olyan hardware-re aminek az eladási adatai miatt nem látják a megtérülést és vagy többet tudnak kihúzni egy PS3, BOX, 3DS supportból ? hmmm ?
12.
12.
Cell4
Bár én elsősorban Sony párti vagyok, a Vita-val kapcsolatban 100%-osan Kumite-vel értek egyet.
Szánalom, hogy közel 10 percet, ha szántak a készülékre, ráadásul pont a Vita-nak kellene a legnagyobb támogatás is, erre nem kaptunk semmi új bejelentést. Youtube, PS One játékok? Komolyan gondolják ezek ezt? ALAPBÓL menniük kellene már ezeknek a szolgáltatásoknak.
Az ACIII: Lib. jónak tűnik, de félek, hogy olyan lesz, mint a PSP-s Bloodlines, a CoD speciel nem érdekel, de jó hír, hogy nem 1 az 1-ben port, mint a Sly vagy a PS All Stars B. R.
Elhúzták az időt ezzel a tökkelütött könyvvel, amit inkább a GDC-re kellett volna tartogatni, elvégre ez inkább úgyis a fejlesztők dolga, hogy írjanak rá játékot.
Move-ra se hallottam semmilyen komolyabb bejelentést vagy akár egy gameplay-t is. (A lapozgatáson kívül, WOW.)
A PS3-at szépen támogatták, a Beyond önmagában elvitte a show-t, a Vita-t illetően viszont hatalmasat csalódtam a cégben: pont, amikor szükség lenne komolyabb bejelentésekre, egy esetleges árcsökkentésre...rá se sz.rnak, csak a marketing meg a menőzés, hát azzal aztán feltornásszák a mélyponton lévő részvényeiket valóban. :(
De akkor csak annyit írok, hogy várjuk meg a mai Nintendo konferenciát: tuti, hogy jóval nagyobb szerepet kap a 3DS, nem is csodálkozok, hogy viszik, mint a cukrot. Lehetne még írni, de hagyom a fenébe, ez volt nálam a konferenciák mélypontja, jövőre már nem várom, mint a Messiást, semmi értelme, úgyis kamu meg marketingpofázás csak az egész...
11.
11.
Kumite
#10: Tavalyi 1st party 3DS bejelentések:
Super Mario 3D Land, Luigi's Mansion 2, Mario Kart, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D, Star Fox 3D, Paper Mario, Kid Icarus: Uprising

Így kell nem magára hagyni egy új hw-t, márkától függetlenül.
10.
10.
Kumite
#8: Én azt mondtam, hogy a Sony magára hagyta a Vitát.
Jó a 2 külsős játék, nem mondtam, hogy nem... De megismétlem: 2...

PS3 kifutó termék, aki most száll be rá, legalább 50 90%+os játék közül választhat és kétszer ennyi 85-90% közöttit. Ráadásul a PS3ra ömlik a 3rd party, pl az UBI összes multicíme landol, meg az EA játékok is, aminek feléből lesz csak Vita port. Vagy a Tomb Raider, Bioshock, stbstbstb.
Vitára fél év alatt nincs 90% feletti játék és nem is lesz még hónapokig..
És PS3-ra 3szor annyi az exkluzív.

Tévednék? Vagy most mit nem vettem figyelembe?
9.
9.
tabu3x
Az volt a meglepetés, hogy nem volt meglepetés.
Ettől függetlenül, ha csak a címeket nézzük (mivel mást nem lehet), a Beyond nagyon komolynak tűnik.
A Wonderbook ígéretes, már ha technológiai szempontból nézzük, de hogy nem a szokványos játékélményt fogja nyújtani, az biztos...
8.
8.
fojesz
#4: Ilyen analógia mentén nekem akkor a PS3 is magára hagyottnak tűnik, nem?
Btw, ha tényleg reálisan nézed a tényeket, akkor ne bagatellizáld el, hogy a Call of Duty és az Assassin's Creed "csak" két bejelentésnek számít. Ez a két sorozat több bevételt termelt a kiadóinak, mint más cégek együttvéve.
7.
7.
hl89x9
"az átütő jelentőségű bejelentések itt is elmaradtak. "
hát a Beyond: Lost Souls meg többi elég jó volt,meg AC III:Liberation gameplay stb.
látszik, hogy Sony nem csak TV műsor licencre meg Move gamekre költi pénzét
6.
6.
Kumite
#5: MS legalja szorozva végtelennel. Még a box fanok is ezt vallják, mielőtt megint alaptalanul a fejemhez vágnának haterkedés vádat...
5.
5.
Ooorky
Én élőben szenvedtem végig, számomra maga a show eddig a 2. legjobb (nálam Ubisoft vitte a prímet, EA meg abszolút legalja), bár eléggé irritáló volt 3 percenként azt hallgatni, hogy a playstation a tuti, meg a playstation a tuti, meg a plays... TUDJUK azért nézzük a kib***** bemutatójukat.
Wonderbook első látásra egy szánalomhegy, PlayStation All-Stars: Battle Royale meg olyan Nintendo lopás, hogy már fáj.
Far Cry is elég gagyinak tűnt, a többi cucc elég jó.
Gametrailers-esek meg bek****** amiért betoltak egy 2 perces reklámblokkot a God of War gameplay része alá...
4.
4.
Kumite
#3: 1, azaz EGY first parti cím lett bejelentve és kettő 3rd party... Ez hol torzítás??? Ezt Te minek nevezed, óriási támogatásnak???
A 3DS startja sz*r volt, de még az a gép is sajnálkozóan néz kb a Vitára.
(BTW reálisan szoktam hozzáállni a tényekhez, nem kell boszorkányüldözésbe kezdeni, főleg NEM ezen az oldalon...)
3.
3.
fojesz
#2: Ez egyáltalán nem igaz, ennyire ne torzítson már a Nintendo-rajongásod!
2.
2.
Kumite
#1: Engem ért: a Vita jobban magára lett hagyva, mint Bear Grylls
1.
1.
sleki666
Hát nagy meglepetés nem ért. Diablo-ról egy szó sem esett.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...