Hackertámadás érte a Battle.netet

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 10.
  • Gyászhír
Link másolása
A Blizzard hivatalosan is bejelentette, hogy múlt héten hackertámadás érte a Battle.net rendszert, a fejlesztőcég szerint titkosított jelszavak, biztonsági kérdések és e-mail címek jutottak a bűnözők kezére. Az észak-amerikai szerveren tárolt infókhoz fértek hozzá elsősorban.

A Blizzard bejelentette, hogy augusztus 4-én feltörték a Battle.netet, a hackerek titkosított jelszavakhoz, biztonsági kérdésekhez, e-mail címekhez és telefonszámokhoz fértek hozzá - a fejlesztőcég szerint nincs bizonyíték arra, hogy a pénzügyi információk vagy a lakáscímek veszélyben lennének. Az első teendője az érintetteknek: jelszócsere!

A betörést a hatósággal karöltve vizsgálta a Blizzard, a cég szerint az észak-amerikai szerverekhez fértek hozzá elsősorban és legjobban a támadók, ezeken találhatók az észak-amerikai, latin-amerikai, ausztráliai, új-zélandi és dél-kelet-ázsiai felhasználói fiókok - a többi régióból "csak" az e-mail címeket lovasították meg.

Érdekesség, hogy Kína kimaradt a szórásból - nahát.

A Blizzard szerint a titkosított telefonszámok is rossz kezekbe kerülhettek, ezekkel a mobilos hitelesítésnél okozhatnak galibát a hackerek. Hamarosan ezt a szolgáltatást frissíti a Blizzard, ahogy más területeken is gondoskodik a felhasználói fiókok biztonságáról: bár a titkosított jelszavak feltörése nagyon nehéz állítólag, a cég jelszócserére kér minden érintettet, illetve az ügyfélszolgálatot is fokozott hitelesítési procedúrára állítja rá.

A Blizzard egyébként először a hálózat biztonsági rését akarta befoltozni, ezért várt állítólag napokat a bejelentéssel.

