A Microsoftnak jól megy, az Xboxnak kevésbé

  • Írta: fojesz
  • 2014. július 23.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft közzétette az elmúlt negyedévére és üzleti évére vonatkozó pénzügyi helyzetjelentését, amiből az derül ki egyebek mellett, hogy bár a cégnek jól ment, az Xbox nem igazán akar fogyni.

Izgalmas üzleti éven van túl a Microsoft: a cég óriási átalakuláson ment (és megy éppen) keresztül, felvásárolta a Nokia készülékgyártó részlegét, Steve Ballmer vezérigazgató visszavonult, és jött a helyére Satya Nadella, miközben az Xbox One is boltokba került.

A mozgalmas esztendő a cég számítása szerint június 30-án ért véget, ehhez kapcsolódik a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentése is. A Microsoft az elmúlt évben 86,8 milliárd dolláros forgalommal zárt, ez 11 százalékkal nagyobb szám az előző év bevételeihez képest, míg a nettó eredménye 1 százalékot nőtt éves szinten, 22,1 milliárd dollár volt. Az utolsó negyedévnek 23,4 milliárd dolláros bevételt és 4,6 milliárd dolláros nyereséget köszönhet a cég.

A számunkra releváns Computing and Gaming Hardware részleg 23 százalékos növekedést mutatott fel az elmúlt három hónapban, ezt a Surface-nek és az Xboxnak köszönheti, legalábbis a cég sikerként könyvelte el, hogy a negyedik negyedévben 1,1 millió Xbox konzolt szállított ki a boltoknak. Való igaz, az 1,1 millió Xbox több, mint a tavalyi 1 millió konzolja, ugyanakkor ebben a számban már az Xbox One és az Xbox 360 eredményei is benne vannak, ami azt jelenti, hogy a Microsoft új masinája valószínűleg nem távolodott el látványosan a cég által áprilisban közölt 5 milliós számtól.

Az Xbox Live-val foglalkozó Devices and Consumer Other részleg 20 százalékot növekedett, de ez elsősorban a Bing bevételeinek és az Office 365-előfizetéseknek tudható be. Köszi, kopic!

Ha még több számra vagy kíváncsi a Microsofttal kapcsolatban, olvasd el nagytestvérünk, a HWSW cikkét is!

50.
50.
Ruga
dzsiádzsó won! :D
"A tények makacs dolgok.." :)
49.
49.
dzsiádzsó
#48: A barátaid össze-vissza beszélnek! Sehol nem olvasnak olyan cikkeket, ahol a fejlesztők szidják nem az SRAM, hanem esram-ot, pedig teli van vele a net.
Szeretném, ha érvekkel próbálnák bizonyítani igazukat, igaz ez lehetetlen mert ők is tudják talán ott legbelül nincs igazuk.
Szeretném, ha nem személyeskednének, mert elég furán érzem magam, hogy egy nem túl tájékozott ember próbál mások szellemi kapacitásán fogást találni, miközben akkora baromságokat beszél konzoloknál, mint videóramon múlik a felbontás nem a sima ramon.
Szeretném, ha nem lennék kisebbségbe, de piszt! Megsúgom tudom abban vagyok, a normális emberek mindig abban voltak! Ezért tud 7 milliárd emberből csupán a fele 8 általánost elvégezni, még kevesebben továbbtanulni, aztán milliós nagyságrendben diplomázni, végül pár 100 család uralkodni a sok kis zsenin, mint a barátaid. De nincs ezzel gond, én jót mulatok a többségen ne aggódj ;)
48.
48.
supair
#46: Szeretnélek nem itt látni téged.
Szeretném ha a Crytek vagy a Remedy vagy egy neked tetsző fejlesztői oldalon okosítanád a munkásokat.
Szeretném ha egyszer az életben szembesülnél saját hülyeségeddel.
Szeretném ha nem vennéd el a gamekapcsos fórumozók gémerekbe vetett hitét.
Szeretném ha nem léteddel nem bántanád az alant fórumozó barátaimat.
És igen! Szeretném a lottó ötöst.
43.
43.
dzsiádzsó
#42: Ne haragudj ha bárkit lehülyéztem, de igyekszem ezt azokra korlátozni, aki engem hülyéznek, 13 éves gyerekük szerint stb, igazából nekik még annyi mondanivalójuk sincs mint nekem, egy érv nem hangzik el, én úgy gondolom az igazamat bizonyítom, ők meg csak pocskondiáznak, mert kellemetlen belátni valamibe nincs igazuk, ha lenne én beismerném! Az meg hogy valaki oktat, hogy nem RAM, hanem videóram függő felbontás, miközben X1-ről beszélünk és nem értek hozzá--- hááát uram bocsáss azért akkor kicsit kinyílik a bicska, hogy ki akar kit oktatni.
42.
42.
bane
#41: Majdnem egy év telt el a tavalyi szeptemberi nagy játék megjelenések óta! Havi 12 ezer pénz biztos nagyon megerőltető ennyi időre lebontva.
Amúgy meg minden hozzászólásodban annyi a lényeg, hogy nem tudunk értelmezni. Te azt írtad le, mint ami választ kaptál. Ja és mindenki hülye! (Y)
41.
41.
dzsiádzsó
#36: Értem mától mindig hívd oda a 13 éves lányodat, mert komoly mérvadó lehet a témában, és Destinyvel meg indenképp játszasd, nehogy szellemileg komolyabban ellőjön tőled... :D

