Sokba kerül a PlayStation 4 a Sonynak

  • Írta: fojesz
  • 2013. augusztus 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony is közzétette az elmúlt negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését, amiből kiderült: a játékos részleg forgalma ugyan érdemben nem változott, az üzemi szintű veszteség viszont masszívan nőtt a PS4 miatt.

Megérkezett a Sony pénzügyi jelentése is, ez alapján a június 30-án véget ért negyedévben a játékos részleg forgalma nem változott érdemben a tavalyihoz képest: 118 milliárd jenről 117,9 milliárd jenre csökken a PlayStation-biznisz árbevétele, ez a két összeg nagyjából 1,2 milliárd dollárnak feleltethető meg.

Az üzemi veszteség viszont masszívan nőtt, ami a PlayStation 4 megjelenése előtt persze aligha meglepő: az újgenerációs konzol kutatás-fejlesztése, gyártása és marketingje miatt éves szinten 322 százalékkal, 149 millió dollárra hízott. 

A gyártó érdekes módon nem kommentálta a PlayStation Vita teljesítményét - és gyaníthatóan nem azért, mert olyan jól szerepelt a kézikonzol. Annyit erősített meg mindössze, hogy a PS3, a PS2 és a PSP eladásai is csökkentek a negyedévben, PS3-ból 1,1 millió darabot adtak el, míg Vitából és PSP-ből összesen 600 ezer darab talált gazdára. Játékból viszont sok fogyott, az összes platformon 64 millió darab összesen.

A jövő márciusban véget érő pénzügyi év kapcsán a Sony arra számít, hogy a PS4 megdobja az árbevételét, ugyanakkor az üzemi szintű eredmény továbbra is gyengébb lesz a konzollal kapcsolatos költségek miatt.

20.
20.
DON GONDOCS
Most veszteséges a Sanyi nyilván zsebbe kellet nyúlni a Ps4 fejlesztéséhez. előállításához, nameg ott vannak a játékok is.Majd változik ez ha megjelenik a PS4.
19.
19.
simon 555
#12: Ja, én azt hittem, hogy a 149 millió a kiadás:D
Azért elég két értelműen van írva na. Ha először bevételt írnak akkor utána az ellenkezőjét illik írni, tehát a kiadást, hogy lehessen számolni és nem egyből a veszteséget. Vagy csak simán a veszteséget, mivel így nem igazán van értelme a bevételt írni mivel nincs jelentősége ha mínuszba mentek.
De már túlmagyarázom magamnak:D
18.
18.
Kocsis92
#16: a ps4 nem jelent még meg, de már a bejelentése óta folyamatosan nőnek a részvények értékei szóval már most tudott változtatni ezen
17.
17.
watto
#16: Nyilván nem, hisz még meg sem jelent :D Előrendelésekből meg nem fog visszajönni a brutális mennyiségű kiadások egy kis része sem.
16.
16.
dBLOOD
Felesleges számokkal dobálózni, az a lényege leegyszerűsítve a hírnek, hogy történt egy komoly befektetés, de az árbevétel ennek ellenére, az új termék megjelenésének ellenére sem nőtt, sőt, éppen ellenkezőleg, csökkent. A Sony évek óta veszteséges, és egyelőre a PS4 megjelenése nem tudott változtatni ezen.
14.
14.
unrealnoise
#10: befektetés. nyomják bele a pénz. még évekig, évtizedekig is megtennék, hiába lenne nem túl jövedelmező, mert a játékipar bármikor durranhat egy hatalmasat. pl a "virtuális valóságot" lekézező szemüvekeggel etc.

persze a technológiának még érnie kell, de mint mondtam, ezek hossz távú befektetések, ami mellett persze sosem árt, ha jól fogynak a jelenlegi címek, hiszen a fenntartható fejlődés bevételekből és nyereséges működésből tartható fenn.
12.
12.
unrealnoise
#4: jézusom. :D nem érted, az 1,2 milliárd az árbevétel. Ez szép és jó, csak vannak kiadások is, amivel együtt már nem rózsás a helyzet, hiszen:

negatívban vannak, azaz a 149 millió az hiányzik ahhoz, hogy egálban legyenek a bevételek és a kiadások. Ez a 149 elég sok, de lesz ez talán még jobb is.

11.
11.
Angelwing
most befektetnek fogy a pénz,de jövőre meg utána években csilliárdosok lesznek a PS4 miatt...ennyi!
10.
10.
#4: Elfelejtetted beleszamolni a fejlesztesi koltseget.
Egyebkent szokas sirni, hogy ha nem 4 biliard diliard fifiliard a haszon , csak a 75%-a akkor mar megy a feltett kezzel korbe-korbe rohangalas.
Allitolag a ps3 is full deficites volt.
Ha olyan kurva nagyokat buknak nem foglakoznanak a konzollal hanem hagynak a picsaba.
Vagy kicseszett nagy idiotak.
9.
9.
metercsiken
#3: Köszi a tájékoztatást! : )
De ha mindent leszámolunk, akkor sem hiszem, hogy teljesen veszteséges lenne a részleg.
Ezek amolyan elvárt számok, és ahhoz képest kevesebb....én így gondolom.
Azért remélem jól megy majd nekik, mert az a játékoknak is csak jót tesz!
8.
8.
KeXxX
Biztos, hogy megfogja dobni az árbevételt a PS4, az fix! Nekem kellene PSVita de szerintem egy kicsit drága, igaz nagyon klassz dolgokat lehet vele csinálni és van is egy pár játék ami miatt vennék egyet, de inkább PS4-et veszek majd.
7.
7.
belaman
#4: humán osztályba menj...
6.
6.
Killerbee
#4: Az csak üzemi veszteség amellett még kis csillió dolog van ami veszteséget termel.
5.
5.
DevilGamer
#3: Fojesz elmehetne matek tanárnak :)
4.
4.
simon 555
#3: De még így is "csak" 149 millió a veszteség, szóval elég szép nyereség van ott ha az 1.2 milliárdból levesszük a 149 milliót.
3.
3.
fojesz
#2: Az 1,2 milliárd nem nyereség, hanem árbevétel. Ha eladsz egy csokit 150 forintért, az lesz az árbevételed. Ebből lejön a gyártási, csomagolási, terjesztési, marketingköltség, stb, és marad 30 forintod. Ez a nyereséged.

Ha több költséged volt, mint 150 forint, akkor veszteséged lesz a csokid után.
2.
2.
metercsiken
Ezeket a számításokat én soha sem értem.....ott a nyereség ami 1.2 milliárd, és a veszteség ami "csak" 149millió.......akkor most mi is van!?
Nekem ez nem hangzik annyira veszteségesnek!
( ........ az egészet számolva )
De mondom, nem értek hozzá, csak fura! : )
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...