Jobban fogy a Psychonauts, mint bármikor

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Psychonauts annak idején nem aratott túl nagyot a kasszáknál, hiába volt remek játék. Tim Schafer szerint azonban az elmúlt két évben több pénzt hozott a konyhájukra, mint a korábbi években összesen.

Érdekes interjút készített a Kotaku Tim Schaferrel, a LucasArts-legendával és a Double Fine Productions atyaúristenével. Schafer ebben többek között arról is mesél, milyen változásokat hoztak a Kickstarter és hasonló közösségfinanszírozási módszerek a stúdió életébe, na, és hogy mennyire jól jött nekik, hogy több címüket is saját maguk, külső cég nélkül adhatták ki.

A Double Fine az utóbbi hónapokban ádáz harcot folytatott azért, hogy visszaszerezze a régebbi játékai jogait, ennek többek között az az előnye, hogy a csapat újra kiadhatja ezeket, csak éppen jóval korszerűbb és jövedelmezőbb keretek között: például a Steamen, külső kiadó nélkül. A Psychonauts annak idején például megbukott a kasszáknál, az utóbbi két évben viszont több pénzt termelt, mint eddig bármikor.

Schafer hozzátette persze, hogy ez a nyereség egy nagy kiadónak meg se kottyanna, a Double Fine méretéhez képest viszont tökéletesen passzol, és arra kiváló, hogy vissza lehessen forgatni a még készülő játékok fejlesztésébe.

Schafer egyébként továbbra sem adta fel, hogy visszaszerezze a klasszikus LucasArts-játékok jogait. Ugye a Grim Fandango vagy a Full Throttle például a LucasArts bezárása után végleg a Disney fiókjába került, és úgy néz ki, a cég nem is akarja elővenni őket a jövőben - de sajnos eladni sem.

10.
10.
Norbiii
#8: Vagyis butaságot mondtam, egyszer láttalak, amikor vitatkoztál egy fazonnal, azt lenyúltad a barátnőjét....:)

Amúgy ha van időd gyere sűrűbben, Te radikális! xd
9.
9.
Yanez
#8: Visszatért a tékozló fiú? Helló! :)
8.
8.
Espio
#7: Szia, Norbi! Én is téged :DD
7.
7.
Norbiii
#6: Szevasz Espio, rég láttalak! :)
6.
6.
Espio
#3: Milla partyjánál van; a kidobó gorilla.
5.
5.
aRkye
#4: Érdekes, hogy csak mostanság kezdték megvenni az emberek, bár jobb később, mint soha. Minden esetre nagyon hiányolom az ilyen jellegű és kaliberű alkotásokat.
4.
4.
mojohnny
#1: +1 Én is imádtam a játékot, volt benne valami morbid hangulat, amit még humorral is tálaltak!
3.
3.
BoKK
Ez a kép honnét van? Nem emlékszem erre a részre.
2.
2.
GAMEROD
Mégegy agyzsibbasztó game.
1.
1.
aRkye
Egyik nagy kedvencem volt! Imádtam! Egy hd-re húzott változatot nagyon elviselnék belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...