28.
28.
#27: azt majd a kiegben szerintem.
lesz szint emelés, mint a wow-ban kb úgy tudom elképzelni. de ha wow politikát akarnak játszani, márpedig szerintem azt.
akkor úgy tervezte őnaccsága hogy lesz min 2 kieg.
egyébként én még anno act1 infernot farmoltam, esett több 25m-s item, meg esett egy igazán jó 120m-s cucc is. act1 infernon pl egyszer a temetőben dobott egy demons receptet, csak lestem (akkor 20m, most 40m. van némi infláció..).
na mondanom se kell azóta se semmit :D
act2 drop rate-je infernon, már amikor utoljára próbáltam még eléggé rák volt. dobálta a kék lvl60 cuccokat orrba-szájba, de semmi extra.
azóta ezek szerint felhozták, ideje volt :)
27.
27.
kontakt
#25: De vannak még ilyen apróságok amik hiányoznak, pl, hogy szinte soha nem esik olyan tárgy amit aktuálisan ne tudnál használni. Tehát nincs meg az a hajtóerő, hogy most vagyok lvl14en és esett lvl21es, és ez milyen jó lesz majd ha elérem azt a szintet. Mindenképp kitolnám a felső határt valahogy 60ról, és az itemek szintjét is.
Még így utólag is meg tudnák oldani.
26.
26.
kontakt
#25: Tágabb körben szerették volna ha fogy a diablo3, szerintem. Itt követték el az első hibát, tehát, hogy grafikailag sokkal befogadhatóbb, nem annyira dark, és nem is annyira meseszerű.Egy jó átmenet a kettő közt, így nincs az, hogy csak egy bizonyos réteget fog meg, Utána a sok egyszerűsítés ami szintén azt a célt szolgálja, hogy az is odaüljön aki nem olyan nagy diablo fan.
Szinte minden a segged alá van tolva, a normal-nightmare fokozat röhejesen egyszerű, de még hell is majdnem meg volt nekem AH nélkül, Hell ACT IV-ben nyúltam először AH-hoz.
Meg a lvl60 plafon. Engem ezek zavarnak benne.
Egyébként igazad van, én is úgy látom, hogy sokkal jobban üzemelne ha nem lenne benne AH-RMAH, a lvl99 és a rúnák visszajönnének.
A fő probléma szerintem mindig is az lesz, hogy egyszerűen nem tudják patchenként annyi emberrel és annyi ideig tesztelni, hogy hibamentes legyen. Ehhez nem elég 100 vagy akár 1000 teszter.
Másik amit észrevettem, hogy a játékosok zöme úgy farmol ahogy azt a farming tutorial videókon látják, utána csodálkoznak, hogy nem esik nekik semmi.Majd háborognak tömegével, hogy kaka a drop. Pedig nem az, most inferno act II-ben farmolok csak, 3questől a végéig egyhuzamban, ma esett olyan egykezes WD knife aminek az alap eladási értéke 4200gold, olyan statokkal, hogy AHban nincs is vetélytársa. +3-4 más item is említésre méltó.
25.
25.
#24: ne érts félre, én rendkívüli módon örültem, amikor kijött a játék. tetszik is, szeretem, jó is. de ez már nem diablo.
vettem egy új gépet, és megvettem hozzá. azóta se játszottam mással azon a gépen.
d2-t is imádtam, tény hogy a LOD kieg után lett az is igazán jó.
el is kezdtem egy demon hunter karit a barbár után, hátha jobb lesz alapon. nos, egyelőre jobb is, de ez most más kérdés.
csak azt nem értem, és szerintem a többség is ezen van kiakadva, hogy miért lett a 3. rész visszalépés a 2. részhez képest?
mert az, szinte minden tekintetben visszalépés.
mindenki diablo 2-t a négyzeten várt, sok ideje volt rá a blizzardnak. nyomatták is a rablódumát, hogy jajj hát mi a minőség miatt csináljuk azért tart eddig..
ehelyett kaptunk egy, hát én nem is tudom mit.