37: Annyira okos vagy, videómemória felelős valóban, és az mennyi a gépeken? Ja hogy az ram, vagy nem vagy de, vagy fogalmad nincs miről beszélsz :)? Csak az a gond 32mb tudod hiába gyors, mert az kevés, anélkül meg DDR3 áll csk rendelkezésre nem DDR5 X1-esetében :)... De akkor fejtsd már meg, mert még maga Crytek emberei (tudod azok a hozzád képest buták) szerint is, meg kell tanulni kezelni az esram-ot, hogy 1080P-be menjenek a játékok.

38.:
Nem valószínűleg kalóz vagy, és szarba se veszed mások munkáját, ezért 0Ft-os címeket ott hagyod, miután elve nem azért töltötted le őket mert érdekeltek... Téged minősít nem engem!

p3ti: Sztm ha figyelmesen végigolvasod, amit írtam akkor nem kötekednél. Írtam hogy multi címeknél nincs és nem is lesz különbség! Írtam hogy kezdeti időszakban (amíg ps3 kitapasztalása zajlott) voltak eltérések, de konzol gen végére már szebb játékok is jöttek, igaz azok mindig exkluzív címek voltak.
40.
40.
p3ti
#35: Úgy látszik a mondanivalóm 90% nem sikerült megértened, ezért megspórolom a hosszas monológokat. Amúgy nem tudom neked ki röhög a pofádba, vagy milyen haveri kőrben mozogsz, de pl. a Ryse -ot választották meg a legszebb nextgen játéknak (kiemelném hogy legszebb, nem a legtartalmasabb mielőtt nekem ugranál) a kis "gagyi" 900P és 30FPS ével. Na most ha a Forza és Halo stb. tud futni 1080P/60FPS divat hullámon, akkor mégis a többi címnek hh nem sikerül?
Jómúltkor egymás mellé állítottuk a két gépet (X1,PS4) és megnéztük mi a különbség az Ac4 és a Wolfenstein között...hát kb. zero.

Ez már egy irdatlan nagy baromság volt az előző genben is, ahol egyesek azt hitték hogy a PS3mon minden szarabbul néz ki.... közben kb. 5-6 játék volt aminél kicsit érezhető volt a különbség, a többi identikus volt az X360 verzióhoz.

