Újabb két céget pipáltak ki a hackerek

  • Írta: fojesz
  • 2013. július 13.
  • Hír
Link másolása
Az ArmA-játékokat jegyző Bohemia Interactive és a Konami is hackerek áldozata lett, a felhasználóik adatait ellopták, egyedül a pénzügyi információkhoz nem fértek hozzá a bűnözők.

Először az ArmA-sorozatot jegyző Bohemia Interactive jelentette be, hogy támadás érte a weboldalát, aminek következtében személyes adatokat loptak tőle a hackerek: a felhasználók nevei, e-mail címei és titkosított jelszavai kerülhettek rossz kezekbe. Noha a jelszavak feltörését valószínűtlennek tartják a csehek, azért minden júzernek jelszót kell majd cserélnie.

Nem sokkal később a Konami is hasonló hírekkel szolgált, a kiadó közleménye szerint egy külsős szolgáltatón keresztül lophatták el tőle a felhasználói azonosítóit és jelszavait. A japánok úgy figyeltek fel minderre, hogy június 13. és július 7. között több mint 35 ezer felhasználói fióknál észleltek illetéktelen behatolást - itt is jelszócserére lesz szükség.

Azt mindkét cég leszögezte, hogy a játékosok pénzügyi információihoz nem fértek hozzá a támadók.

30.
30.
#28: "Hidd el, a végén lehet hullaszag lenne, de utána.. REND."

Jaj, ez nagyon "fasisztoid" módon hangzott, de azt hiszem ezzel együtt tudok élni :D
29.
29.
#28: "Ezért én két a következő fajta büntetéseket különböztetném meg:"

minusz "én két"*** sorry CTRL+V :P
27.
27.
Kougat
#6: 7 milliárd khm...khm...
25.
25.
Az a nagy helyzet hogy a warezt olykor megtudom érteni, sőt, azt is elhiszem ha valaki törten szerez be játékokat a gyerekének akinek egyébként nem tudná megadni azt amit a többi gyerek természetesnek vél. (Sokszor szintén tört konzolon...)

Oké, csinálják a hackerek, törjék fel a PC-játékot, töltsék fel a konzolgamet, machinálják meg a gépeket...

Nem bánom annyira.

Valakiknek ez persze ugyanúgy árt mint ezek az akciók, aláírom, de ez a nyílt baxakodás , ez a "nacsakazértismermegtehetemkötsög" stílus engem is durvára felbax! Nem mondhatják a hackercsoportok hogy a kiadók komoly hajtóvadászatot folytatnának ellenük, de lassan én is azt mondom hogy azt kellene, az ilyen b*zi senkiházi rohadékok ellen mindenképpen!

Ez túlmutat azon a kategórián melyet írtam, melyre talán-talán még akadhat valamiféle magyarázat...


Csak tudjátok mi a baj? Ez ugyanarról a fáról szakadt hozzászólás melyen a warez érik, ez ugyanaz a suttyóbanda akik azt is csinálni szokták, és EZ az ami baromi kellemetlen érzéssel tölt el az előbbi kijelentésem kapcsán...

Talán tényleg fel kellene végleg számolni az ilyen csoportokat, előbb-utóbb a nagyobb eladások miatt talán még a játékárak is leesnének olyan szintre, melyen már bárki számára könnyebben hozzáférhetőek lennének.

Nem tudom... De ez így nagyon gáz! Húzza meg magát az akinek vaj van a füle mögött, nehogy már még ő emberkedjen!
23.
23.
Marcus T.
A netnek van olyan része, amit nem indexelnek, azt is fel tudják törni? Olyan része is van, ahol url címek sincsenek meg IP sem. Azt is feltörik? Olyan része is van, ahol naponta törlik a szervereket, naponta vagy óránként törölnek oldalakat, és az üzenetek nem mennek sehová, csupán egy felületen jelennek meg, Ott is feltörnek mindent?

Fontos infót meg miért is tenne bárki hálózatba kötött gépre? Az én munkára használt gépemet soha senki nem tudná feltörni, pedig tűzfal sincs rajta. Meg hálózati kártya se...
22.
22.
sutgab
De baszd meg ez miért jó az ilyen kis szaros gyökereknek? Becsületes munkát már nem is tudnak végezni? Csak basszák az eget és röhögnek a markukba, hogy milyen ászok. Az én szememben minden hacker egy kis fasszopó gennyláda.
21.
21.
Belerofon
#17: "Ennyi erövel, ha USA- ban élnék, akkor én is tudnêk rola????"

Nem,nem tudnál semmit,mivel pont arról volt szó,hogy a hackereknek kellene fényt deriteni rá..:D:D

