Kirúgta a Ubisoft az Assassin's Creed atyját

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 8.
  • Gyászhír
Link másolása
Patrice Desilets egyszer már elhagyta a Ubisoftot, aztán a THQ csődje miatt visszatért, most pedig kirúgták. A kiadó szerint Desilets önként távozott, Desilets viszont azt mondta, konkrétan biztonsági őrök vezették ki.

A Ubisoft közleményben értesítette az újságírókat arról, hogy Patrice Desilets elhagyta a kiadót. Megint. Az Assassin's Creed első két része felett bábáskodó szakember 2010-ben már kilépett, akkor a THQ montreali stúdiójához csatlakozott, ironikus módon azonban a kiadó csődje után a fejlesztőcsapatot éppen a Ubisoft Montreal alá terelték be.

A Ubisoft mostani közleménye szerint eredménytelenek voltak a közte és Desilets között zajló, céljaik összehangolását szolgáló tárgyalások, ezért távozott a játékkészítő.


A csavar viszont most jön: Desilets úgy nyilakozott a Polygonnak, hogy a közleménnyel ellentétben nem önként távozott, hanem kirúgták. Mint mondta, személyesen közölték vele a hírt, utána pedig két biztonsági őr kísérte ki az épületből, még a cuccát sem szedhette, és el sem búcsúzhatott senkitől. Desilets szerint a Ubisoft intézkedése alaptalan volt, és mindent megtesz majd a jogaiért, a csapatáért és a játékáért - úgy tudni, az úriember egy 1666 nevű játékon dolgozott a THQ-s brigádjával.

Azt eddig is lehetett sejteni, hogy valami nem volt rendben Desilets és a Ubisoft között, már a 2010-es távozása is meglehetősen ridegen történt, és most januárban is sokáig sajtótéma volt, hogy a Ubisoft visszaveszi-e az úriembert. A kiadó intézkedése viszont még ennek fényében is meglepő: ehhez hasonló módon az Infinity Ward egykori alapítóit rúgták ki.

Köszi, Donpedro!

47.
47.
Raider7
#45: +10 Point's to BrendOoN
45.
45.
BrendOoN
Fúúú most ugrott be ennek a gyereknek a képe hogy ki is. Ő mutatta be az AC II-t a 2009-es E3-on. Nagyon lelkes srác egyébként, remélem lesz valami új melója ahol megbecsülik őt..
35.
35.
BrendOoN
#15: Engem az a borzasztó fps lag irritál nagyon. És ne mondja senki, hogy "Vedd meg a játékot és nem lesz!" bullshit. Előrendeltem és iszonyúan akad. Sőt, ha most akarnám megrendelni a feléért vehetném meg a JoD Editiont és még plusz DLCt is kapnék érte.

Tudom, hogy csak én vagyok ilyen naív meg minden de miért van az, hogy én aki vártam a harmadik részt mint a messiást, előrendeltem, több órán át kerestem hogy honnan kéne rendelni melyik üzlet ad több előrendelői ajándékot vegyem meg szépen a rohadt washington dlc-t is ÚGY hogy most már ajándékba adják azt is a játék mellé. Tudom, hogy ez így szokott lenni de annyira zavar, hogy néhány hónappal megjelenés után kevesebb pénzért többet(!) kapok megjelenéskor.

Egyébként még valószínűleg azt nem szerették Connorban, hogy ellentmondott a mesterének ennyi. Én pl imádom őt, sokkal jobban bejön most mint Ezio. Ezionak nagyon nem kellett volna az a Revelations sőt, senkinek sem kellett volna az a játék...
33.
33.
rics92
Az AC 3 vége Connor szemszögéből elég pofára ejtő volt... Ezio a Revelationsben nagyon szépen el lett búcsúztatva, de szerencsétlen Connor úgy ott lett hagyva mint annak a rendje, megérdemelne egy átvezető részt a 4 előtt (Tyranny of King Washingtont hagyjuk).
31.
31.
Zombiekiller6
BUKÓ!!!

