Kiknek tartozik a THQ?

  • Írta: fojesz
  • 2013. április 28.
  • Biznisz
Link másolása
Most, hogy sikerült túladni a THQ játékain, jöhetnek a követelések: hitelezőknek, kiadóknak, fejlesztőcsapatoknak és volt munkatársaknak is tartozik a becsődölt vállalat többek között.

Hogy pongyolán fogalmazva megmagyarázzuk: a csődeljárás során azért kellett eladni a THQ játékait és fejlesztőstúdióit, hogy abból fedezni lehessen a kiadó felé támasztott követeléseket: kölcsönöket, fejlesztési költségeket, jogdíjakat, miegymást. Legalábbis egy részüket.

A minap nyilvánossá vált a követelések - még nem véglegesített - listája, amiből kiderült, hogy több száz vállalat és magánszemély több mint 200 millió dollárt kér így számon a cégen. Lássuk az érdekesebb neveket:

  • A Microsoft 213 ezer dollárt kér a third-party hardveres kiegészítőkhöz köthető licencdíjak miatt, valamint további 888 ezer dollárt finanszírozás miatt.
  • A UFC-jogokat birtokló Zuffa 1,9 millió dollárt követel kifizetetlen jogdíjak miatt.
  • A Codemasters 1 milliót akar a kifizetetlen jogdíjak, valamint a Dirt 3, a Bodycount, a F1 2011 és más címek készletei után. (A cég játékait a THQ adta ki az USA-ban.)
  • A Double Fine 595 ezer dollárt szeretne a Stackinghez és a Costume Questhez köthető jogdíjak, illetve azok PlayStation Plus-akcióihoz kötődő pénzek miatt.
  • Christopher Escobedo tetoválóművész 4,16 millió dollárt követel szerzői jogok megsértése miatt: a sztori szerint a UFC Undisputed 3-ban Carlos Condit UFC-harcoson az általa készített tetkó is feltűnt.
  • Jason Rubin és Jason Key volt THQ-vezetők 2 és 2,1 millió dollárt követelnek az elmaradt fizetéseik és végkielégítéseik címén.
  • Az E3-at szervező ESA 190 ezer dollárt akar a kiadó expóra foglalt és így váratlanul felszabadult helyéért.
  • A LucasFilm a Star Wars: Lightsaber Duel és a Star Wars Arcade: Falcon Gunner mobiljátékok miatt követel jogdíjakat.
  • Rengeteg fejlesztő és grafikus (ezek sokszor külsős munkatársak) követelik az elmaradt kifizetéseiket a Saints Row 4, a Homefront 2 és a Metro: Last Light kapcsán.
12.
12.
rDAVE
A legtöbb követelésen eléggé látszik, hogy a lehetőség szülte...
11.
11.
a vezetők biztos nem állnak szarul!
6.
6.
Belerofon
#4: Na az ilyen embereket,mint ez a Christopher Escobedo nem lennék rest láncra verni és elküldeni kapálni a kukorica földekre.Közben meg ostorral verni a hátát.Néha az arcát is..Büdös férgek az ilyenek..
5.
5.
DevilGamer
#4: Vannak ilyen g*nnyláda emberek.
4.
4.
abydos
Most őszintén, van itt egy két pont, ami viccnek is rossz. Ennyire ne legyünk már pénzleső hiénák!
"Christopher Escobedo tetoválóművész 4,16 millió dollárt követel szerzői jogok megsértése miatt: a sztori szerint a UFC Undisputed 3-ban Carlos Condit UFC-harcoson az általa készített tetkó is feltűnt."
Mi ez?!
Jó, hogy nem a harcostól követeli a pénzt, mert esetleg látható a tetkója a tv-ben... Ekkora baromságot...
3.
3.
Cooper911
#2: Mert ennyi eszed van.
2.
2.
huster14
#1: ezen csak röhögni tudok XD HUGOOOO C4 BOOM :DD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...