Frissítve: Életjelet adott magáról a Just Cause 3

  • Írta: fojesz
  • 2014. április 25.
  • Pletyka
Méghozzá egy új domain formájában, ami persze jelenthet izgalmas fejleményeket és kevésbé érdekeseket is, de többen máris E3-as bejelentést és 2015-ös megjelenést vizionálnak miatta.

A Just Cause 3 felől készültéről jóformán a második rész megjelenése óta pletykálnak és beszélnek, az Avalanche Studios viszont azóta sem akarta bejelenteni a játékot - ellenben egy Mad Max-adaptáció fejlesztését bevállalta.

Ha viszont minden jól megy, hamarosan hallani fogunk a Just Cause felől is, legalábbis árulkodó, hogy a héten a Square Enix beregisztrálta a justcause3game.com domaint, pontosabban nem ő, hanem a neki ilyen ügyekben eljáró CSC Corporate Domains. Ez alapján többen arra tippelnek, hogy az E3-on mutathatják be a játékot.

Természetesen a domain önmagában nem lehet beszédes (a Square már a Just Cause 4-hez is foglalt címeket), azonban bőven akad még olyan jel, ami arra utal, hogy gőzerővel készül a Just Cause 3. Tavaly az Avalanche Costa Ricában járt, a fejlesztőcég alapítójának LinkedIn-profiljában pedig a mai napig az olvasható, hogy 2015-re egy next-gen, sandbox akciójátékot fejlesztenek a Square Enixnek. Nahát.

Update! A már emlegetett Avalanche-alapító, Christofer Sundberg tudja, hogyan kell teaselni: nemrég azt írta a Twitterén, hogy "hamarosan rendkívül izgalmas dolgokat mutatnak be". Remélhetőleg nem az új Mad Max-trailerre gondolt.

10.
.von_Wolf
#8: Hát igen, mikor a mennyiség a minőség rovására megy. Fele, vagy harmad akkora mappon is kényelmesen elfért volna minden, ha a készítők valós tartalommal töltötték volna meg a játékot. Jelenlegi formájában az egyik legmonotonabb játék, amivel valaha is találkoztam. Az egész nem szól másról, mint az agyatlan lootolásról, meg a bázisfoglalgatásról. Ráadásul a játék itt saját magát rúgja tökön, hisz a lootolás a 400. láda után már teljesen felesleges, mert ennyi bőven elég ahhoz, hogy felfejleszd azokat az eszközöket, amiknek valami hasznát is veszed. A maradék 2800 láda felkutatására semmilyen motiváció nem marad.
A bázis foglalgatás is teljesen felesleges, mert semmilyen előny nem származik belőle. Az elfoglalt/lerombolt bázis körül, de még magán a bázison is, ugyanúgy hemzseg az ellenfél, mintha mi sem történt volna. Eleinte jópofa dolog, de az ember pártucat után ráun.
Ahogy Űrróka is mondta az egész játék élettelen, semmilyen hangulatú, ami arra van kihegyezve, hogy ekkora területen a játékos csak talál magának valami elfoglaltságot... A küldetésszál és a többi szir-szar csak mellékes dolog.
9.
Stranger
#7: Igen, a multiplayer modot tudom. De pl. a FrankBlack által linkelt oldalon is látszik, hogy elég limitált lehetőségek vannak. Végtelen lőszer, élet, grapple módok, gyorsabb sprint, más járművezetés és egyéb apróságok.
Ebbe a játékba jobb lett volna ha több tartalmat lehet kreálni mint a Skyrim-be, Far Cry 3-ba, stb...
De ha ilyen is van, nem szóltam. xd
8.
mestermagyar
#4: Nekem meg pont az ellentéte, amit elmondtál. A túlszínezett grafika meg még szép is. :D

Nincs/nem volt ezeknek pénzük erre, Hogy minden sarkon legyen egy énekelő csöves 200 különféle zenével emberenként. A másik dolog meg, hogy a just cause 2 mapje az elder scrolls első 2 részének kivételével mindennél hatalmasabb. Egyszerűen lehetetlen ekora pályát csakúgy betölteni, ahhoz akkora pénzösszeg kéne, mintha GTA-t gyártanál.
7.
mestermagyar
#5: Ember hol élsz te? :D Szarrámoddolták, még ha nem is a legszínvonalasabbak a modok. Az multiplayer is egy mod volt, amit hivatalosan a játék részévé tettek.
6.
FrankBlack
#5: +1. Amúgy hogy érted, hogy nem lehet moddolni?

http://www.justcause2mods.com/

Jó, talán nincs olyan sok mod hozzá, mint a Skyrim-hez, vagy a GTA-hoz, de azért vannak modok.
5.
Stranger
#4: Túlszínezett grafika? Problem solved:
https://www.youtube.com/watch?v=8coaFmP2iC0

Amúgy szerintem minden jó volt a játékban, csak a küldetések sikerültek gyengére. Na meg azért lehetett volna benne több tartalom. Kár, hogy nem lehet moddolni a játékot.
4.
SP4C3F0X
El lehet szórakozni a Just Cause részekkel, de nekem kicsit gagyinak tűntek. Semmilyen hangulatú élettelen városok, túlszínezett grafika, rossz járműfizika, gagyi járművek jellemezték.
3.
Cristiano
#1: A Mad Max az csak jövőre jön szte3m
1.
FrankBlack
Remélem jön majd, és jó lesz :) A Mad Max-adaptációra is kíváncsi leszek.

A Just Cause 2-vel meg a mai napig is sokat játszom, nagyon nagy kedvencem :) Legutóbb pont előző hétvégén, húsvétkor játszottam vele vagy 5-6-8-fene se tudja hány órát :)) Úgy repül az idő (is), amikor játszom vele :) Meg ugye a sok repülő, helikopter, ami benne van :))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...