Nekem bevallom a játékok sorrendje ez:
1. ACR
2. ACB
3. AC2
4. AC3
5. AC Pffuj!

És az ACIV-et meg már meg sem veszem Ezio volt a raj. Connor nem volt valami szimpi főleg nem a többi karakter, mellesleg a játék szép volt és a harcrendszer is jobban tetszett, de alapjában véve bealudtam a játékon többször is. (Ami azért elég gáz.) Az 1 meg nagyon felbaszott és Altair-t is csak az ACR-ben bírtam. Ha így folytatják akkor én nem veszek többet soha. A kedvenc Ubisoft játékom meg a Far Cry 3. Ha igazán élvezhető tps/ open-world-öt akarok akkor inkább a rockstar-hoz vagy a volition-höz fordulok.
29.
29.
Azeroth87
#28: Sose érjük ezt meg, de támogatnám az ötletet ;)
A sorozat legjobb része a második rész véleményem szerint.
Ezio és maga a történeti szál is ebben fogott meg a legjobban.

Biztos volt - gondolom - valami alapján, hogy távoznia kellett a pasinak...
28.
28.
EBR2000
M.O.-n játszódó AC-t a népnek!!!
Mekkora lenne Mátyás király vagy a török megszállás alatt játszódó AC....
21.
21.
EBR2000
#20: Az jogos hogy az ACII-nek sokkal több apróságot dolgoztak ki és nem csak a főtörténetet lehetett élvezni (nem a mellék küldetésekre gondolok) hanem olyan kis apróságokat is hogy ki volt az alma tulajdonosa a történet után stb.
15.
15.
EBR2000
#13: Persze hogy harapsz.
Volt története ha még a könyvet is elolvasta valaki mint én akkor tudja miről beszélek...
Az AC sorozat az elején nem épp a történetmesélésről volt híres...
Bár a AC2-be ezt jól megcáfolták.
Csak valaki elmondaná nekem miért rossz a három???
Én erre többszörös kijátszás után se jöttem rá...
14.
14.
Raider7
Hát ez valami ritka sz*r hír..
13.
13.
adam6751
#11: Hát hogyne oktatnék? Azt mondani hogy az ACII-nek "nem volt semmilyen története"? o_O Harapok ha a kedvenc játékomról van szó! Bár...szerintem mindenki :D
12.
12.
bsg09
#4: Na igen. Szar ez így :(
10.
10.
Drazhar
#4: Zseniális meglátás. Sajnos - ha nem is pont ilyen keretek között - de igaz is.
6.
6.
Kleppi
Na tavaly a CoD atyait rúgták ki,most meg őt is?
NEM LESZ ÉLVEZHETŐ JÁTÉK!!!
4.
4.
adam6751
"A Ubisoft mostani közleménye szerint eredménytelenek voltak a közte és Desilets között zajló, céljaik összehangolását szolgáló tárgyalások, ezért távozott a játékkészítő."

Képzelem mi zajlott le:
Desilets - mi lenne ha abbahagynák az AC játékok évenkénti megjelentetését és több időt szánnánk a fejlesztésre a rajongók kedvéért? Összehoznánk egy olyan AC V-öt ami akkorát ütne mint a II.rész !

Ubisoft - Kit érdekelnek a rajongók ha van pénz!?

Szóval, ez kurva szar hír (elnézést a kifejezésért) mert amikor a közelmúltban meghallottam hogy visszatért, egyből lelkesebb lettem és biztosra vettem hogy a Jade által említett 5.rész fejlesztésében is részt fog venni. Kár...na mindegy...
3.
3.
bodortamas1
Mi ez, valami összeesküvés a "nagyok" ellen, vagy mi? Mert ez már nevetséges...
2.
2.
roli33
Vajon miért a biztonságiaknak kellett kitessékelni őt? Mert önként mondott fel, csak nem a legszebb formában :D
1.
1.
DON GONDOCS
Nem mind1 hogy hol dolgozik egy ilyen tehettség.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...