Egyébként örülök,hogy más értelemben gondoltad,mert olyan egyértelműen fogalmaztál,hogy csak na...:)
19.
19.
Moltes
#16: ja ez jo mint pl: egy hajas anyjaval elo pornonezo szakallas ember arma 2 vel jatszik most ez jon : " A k**va anyadat te tank mit losz le mi? mit losz le!!!! AAAAA" "anya megyek feltorom a bohemiat meg a konamit oke?" anya "oke kisfiam de miert?" dagi "mert lelott a tank" a konamit meg azert mert olyan a hangzasa mint egy kolbasznak!" anya " oke kisfiam" es hat mint ahogy lathatjuk is, most ez lett a vege...
17.
17.
aordog
Belerofon
Ez csak egy hülye példa volt a részemröl, de igen..
Én sem talälkoztam idegen fajokkal, de nem is akarok, mert befosnék, de nem, mint USA tud rola, mert azért az durva lenne.
Ennyi erövel, ha USA- ban élnék, akkor én is tudnêk rola????
A mondanivalom mögött az äll, hogy ami tényleg titkos azt képtelensêg feltörni. Amugy igen: szerintem egy- kêt ember ( nem csak USA) tudja az igazat. Legyen 10- ezer kamu hírböl csak egy igaz...
De ezt a témät most hanyagoljuk....
A lênyeg a lényeg: örüljünk, hogy vannak ilyen okos hackerek, mert így a rendszert tudjäk finomítani!
16.
16.
mestermagyar
#6: Ennek tényleg rohadt sok értelme van... Ezek jól masztiznak az ilyen account feltörésre, de azoktól már félnek. Esküszöm, arra gondolok lassan, hogy hájas anyjuknál élö 30 éves szakállas pornónézök, akik egész nap játékokat tolnak, és minden, ami picit ingerli öket, azt feltörik. Még az is lehet, hogy gyakorolnak. :D
13.
13.
dante92
Engem mindig is érdekelt, hogy a fenébe törnek fel dolgokat. Nem tudom elképzelni... Nem baj, jön a Watch_Dogs, a hekkerszimulátor. :)
12.
12.
Moltes
Remelem csak az cegek weboldalaival csinaltak ezt,vagy ha en megveszem az ARMAt steamen de nem regeltem a Bohemia oldalara akkor minden ok?
11.
11.
Belerofon
#6: Ezt most pontosan úgy írtad,mintha szentül megesküdnél arra,hogy az amerikai elnök egy szürke emberrel szokott sakkozni.:D:DÉs emiatt hülyék a hackerek,mert nem azzal foglalkoznak,hogy bizonyítsák...:D:D

Elhiheted,számos példa volt már arra,hogy katonai pc-t,vagy mint írtam is,hogy a NASA gépét/szervereit nyomták fel,vagy épp az FBI-t,mégsem találtak semmit a zöld emberkékről.Egyszer olvastam,hogy egy hacker,aki feltörte a NASA gépét,csak egy "azonosítatlan tárgyas" (UFO) aktát talált,de buta az,aki ebből bármire is asszociál,hiszen azonosítatlan tárggyal szinte elég sűrűn találkozik a légierő és pl. a NASA is.

Az a baj itt,hogy a hollivúúúdi maszlagok elég szépen tudják mosni az ember fejét,hiszen az UFO szó mára már földönkívülit jelent a sok butának.

Szóval szerinted nem is lehetséges,hogy nem is titkolnak semmit,csupán ők sem tudnak bizonyítani semmit?:DTeljesen más dolog hinni valamiben,vagy bizonyítani.
Én sem hiszem,hogy egyedül élnénk az univerzumban,de azt sem,hogy az USA szövetkezett a gyíkemberekkel,akik a kuptuszneptikai bolygóról jöttek,hogy trollkodjanak...
10.
10.
Moltes
De most ez hol a steamen is van vagy csak aki oda regelt a bohemaiara?
9.
9.
simon 555
#6: Mit szívtál haver?:D
8.
8.
randall13
#7: Nyilván a pénzügyi adatokat tök más adatbázisban tárolják és sokkal nagyobb biztonsággal kezelik.
7.
7.
bodortamas1
Ha akarnák bármelyik céget meghackelhetnék, csak azt nem értem, hogy miért nem nyúltak hozzá a pénzhez. Talán csak megakarták mutatni, (mind amikor a NASA adatbázisát törték fel, de nem tettek semmi kárt benne), hogy ők erre képesek, valószínűleg itt is arról volt szó.
6.
6.
aordog
Valaki mär feltörhetne egy olyan szigoruan bizalmas tartalmakat tartalmazo, titkos katonai informäciokkal foglalkozo oldalt, ami megerösíti a földönkívüli civilizäcio meglétét.
De olyan szinten, hogy a TV- kben a Hírado- k is tudosítanänak rola ês természetesen elismernék azt, amit mär évek ota tudnak...
De nem! Csak az ilyen haszontalan dolgokkal foglalkozik az is, akinek 200 - as az IQ- ja.
Mit jelent ez? Hogy hiäba van + az esze, hülye, mint a többi 9 millärd ember ( több vagy kevesebb)
5.
5.
cuncika
őket szerintem nem is a pénz érdekelte(pl: egy komolyabb hacker egy e-mail alapján simán feltör bármit vagy megszerez lehet az fb-acc vagy steam-fiók player profil bármi....
és ha egy ilyen jellegű támadás ér egy céget (akinek sok felhasználója van) arra rányomhatja a LOSER bélyeget.
4.
4.
Lele
#3: Na igen.

Úgye Az anonymokat nem rég kapták el,a magyar hálózatott.
3.
3.
Belerofon
#1: Ja az egész nevetséges...A Nasa-nak sincs semmi védelme és ezért nyomták már fel a gépüket egyszer kétszer...Baromság..Akármekkora egy cég és akármilyen védelmi programozójuk van,az nem azt jelenti,hogy nincs más aki okosabb ilyen téren.Voltak olyanok is,akiket elkaptak és börtön helyett most vagy a Pentagont erősítik,vagy a Nasa-t stb..
2.
2.
DevilGamer
Azért durva lenne, ha a Hackerek hozzáfértek volna a Konami pénzéhez. Szerencsére én nem vagyok regelt egyiken se. Majd én akkor cserélek, ha az EA-t vagy a 2K Games-t támadják a hackerek.
1.
1.
Starkiller89
Nevetséges...ekkora cégek, és semmi védelmük nincs...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...