Androidos játékkonzolon dolgozik a Google?

  • Írta: zoenn
  • 2013. június 28.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint a keresőóriás végre belép a konzolpiacra, melynek alapját a saját operációs rendszere (mi más?), az Android szolgáltatná. A szóbeszédek szerint még egy okoskarórát is készít.

A Wall Street Journal bennfentes forrása szerint a Google androidos játékkonzolt és karórát fejleszt. Úgy látszik a cég végre beszáll a konzolbizniszbe, s ezzel a lépéssel beelőzné az Apple-t is.

Mindkét készüléket úgy tervezték, hogy felvegye a kesztyűt az Apple ugyanolyan célt szolgáló, egyelőre pletykaszinten létező termékeivel. A forrás azt állítja, hogy a Google növelné a hardveres jelenlétét az okostelefonok és a tabletek piacán, miközben új kategóriában is képviseltetné magát.

A keresőórás célja az, hogy házon belül tervezett és piacra dobott kütyükkel rukkoljon elő. Ennek része lesz a Nexus Q névre keresztelt médiaközpont is. A cég már idén ősszel piacra dobná termékeit.

A legelső androidos játékkonzol, az Ouya ebben a hónapban került a boltokba, elsöprő sikernek bizonyult: kevesebb mint egy nap alatt elkapkodták a készleteket. A Gamekapocs nemrégiben egy hosszabb előretekintéssel jelentkezett a témával kapcsolatban.

31.
31.
mestermagyar
#30: Hát az sem kispályázik, föleg ha az árakról van szó.
30.
30.
Csoki80
#29: Öhm a ferdeszemű Sanyit lefelejtetted a felsorolásból, csak úgy teljes a kép.
29.
29.
mestermagyar
Aki szerint az android nem jó, annak azt mondom, hogy a google hozzáállása annál inkább a kapzsi mikrószofthoz, meg a rothadtalmához képest.
28.
28.
randall13
#24: Egy szóval nem mondtam hogy az android jó, én sem szeretem. De az a szörnyű igazság, hogy per pillanat nincs nála jobb.
A Chrome pedig messze a legjobb böngésző több objektív, és a saját szubjektív meggyőződésem alapján is. FF-et istenítik még sokan, de nekem az meg speciel baromi lassan indult el, és a sebességét sajnos megőrizte az oldalbetöltésekre is. Ha meg nem sikerült, spontán összeomlott.
Youtubenak vetélytársa egyáltalán nincs, még csak nem is ismerek olyan videómegosztót amelyik akár a közelébe ér.
Gmail biztonságos, átlátható, és egyből megkapom az üzeneteket. Annak ellenére hogy ingyenes, még csak reklámokat sem tolnak a pofámba.
Guggli térképpel megint csak nem veheti fel egy cég sem a versenyt. Apple próbálta, MS próbálta, nem sok sikerrel.
Mindezek tudatában szerintem nincs észérv amellett, hogy elkötelezett guggli-utáló legyél ^^ Ja és baromi jól néz ki a minimalista dizájnjuk :D
27.
27.
Az android egy kaka.
Ennek az ellenkezojerol nem lehet meggyozni.
Semmi erv nem tud szembeszalni a tapasztalatommal.
26.
26.
#25: A droidbol pont ez a kurvanagy nyitottsag csinal kuplerajt.
En is tudom hogy az ios messze nem matyohimzes(halistennek azzal meg nem kellet tulsagosan kozeli kapcsolatba kerulnom).
De megis egyszerubb dolgod van mint a droidnal.
Kevesebb a warez is.
Magyarul melyikbol konnyebb megelni?
25.
25.
Obiwan HUN
#24: Mért az iOS szerinted jobb, az sem egy matyóhímzés!
Sok programozóval dolgozom, és volt már pár óra eszmefuttatás az "alma farmos" hibákról, minden OSnek van hibája, mint minden embernek!
Persze, mint az embereknél, itt is van jobb és rosszabb! ;)
És erről napokat lehet vitatkozni, de én nem adnám fel az Android nyitottságát semmi pénzért.
Peace!
24.
24.
#6: Ha nekem nem hiszel mekkora egy fosraketa az android kerdezz, meg egy programozot aki mondjuk pc-n kezdte, de most ra van kenyszeritve, hogy kapucsengo oprendszerre dolgozzon.
Fejlesztoi es kiadoi szemmel is egy faklya a seggben.
A chrome is egy nagy rakas s#@r.
Arrol nem is beszelve hogy, droidon pl chrome alol probalj majd megnezni egy youtube videot.
Szolj ha sikerul.
Pedig a youtube, a chrome es a droid is google.
Furi nem?
Tudom, ott a youtube nevu "alkalmazas".
Na az is egy gonyoru allatfaj, aminel bugosabb dolgot meg nem hordott a hatan a fold es az egesz egy katasztrofa.
Az, hogy a gugli dolgai ingyenesek egy dolog, annyit is ernek kb.
Ha 1 cent lenne egy droid licensz lehet nem talalnal 3 db-nal tobb droidos telot mert a fenenek nem kene.
Es az sem teljesen igaz, hogy ingyenes max neked nem kell kozvetlenul fizetni erte(valaki valamilyen formaban fizet).
22.
22.
trion96
Nokia c2 a legjobb! :D
21.
21.
Zombiekiller6
Fejezzék be ezt az egész baromságot!!!
20.
20.
greenmelon
#17: Érdekes, a Blade már megjelenéskor is lassú volt, elég elolvasni néhány tesztet róla, és kiderül. Saját tapasztalatból is tudom ugyanezt. Két ismerősömnek volt Blade-je, a droidhoz együk se értett, odaadták, hogy kezdjek velük valamit mert használhatatlan. Mindkettőre CM7 került + a legfolyamatosabb launcher, a Launcher Pro, így megütötték a "használható" szintet. Persze ettől még ugyanúgy fagytak ha megpróbáltál például több ablakot megnyitni a böngészőben meg ilyenek.

