FIFA 14 - PC-n marad a régi engine

  • Írta: fojesz
  • 2013. május 22.
  • Gyászhír
Link másolása
Hiába szólt tegnap a fél Xbox-bemutató az EA Sports következő generációs engine-jéről, úgy fest, a kiadó nem juttatja el minden platformra az új motort: a PC-seknek megint várniuk kell.

Az EA Sports az Xbox One bemutatóján leplezte le a következő generációs játékmotorját, ez hajtja majd az elkövetkező években az új FIFA-, NBA-, NHL, Madden NFL- és UFC-játékokat is.

Viszont egyelőre csak az Xbox One-on és a PlayStation 4-en, PC-n nem. A FIFA közösségi menedzsere, Rob Hodson a Twitteren írta meg, hogy az Ignite Engine most még konzol-exkluzív, PC-n tehát a régi motorral érkezik az idei epizód.

Hogy mi ennek az oka, azt nem tudtuk meg, és az sem derült ki, meddig marad így mindez. Az viszont ugye ismert, hogy az előző generációban is rendszeres lemaradásban volt a PC-s változat ilyen téren: először a FIFA 12-t sikerült technikailag feltornászni a PS3-as és Xbox 360-as változatok szintjére.

A FIFA 14 egyébként PC-re, PS3-ra, Xbox 360-ra, PS4-re és Xbox One-ra érkezik.

38.
38.
Flashly
Na és így vajon milyen változás lesz PC-n az új fifában a tavalyihoz képest? szinte semmi, csak annyi amit egy patchel meglehetne oldalni... MEG NE VEGYÉTEK IDÉN A FIFÁT!
36.
36.
felegyi
Üzletpolitikai lépés... exklúzív motor NG konzolokra... vaj... méééért exkluzív? Na mé...
33.
33.
Dreadlox
emlékeztek még a Hulk esetére? na kb most is hasonló a szitu igaz az a SEGA "remekműve" volt, tökre örültem hogy milyen faja erre amikor indítom a játékot kerestem az opciókat
32.
32.
KocZkaZ
#28: Ez csak kisebb részben igaz. A lényeg, hogy sokkal könnyebb (és kényelmesebb) konzolra fejleszteni, mivel ott csak egy adott konfiguracio van. Ezért szeretik jobban a konzolokat. Mellesleg én MINDEN játékomat megveszem eredetiben, amióta megkeresem a betevőre valót. Persze nem mind megjelenéskor, mert ugye vannak akciók is. Legalább ennyivel én hozzájárukok a játékfejlesztők munkájához, mert ha minenki warezolna, még a akár a legnagyobbak is - mint pl. a Blizzard - becsukhatná a kaput.
31.
31.
DON GONDOCS
#28: Ez nettó hülyeség, xbox mért lett olyan sikeres amilyen? Nem a live és a kinect miatt, most káromkodni fogok tehát saját felelősségre (R*H Fl@*h) hasonlóan olcsón kölcsönözhető ps3 játék. tisztelet a kivételnek. Azért támogatják jobban, mert így könnyebben bírják eladni konzolokra is, mert van valami extra.
30.
30.
Stranger
#28: Te biztos nem töltögetsz le játékot.
29.
29.
TheDeathFlash
Na jó sok hibá írtam :( bocsesz.
28.
28.
TheDeathFlash
Szerintem ( szóval csak szerintem szoval megkérek mindenkit hogy ne legyen vita ) azért van az hogy a konzolt jobban szeretik a kiadók mint a pc-t ez azért van mert torrentekröl ingyen leszeditek a gamet ahelyett hogy megvennéte ( tisztelet a kivételnek.)
27.
27.
Grabowsky30+
#26: rdr mondjuk marhára tetszett de azért nem vettem volna konzolt!
26.
26.
Grabowsky30+
#22: jó ilyet mindenki tud írni, wow, összes rts játék, total war sorozat, rfaktor, iracing, steam, ezért jó pc-snek lenni! :D van egy xboxom 2játék miatt vettem fight night és annó a guitar hero, a többi konzol játék teljesen hidegen hagyott!
25.
25.
DON GONDOCS
Csak annyi változás szorul a konzolos verzióba pc-shez képest, mint az nfs/sims bármelyik részébe. Ennyi
24.
24.
randall13
#22: Lehet hihetetlenül hangzik de sok ember van, akiket ezek nem érdekelnek. Pl én. Az új játékokat már inkább le se töltöm, mert tudom hogy csalódás lesz. Grafikában nem, de minden másban sokkal jobbak a régi klasszikusok. Már-már törvényszerű, hogy a legjobb játékok a nevesincs fejlesztőktől jönnek :P
23.
23.
Dízel
na, ezért nem fogom megvenni. mennyenek a csába. ha nincs évről évre új motor semmi gond, de az h. konzolra van pcre nincs az igazságtalanság. igy már tényleg el lehet mondani hogy ugyan azt lesz a pcs 2013 meg a 2014. konzolon a legnagyobb hangsúlyt az új motor tudására hegyezik, pcn meg... meg ami marad, semmi...
22.
22.
zaklin005
#20: ezért jo konzolosnak lenni :) rdr, mk9re több évig várás, injustice, uc, heavy rain, ezek mind eszembe juttatják a pcsek tonnányi sírását, tudom miröl beszélek :)
21.
21.
Grabowsky30+
Eddig megvettem pc-re, 14et majd más módszerekkel szerzem be velem nem basztok ki buzi EA! :)
20.
20.
csoki0619
#17: Hat azert most, h kiderult, h az MS es az EA szeretok, igy eleg valaszinutlen, h pont az ElectronicArts fog szembe menni a PC-s piaccal, bar van abban is vmi amit te mondasz, mert bizony egyre tobben kezdenek elfordulni a PC-tol.
19.
19.
randall13
#17: Csak ezzel egy elég nagy piaci rés alakulna ki, amit megint mindenki be akar majd tömni, szóval ígyis-úgyis lesz elég játék pc-n. Lehet hogy nem a nagy kiadók milliárdos játékai, hanem független fejlesztők sokkal kreatívabb munkái :DD
18.
18.
gnossos
Fura.. ezek a sport játékok kimaradtak az életemből.
17.
17.
traumraise
Ez csak arra megy ki hogy még többen döntsenek a konzol mellett. Próbálják a pc-t minél inkább hátrányos helyzetbe hozni. Eléggé dúrva.
16.
16.
15.
15.
Frank7
Gondolom megint jön a rizsa,hogy a PC userek 70%-ának nem lenne elég a configja.Mondjuk egy Crysis 3 only DX11-nek biztos kevesebb craft kell mint a consol exlusiv FIFA 14 motornak...Meg lesznek itt Ubisoftos heckelős játékok és akkor az Ubisoft meg hülye,hogy nem Splinter Cell 3 grafikai motorral adja ki PCre.Azta!
14.
14.
SwordFish
Bekaphassák, a Pes uj motorral jon iden
13.
13.
RangerFox
Ps vitára nem jön??????? Hogy hogy nem jön fifa14?????
12.
12.
randall13
#11: Vagy letöltöd a fifa13-at ami tök ugyanolyan mint a 14 és nem költöttél egy fillért sem.
11.
11.
kanos005
hmm szóval akkor most vehetek 100-ért egy full hd tv-t 120-ért egy konzolt és 15-ért a fifa 14-et... :I
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...