ok, innováció. de én úgy vélem személy szerint hogy az innovációnak is lépésenként kell működjön. megfelelő kiforrási idővel. nem így, hogy mindent megváltoztatunk(hogy még több pénzünk legyen a játékból), aztán majd benyelik a parasztok úgyis.
több mint 10 évet ültek rajta, tudták hogy mindenki rá fog ugrani. arra se készültek fel, botrány.
a fejlesztés is vicc. hagyták hogy a legjobb fejlesztőik elmenjenek torchlight-ot csinálni. most itt vagyunk, toldozgatják foldozgatják. aztán talán egyszer lesz belőle vmi.?
vicc az egész
24.
24.
kontakt
#23: Menni fognak azok a serverek ne aggódj emiatt, már most aug utolsó hetében jön az 1.0.4. tömérdek változtatással ami újra felpezsdíti a d3 közösséget.Ami szintén sok új hibát fog hozni magával, ezt nem is lehet elkerülni szerintem. Hiszen nem tudják annyi emberrel tesztelni, hogy minden hiba napvilágra kerüljön, elég idejük sincs rá.
Tudom, hogy hihetetlen de én élvezem a farmolást mert igen is esnek jó cuccok.
Inkább azon kéne elgondolkodni, hogy ki milyen technikával farmol, talán ott lesz a hiba.
23.
23.
egyébként tökmindegy ki mennyire akarja megvédeni a játékot, attól még el lett cseszve. totálisan.
a skillrendszer szerintem gáz, a tárgyakba lévő socketek száma is nevetséges, randomizáció az abszolút nevetségességesen szar és fos kategória. a graf-t még benyelem, egye fene.
a cucc részével ha nem lenne ennyire random, semmi baj nem lenne vele.
de pont azért random, mert terel a blizzard afelé hogy mindent eladj/megvegyél AH-ban. tudatosan, szándékosan. és a randomizáció nem elég, csak ezért képesek voltak mindent nerfelni a játékban (szó szerint MINDENT amit el tudsz képzelni).
az AH és RMAH-val is csak azt érték el, hogy feltörik az acc-okat a goldért; meg iszonyat nagy lesz tőle az infláció is. már be kellett vezetniük, hogy a javitás többszörösébe kerül. most egy olyan játékos, aki nem akar AH-t használni, majd biztos meg tudja fizetni a 25-30e goldos javitásokat, hogyne :D
szóval lehetne napestig sorolni. sok oka volt, hogy miért hagyta abba az emberek 90%-a a játékot. a legfőbb ok, hogy hülyére vették őket szinte mindenben.
semmit nem ér a gold, normális gear nem esik, beszorulsz inferno act1-2 be, nerf. AH-ban a tényleg normális lvl60 cuccok ára cca 100m gold/db, lehet gondolkozni. sok sikert az összegyűjtéshez.
lehet hogy később jobb lesz, de kérem ez nem igy működik. legfeljebb az emberek fele jön vissza szerintem, több nem. ez már nem az a világ, hogy beszopja mindenki a blizzard minőségi játékot csinál szöveget.. hát nem, most túl messzire mentek. ez az ára, most ők szopják be szerintem ezzel de nagyon.
mondhatja azt a nagyon okos, hogy jajj hát de Te is megvetted és hát akkor mit hőbörögsz itt. Jah, megvettem én is. Ha jó kedvem lesz, majd talán vissza is térek rá 1 év múlva, hátha addigra már játszható lesz a játék. már ha akkor még mennek a szerverek. :)
22.
22.
anteris
#20: Nem kell. 1.04 szeptember előtt jön.
21.
21.
kontakt
#12: Cáfolnám, 3 napja ACTII infernon farmoltunk 4en, 2 wizard, 1 barbár, és egy monk.
nekem esett 2 1200+dps 2h, 1 1100dps 1h, egy amulett, és egy igen komoly pajzs(kb 70rare-ből).Mindez 3 óra folyamatos menet eredménye volt.
Következő napokban amikor megint nekimentünk akkor az összes futam eredménye 0..csak kritikán aluliak potyogtak.
Szóval nagyon változó,aznap a másik wizardnak is esett pár kiemelkedő item.

