Jönnek a mikrotranzakciók a World of Warcraftba?

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 5.
  • Hír
Link másolása
A Blizzard sem tétovázik tovább, a jelek szerint a közeljövőben mikrotranzakciók is helyet kapnak a World of Warcraftban. Legalábbis a Public Test Realmen található tárgy erről tanúskodik. Lehet, hogy végleg free-to-playre vált?

Kezdődött minden azzal, hogy a Public Test Realmen felbukkant egy Enduring Elixir of Wisdom névre keresztelt tárgy, amely megduplázza a küldetések és a megölt szörnyek után járó XP mennyiségét. Az itemet kizárólag pénzért lehet megvásárolni.

A csodálkozásuknak hangot adó játékosoknak a Blizzard közösségi felelőse válaszolt, miszerint igen, a csapat számba vette, hogy a játékosok valódi pénzért vásárolhassanak cuccokat maguknak. A jövőben hasonló tárgyakra lehet számítani a PTR-en. 

Megvan rá az esély, hogy a közeljövőben nagyobb hangsúlyt kapnak a mikrotranzakciók. Ezért lehet szeretni, vagy utálni a fejlesztőket, de kétségtelen, hogy korunk MMO-iban ez általános és elfogadott szisztéma.

A legoptimistább játékosok szerint elképzelhető, hogy a World of Warcraft valamikor tényleg free-to-playre vált, s ennek első jele a mikrotranzakciók megjelenése.

27.
27.
Adamknight
#26: Ezért mondtam, hogy a mértéket kell tartani mindenben. De igazad van így visszaolvasva tényleg csak 1 oldal szempontjából állítottam példát :).
26.
26.
Yami
#23: Ha sztereotipizálod a példát, akkor illik mindkét oldalnál megtenni. Szóval a kondis reggel nyomatja a súlyokat, meg lövi a kokszot, majd ha ezzel végzett, elmegy a strandra ahol leissza magát és nőket zaklat, majd hazafele beugrik a rokkantnyugdíjért mert hát kondizás mellett nincs idő dolgozni, ezután hazamegy és megveri az asszonyt, mert mi az, hogy nincs még kész a vacsora? Tökmindegy mit csinálsz, mindenhol megvannak a szélsőségek. Az életet nem az határozza meg, hogy mit csinálsz, hanem az, hogy tudod-e azt ésszel csinálni és élvezni.
25.
25.
Adamknight
#24: Hát ja, a mértéket kell tartani mindenben :). Ettől függetlenül úgy vélem, hogy a csajok szeme is hamarabb akad meg egy kondison, mint egy wowoson :P.
24.
24.
Csoki80
#23: Hé te honnan ismered a haverjaimat???????? XD

Van egy kondiköcsög és egy wowköcsög, hogy mennyire gyűlölik egymást, ha látnád XD
Néha régen lementem a terembe vele, a másik meg mutatott raidet meg instát, hát nagy kula mindkettő. Mondtam is nekik ezek jók, de így eltúlozva már beteges. :-P
23.
23.
Adamknight
#21: Te szerinted tényleg ennyiből áll az élet? Mármint vagy wow, vagy kondi? oO De ha már itt tarunk maradjunk is ennél a két példánál. Reggel felkelek, elmegyek az edzőterembe 2-3 órára, aztán kimegyek a strandra haverokkal, és ott mustrálgathatom a szebbnél szebb nőket, miközben sört vedelek (úgyis kockahasam volt/van/lesz is :P). Ehhez képest aki wowzik annak annyiból áll egy átlagos napja, hogy felkel, és reggeltől napestig bámul egy képernyőt, miközben chipset zabál, meg energiaitalt iszik, és az egyetlen dolog amit mozgat az a 10 ujja (meg persze a hájas segge, amivel feláll, hogy belesz*rjon a bilibe, amit anyuci bevisz neki). A kettő közül szerinted kinek van jobb élete? :)
22.
22.
Csoki80
#9: Hülyeség én szoktam néha játszani Free játékokkal.
Pl Old Republic- al.
Nagyon jó, hogy bejárhatom kedvenc univerzumaim bolygóit, a Wow al is játszottam free ben, megnéztem a városokat, megcsináltam pár alap küldetést.
Nem mindenki akarja magát feltápolni és pvp ben agyatlankodni. Van aki csak élvezi, hogy virtuálisan bejárja kedvenc bolygóit stb. Azoknak így pl nekem is nagyon jó a FTP rendszer.
21.
21.
Thane
#16: sajnos nem tolta le, ezt a matchmaking is mutatja. míg a dota-ban van hogy 5 percig is keres, lolba 1perc alatt talál egyet. De amúgy igen, egy nagy zsák szar a riot amit csinál, bajnokságok röhejesek, leáll a stream stb. Valamikor amúgy adtak ki valami szemetet hogy mennyi volt a legmagasabb, akkor valami 15 millát mutattak. DOTA2 jobb, bár MOBA játékok elég gagyik szerintem.