Nyilván mindenkinek más jelenti a folyamatost, lehet, hogy te már megszoktad a mikrolagok ezreit, illetve hogy stabil 25 FPS-t sem tud produkálni a launcher, én nem ehhez vagyok szokva. Ezt elfogadom, de nekem ne akarja senki se bemagyarázni, hogy ez "szmút", csak mert neki már nem tűnik fel, hogy nem az.
19.
19.
tabu3x
bármit is dob össze a gugli, azon pont annyi lesz elérhető tartalom/szolgáltatás, mint egy telefonon/tableten.
de akkor meg minek is...?
18.
18.
mestermagyar
#17: Márha még elég a hardver a futtatásához. Amúgy megjelenéskor nagyszerű volt minden (persze akkor még ügyeskedni kellett, hogy egy gameloft játék menjen, de akkor is a wp7-nél már a lumia 610 a 256 mb ramjával nem tudott mit kezdeni, pedig az elvileg középkategória) Amúgy engem nem érdekel, hogy akad-e kicsit, ha a legfelszereltebb OS-em van, ami csak lehet a nagyon drága IOS mellett.
17.
17.
mestermagyar
#16: Én még mindig az alsókategóriás 36ezres telefonomból kiindulva (3 éves lassan) mondom azt, hogy ez nem igaz. Nekem csak az fagy le ezidáig is, ami eleve nem kompatibilis már vele, amúgy meg tök jó és szép minden. Ahogy a wp 7.8-nál is. Nem tudom a samu milyen szarul optimalizál, de az én telefonom (ZTE blade) tökéletes volt. :) Sajnálom, hogy egy messze drágább telefonnal iyen tapasztalataid voltak.
16.
16.
greenmelon
#14: "Én úgy tudom..."

Legalább úgy pofáznál hülyeségeket az androidról, hogy használod... ja bocs, ha használnád akkor nem pofáznál róla hülyeségeket! Két mag édes kevés az androidnak, sőt, a két magos telefonoknak hála ütötte meg a használható szintet. Több android generációból is volt/van csúcstelefonom (először HTC Hero, majd S1-2-3) és az S2 volt végre rendesen, kompromisszumok nélkül használható, a Hero állandóan lassú volt, fagyott, gyári és főzött ROM-mal egyaránt. Az S1 már elég jó volt, de nem egyszer csinált olyan dolgokat, hogy majd földhöz vágtam. Az S2 már jó volt, az S3 kifejezetten fasza, azt használom jelenleg, bár ennyi pénzért legyen is jó, még ha azt a folyamatosságot nem is üti meg amit a WP vagy az iOS.
12.
12.
EBR2000
Ne egy jó kis Google masina? Remélem ezt is az Asus gyártja?! (Nem hinném hogy a Google beállna HW-t fejleszteni! Eddig se tette... Most miért csinálná?)
Szeretem a referencia termékeiket!
11.
11.
gel00
7.
7.
mestermagyar
#6: A microsoftnak szimplán elég csak követnie, mert a wp8-ba semmi érdemlegeset nem tud felmutatni, amit elötte a google be nem rakott az androidba.
6.
6.
randall13
#4: Mert mi a bajod a gugglival? Az egyetlen cég amelyik képes előrukkolni olyan megoldásokkal, amik egyaránt jó nekik és a felhasználóknak is. Na meg olyan színvonalú szolgáltatásokat kapsz tőlük ingyen, amit más cégeknél pénzért sem. Ráadásul ha ügyes vagy, akkor még ők fizetnek neked ^^
5.
5.
Szemely szerint bojkottaltam mindent ami google (android, chrome, stb).
A egyedul a gmail sajna kikerulhetetlen szamomra.
4.
4.
Kivancsi vagyok mikor jon ki a googletol mondjuk androidos pelenka, androidos budipapir, androidos mikrosuto, androidos kisparna.
Magat az androidot takolnak mar meg, hogy jo legyen.
Azert az a kormanyzati hatszel erdekelne ami miatt meg nem robbantottak szet ezt a gigaba#&@m vallalatot.
A microsoft meg ennek az utnak a 4edenel sem jart amikor mar buzerelta mindenki.
Kezd okadhatnekom lenni toluk.
3.
3.
mestermagyar
Ja, és magas árra így sem kell számítani.
2.
2.
mestermagyar
#1: Kételkedem. Inkább úgy fogalmaznék, a legrátermettebb a tv-re. Mert ugye a 4k-t simán viszik, az új snapdragon 800 proci (ez példa) meg még 7.1-es hangrendszert is kihajt. Teljesítményben a ps vitát már biztos meghaladja, de még annyira nem rettenetesen. Talán, mondom talán már képes a mostani konzolgeneráció grafikájára, vagy picit többre. Persze mindezt 1080p-ben minimum. :P
1.
1.
vaba29
Ha ez igaz akkor biztos a legerősebb lesz a piacon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...