20.
20.
szinkron
#19: Aha, és azt mikor oldják meg, hogy pl a monknak ne kelljen abszurd módon egy pajzzsal meg fejszével rohangálnia, amihez még csata animáció se készült egy 12 éve fejlesztett játéknál? És sorolhatnám a finomságokat. És különben is, mikor jön az 1.04?, és a pvp? Gagyi.
19.
19.
anteris
#12: http://frostshock.eu/featured/2012/08/10/1-04-systems-preview/
18.
18.
Elyas
#15: nem azért de a játékot asszem más is csinálta mint a wowot... mindkettő Blizzard de az egyik fejlesztőcsapat máshol székel mint a másik... asszem... persze előfordulhat hogy házon belül ötleteket szerztek

én ki sem probáltam a Dio3 at nekem a 2 megvan az jó úgyhoyg nem kell az új... a TL2t probálom majd ki 3ad annyi pénzért
17.
17.
Lorthirash
#15: A WoW hoz nem sok köze van nem az miatt eltt ilyen abban igazat adok hogy farmolós de emberek.... a legtöbben a diablo 2 se tolták ki 99 ig mert unalmas volt már 60 után
16.
16.
Lorthirash
A StarCraft II viszont nagyon jó lett sikeres game fél éve lassan hogy megvettem és nem unom és egyhamar nem is fogom mert szeretem a multi RTS eket
15.
15.
p3ti
#5: Ez a játék pont úgy lett szar ahogy van , D2höz képest meg főleg 1 halom szar. És pont hogy a WoW tette ilyenné . Ez van , sajnos
14.
14.
Adamknight
#2: Bocs, de én már a megjelenéskor beszereztem a játékot (máj 15.), és toltam is kb 1 hónapig aztán meguntam, és váltottam.
13.
13.
Trapyd
D2 ben a lvl 99 et farmoltad sokáig, D3 ban meg a geart kell farmolni sokáig. Tudni lehetett, hogy random statok lesznek a tárgyakon tehát ez hozza magával azt, hogy többet kell ütni az igazán fasza cuccokért. Aki ah ból vásárol az megvette magának a játékot és utána megveszi magának a végigjátszást. Nem használok ah t, így minden nap esik valami amitől erősebb a karim. Aki ahból él annak még szép, hogy alig esik jó cucc hiszen a pénzéért a lehető legjobbat veszi és így már nem kihívás a pakkok öldöklése. Tehát a saját türelmetlensége és kapzsisága áldozata lesz aki ah zik. Legendary és set cuccok javítva lesznek fölösleges sírdogálni miatta (persze ettől még Blizzard elszúrta a dolgot). D2 vel meg fölösleges összehasonlítani, mert az egy kiforrott, több éves játék (kiegészítő + patch ek). Az alap D2 sem tudott többet ennél sőt. Ráadásul a 3 nak a harcrendszere sokkal komplexebb. Aki akar sír aki akar nem.
12.
12.
szinkron
#10: nem érted? A d2 is grindfest volt, de estek jó cuccok meg set itemek meg rúnák stb. itt nem esik szar se, a sárga ugyanolyan szemétrevaló mint a fehér, az egész az rmah ra van belőve, hogy használd. Te mióta játszol? 1 hónap és megunod, garantálom. Ha meg tovább bírod, robot vagy.
11.
11.
anteris
#9: Igen tudom, hogy nem lehet összehasonlítani, de vannak emberek akik megpróbálják és ezért nem tetszik nekik. (több fórumon olvastam már sírást feautorok miatt amiket a wowból vártak aztán meg ment a whine, hogy szar az egész), erre gondoltam.
10.
10.
anteris
Elképzelhető, hogy tévesen látom a dolgokat, csupán a tapasztalataimat írtam le, de igazából a D2 is a grindről szólt csak ott lvl99ig ment a farmolás aminek szintén semmi értelme nem volt, mert a végén meg minden onehiteltél. Nekem speciel semmi gondom nincs a játékkal elszórakozok vele, naponta megyek 1-2 órát infernon összevissza aztán egyszer meg majd megölöm Diablot is. Meg persze ott van a Hardcore, ha valaki unja a softcore témát, lehet kezdeni Hc-t.
9.
9.
zibuprofen
#5: Ne beszélj butaságokat, semmi értelme a két játékot összehasonlítani.
Azért hagyják abba az emberek mert a D2 fanok nem ezt várták, a D2 után ez gyenge eresztés. Meg ahogy írva lett egy grindf*s, nincs meg a miértje amiért játssz.
8.
8.
Nando
#5: Nem biztos, hogy jó ötlet erre válaszolni, de nem , nem ezért hagyjuk abba (életemben nem játszottam WoW-val), hanem azért, mert aha eléred lvl60-at, onnan már nincs semmi örömöd a játékban csak az, hogy vagy act I-et, vagy act II-ön szenvedsz, pontosabban ActI-en kell folyamatosan grindolni, hogy legyen pénzed geared (vagy unalomig goblint farmolszm húha, micsoda adrenalinfröccs). Az pedig az emberek 90%-nak unalmas, hogy 628-jára is végigszaladjon egy már unalomig ismert területen azért, mert hátha esik egy jobb cucc - aki ezt élvezi, hát istenem, de az tuti, hogy a legtöbben ezért vágnak eret. Ez kevés!
7.
7.
szinkron
#5: Tévedés, nem azért hagyják ott, hanem mert hetekig tartó grindfest után sem dob semmi jó cuccot, egy alapvetően a cuccokra épülő játék. És minden az rmah miatt, hogy ott vásárolj. Jutalmak nélkül a játék dögunalom ergo, mindenki lelép.
6.
6.
Ooorky
Akiket én ismerek azok mind Diablo 2-ről tértek át 3-ra, majd vissza, mivel úgy szar a 3 ahogy van.
5.
5.
anteris
Az emberek 90%-a azéert hagyja abba a játékot mert egy WoW-on nevelkedett puhapöcs, és nem tudják megérteni, hogy ez DIABLO és nem WoW, ez a játék pont így jó ahogy van (nyílván vannak még benne hiányosságok de ezeket úgyis pótolja/javítja a blizzard). Nyilván ez is csak az én véleményem, de tényleg azt látom, hogy az emberek a WoW-hoz próbálják meg hasonlítani és ezért nem tetszik nekik. Tessék ezt elfelejteni!
3.
3.
fojesz
#1: Teljesen mindegy, mikor játszottál a Diablo 3-mal, ha a Battle.neten ott vannak még mindig a személyes adataid.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...