Az Activision kivásárolta magát a Vivendiből

  • Írta: zoenn
  • 2013. július 26.
  • Biznisz
Link másolása
Az Activision Blizzard nyolcmilliárd dollárért kivásárolta magát a francia média-konglomerátumból, a Vivendiből. Ezzel a markáns lépéssel a kiadó ismét független céggé vált. Kotick szerint így még erősebbek lesznek.

Eddig a francia illetőségű médiacég, a Vivendi volt az Activision Blizzard többségi tulajdonosa, amely tavaly júniusban azt fontolgatta, hogy részesedését eladja, ám akkor cég papírjainak értéke drasztikus módon esett volna. Nos, az Activision elébe ment a dolgoknak, és nyolcmilliárd dollár értékben kivásárolta magát a Vivendivel közösen alapított cégből.

Vagyis, nem teljesen: utóbbi vállalat még a részvények 12 százalékát birtokolja, de azzal már nem rúghat labdába. 

Az Activision Blizzard 429 millió részvényt vásárolt meg 5,83 milliárd dollár értékben, míg a kiadó vezérigazgatójának, Bobby Koticknak és társelnökének, Brian Kellynek különálló csoportja, az ASAC II LP további 172 millió részvényt tudhat magáénak 2,34 milliárd dollár értékben. A tranzakció várhatóan szeptemberig le is zárul.

Hogyan csapódik le mindez? Az Activision megszabadult a Vivendi-féle többségi nyűgtől, s a függetlenek kiadók mezejére lépett. Kotick is bizakodik: szerinte a "cég még erősebb" lesz és megőrizhetik "pénzügyi stabilitásukat".

Ismét csökkent a World of Warcraft előfizetőinek száma

cég sajtóközleményében azt olvashatjuk, hogy a World of Warcraft előfizetőinek száma továbbra is lejtmenetben van: immáron 7,7 millió fő. A legutóbbi negyedévben még 8,3 millió előfizető volt, így a veszteség egyáltalán nem csekély: az MMO 600 ezer aktív játékost veszített. Köszönjük, tiazgriff!

 

11.
11.
laca009
#7: Ha figyelemmel követed a WoW-ot akkor a microtranzakciós bolt-ról ami PTR-en már működik akkor már tudsz következtetni.
7.
7.
Borington
Hát, a Blizzard tényleg egy jó MMO-t kell fejlesszen... Amúgy meg szerintem amikor az kijön, a WoW free to playre vált.
6.
6.
Skyer
5.
5.
McDuff
"az MMO 600 ezer aktív játékost veszített. Köszönjük, tiazgriff!"

tiazgriff,ez a Te hibád! xDDD
4.
4.
EBR2000
Na végre! Most a Blizzard vásárolja ki magat és azt mondom nem is rossz! :D
Több lesz az Activision zsebebe! Hell yeah.
3.
3.
tiazgriff
@2 Csak szedjék rendbe a céget... nagy kedvenc.
2.
2.
Skyer
Lehet Kotickot rühellni, de egy pénzügyi zseni a faszi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...