15 éves a RollerCoaster Tycoon

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 1.
  • Hír
Link másolása
Tizenöt éve annak, hogy a RollerCoaster Tycoon első része bemutatkozott az Egyesült Államokban, ennek apropóján a GOG alaposan leakciózta a teljes sorozatot. Mindenképpen csapj le rá!

A RollerCoaster Tycoont a tycoon-játékok nagymestere, Chris Sawyer rakta össze a csapatával, a lényege pedig borzasztó egyszerű volt: vidámparkot kellett benne üzemeltetni.

Persze nem is menedzserprogramról beszélnénk, ha itt megállt volna a tudomány; a parkodban a játékok állapotától kezdve a tisztaságon át egészen a pénzügyekig mindenért te feleltél, napokat lehetett eltölteni egyetlen vidámpark építgetésével is.

A RollerCoaster Tycoon 1999. március 31-én jelent meg Amerikában, vagyis épp tegnap volt tizenöt éves. Azóta két folytatás is érkezett hozzá, idén pedig végre befut a negyedik rész is, üröm az örömben, hogy ezt először iOS-re jelentették be, az Atari eddig csak a rajongók nyomására mondta azt, hogy csinál valamit PC-re is...

Akárhogy is, attól még ünnepelhetünk, ha pedig kimaradt volna valamelyik rész, itt a kiváló lehetőség arra, hogy pótolj: a GOG-on most 8 dollárba kerül a teljes sorozat, míg az eredeti játék kiegészítőkkel bővített változata 1,2, a második rész 2, a harmadik rész pedig 5 dollárba fáj.

Nektek melyik volt a kedvenc?

5.
5.
Quent1n
Kösz a hírt most végre megvettem a 3. részt már annyiszor szemeztem vele :). Ugyan az alapjáték plusz soaked megvan lemezen de ez egybe mind és jobb így. 1100 forintot megért :) Amúgy az első meghatározó élmény volt anno hónapokig elvoltam a saját parkom építésével, zseniális játék.
4.
4.
JBoy
Nekem az első volt a kedvenc. A takarítókat mindig oda rendeltem a hullámvasutak kijáratához, mert khöm..koszosak voltak a járdák arrafelé mindig. xD
3.
3.
Cristiano
2.
2.
drat576
Uh, ilyenkor eszmélek rá, hogy öregszem :P
1.
1.
strike19
Nagyon jó játék.Még egy 4 éve játszottam vele rendszeresen.Az új részek nem tudnak lekötni legyen az bármilyen tycoon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...