WoW meg úgy jó ahogy van, így is vannak mikrotranzakciók, csak azok mountokat adnak, és elég jókat méghozzá. Aki meg ezzel az "élet" faszsággal jön az meg lassan megtanulhat hurkot kötni, menjen szépen akkor a konditerembe, aztán nyomassa a súlyokat, sokkal nagyobb élet. Agy helyett az izmaidat gyötröd, vagy még azt se.
20.
20.
Yami
Nem értem mi az újdonság ebben, eddig is voltak olyan mountok meg petek amiket csak pénzért lehetett megvenni a Blizzard Store-on keresztül.
19.
19.
Grabowsky30+
Amíg ez csak kiegészítésként szerepel, mint egy mount vagy esetleg a fejlődést segítő xp boost és hasonlók addig nincs baj! Igazi előnyöket ne lehessen pénzért venni mert akkor vége a játéknak!
18.
18.
Elyas
Most mondta h azok csak a regisztràltak...
17.
17.
Lorthirash
#16: Sokkal több lol játékos van csak megkell nézni xfire statisztikát
16.
16.
biohazard rex
#6: egyáltalán nem játszanak többen vele. Van 30 millió regisztrált játékosuk, nah de ebből mennyi az aktív? A szar refer miatt tele van szemetelve az egész játék. A Riot SOHA nem adta eddig ki mennyi aktív játékosuk van, asszem nem véletlenül, viszont a Dota 2-nek napi 350 ezer játékosuk van és sok gamer oldal szerint már le is tolta a lol-t aktivitásba. A bajnokságokról meg ne is beszéljünk.

Előbb utóbb sztem a WoW is F2P lesz, de az még messze van.
15.
15.
Hondoro
Sztem hamarosan f2p - re valt mert jon a Titan
14.
14.
Dreadlox
#12: annyit nem ér szerintem....
13.
13.
Dreadlox
#9: életet? én is szeretek játszani, de van aki túlzásba viszi a dolgokat szerintem, én azért 10 órát naponta egy mmo-val nem tudok tólni, ha van egy sztoricenter játék akkor lehet 10 órát ülök elötte, mert a történet nagyon érdekel, de azt hogy lootoljak meg questeljek 1-2 óra után olyan unalmas hogy inkább megyek csinálni valami mást
12.
12.
toarpad
Ha 1-2 pernahajder leállna az alkoholról ők is mehetnének bátran játszani :) Nem kell mindent a pénzre fogni.
10.
10.
Lorthirash
aki okosan csinálja 2000-2500 ft ért is hozzájuthat játékidőhöz sőt ha sok goldja van abból is feltöltheti.
Nekem is az a véleményem hogy jobb ha ez fizetős marad.
9.
9.
FherT
ne legyen ingyenes aki a mai világba nem tud kifizetni havi 3000 forintot az ne akarjon játszani semmivel. Ma a fiatalok cigire meg sok faszságra jóval többet költenek havonta mint 3000 forint.
és mondj még egy dolgot ahol havi 3ért több tiz vagy száz óra játékot kaphatsz vagy bármiféle szolgáltatást.
A free-to-play egy szar rendszre mert az azoknak kedvez aki mégtöbbet költ a játékra mint havi pár ezer forint.
8.
8.
Thane
#7: tudom, de mmorpg-nek van titulálva asszem
7.
7.
Lorthirash
#6: én kimondottan az MMORPG-re gondoltam a lol az nem rpg az egy MOBA
6.
6.
Thane
#4: Ami fizetős, a LoL-al sokkal többen játszanak, csak azért mert f2p, pedig amilyen szar a szolgáltatás csodálom hogy azzal játszanak a legtöbben. (mármint a lollal(league of casuals))
4.
4.
Lorthirash
hiába fogyott el 1 milió ázsiai játékos még így is 8.3 van ami messze a legtöbb a jelenlegi mmoknál
3.
3.
Grekton
Arra még várhatsz jópár évet :D
2.
2.
Lorthirash
arra várhatsz xD még 2 kieg tuti benne van addig nem lesz free
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...