Az 1-2 meg 2-3 év múlva jön a világvége a boxra szöveget pedig spóroljuk meg, mivel gondolom nincsen zsebkristályod amin keresztül ezt mind láthatnád előre. A legjobb játékokat vagy még be sem jelentették, vagy majd csak 2015-16 után érkeznek. Amúgy a PS4 eddigi lineupja nem igazán erős, ezt még akkor is bevallhatod ha Sony van tetoválva az alkarodra.
39.
39.
bane
"A konzol az konzol" - Ha már fel vagy háborodva, hogy 2014-ben nem alapvető a 1080p akkor 2014ben egy eszköz mutasson már kicsit túl az elnevezésén. A telefon is telefonálásra és SMS-ezésre lenne jó, de szerintem mostanában már ezt csinálják a legkevesebbet rajta. Az XO maradt konzol és egy plusz, mint multimédiás központ.
Az én fejemben a konzol az szórakozás/kikapcsolódás jelent(PS4 is lehetne de nem jön be a dizájn se külső se szoftveresen).
Én azért is húzok a Xbox One felé, mert olyan ratyi gépem van, hogy a youtube-on lévő full HD-s videokat nem képes megjeleníteni, a twitch-csel szarakodik, skype-ot le se merem tölteni, mert ketté szakadna. Nekem 70%-ban kiváltaná a PC-t, ha lenne egy tabletem akkor meg szerintem a 99%-t.
36.
36.
supair
#35: Igazi velebiti tufa vagy ecsém.! Nem játékos.
A szomorú csak az,hogy bombázod az olyanok körét is akik még csak nyitogatják szemeiket a játékos világra.
A pofádba nem csak a PS társadalom röhög,hanem a 13 éves lányom is,akinek megmutattam kis írásod.Elolvasta majd egy fél mosoly elsütése után leült a Destinyvel játszani........szerintem azóta is rajtad vihog.
35.
35.
dzsiádzsó
#34: Magadat cáfolod, milyen népszerűek a mobiljátékok és ott is van a megoldás mobilon! A konzol továbbra is konzol! Ott hardcore AAA címek mennek, emelett persze jó, ha van indie felhozatal, de azok a pár perces lekötések azért is népszerűek, mert pár perc van rájuk! Konzolon játszók max akkor vesznek elő ilyet, ha nincs pénzük AAA címre :D...
Amerika más világ, ott igen működik az utópia, amit megálmodott az MS, csak az a gond csak ott működik! Ugyanakkor mégsem akkora piac, hogy elegendő lenne a sikerhez csak az ottani igényeket kielégíteni.
RAM probléma továbbra is probléma, nem pc párbaj ez, arról szól a Sony bele tudta rakni, az MS nem, hogy spóroljon. Na most olyan spórolás, ahol már a játékok nem tudnak 1080p-be futni 2014-ben... Ugyanakkor a kinect méregdrága hőkamerás, hogy a színes bőrű userek (rasszizmus nélkül mondom) is tudják használni, háááát engem k#rva mód nem érint, miközben a ps4 userek a pofámba röhögnek, hogy 900p-s konzol.
Bárki bármit mond akkor ésszerűtlenség van az MS-nél, hogy ordít hatalmas bukta lesz az X1. Nem most, majd 1-2 év múlva, amikor fogyni kéne neki, de nem fog!
34.
34.
p3ti
#30: Az a bizonyos "hardcore" gamer mag nem tartaná fent a gépeket, ez már évek óta köztudott. Szerinted mégis miért futottak be az Indie játékok? Vagy miért futottak be ennyire az Arcade és mobil játékok? Vagy 150 felmérés van arról hogy mennyire szeretik a "játékosok" az olyan játékokat, amelyek csak pár percre kötik le a figyelmüket. Ilyen piac mellett hülyék lennének egy olyan gépet kifejleszteni, ami kizárólag hardcore játékokra épülne..

Amúgy ne magadból és ne is Magyarországból indulj ki. Ez a gép kőkeményen Amerikának lett fejlesztve. Unokatesóm kb. mindent az xboxon keresztül csinál - felesége detto. A kinect egy f*s, aláírom. De az MS szerintem az előző kinect eladásaiból kiindulva fejlesztette ki az utódot. Ezen kívül nézd meg milyen lineupal indult a PS3/Xbox 360...nekik is kellett legalább 2-3 év mire elkezdték beindítani a saját sorozataikat, és mire elkezdték a fejlesztők kiismerni a gépeket.

Ezzel a ram témával azért nem értek egyet, mert a konzol az konzol, a PC pedig maradjon már PC. Nézd meg pl. a PS3 2007es konfigját, és utána nézd meg pl. a Last of Us -t...ugyan ez vonatkozik a 2006os Xbox konfig és a Halo4re is. Mutass nekem még egy PC -t, amit 2006ban raktak össze, és vitt volna ilyen minőségű játékokat. A Ps2ből sem azért fogyott el 150 millió darab mert k*rva jó volt a grafikája vagy a teljesítménye - értsük már meg.
33.
33.
MrLentoFan
Nem is a konzol itt a lényeg! UNDORÍTÓ amit ez a cég művel mind a fogyasztóival mind a saját üzletén belül! Nem mondom hova dugják a profitjukat a kinect-el együtt!
32.
32.
p3ti
#28: Ps4 sem támogatja a visszafelé kompatibilitást lemezes formában.
Nem kell 2 goldot venni, mivel a profilodat viszed tovább, illetve ha xbox 360al játszol akkor ugyan úgy működik a Live itt is, ott is. Maradnak az Achievementek, barátok, minden.
Nem értem miért ekkora gond 2 gépet tartani egyszerre... én pl. 2 játékkal játszom párhuzamosan ( Jelenleg a Watch Dogs One, Hitman 360 ).
Ezen kívül 4 gép van a TVre kötve, és karácsonykor jön az 5. is.
31.
31.
Pain
#27: A minusz 100$ annyit tesz, hogy a két konzol egy árban van. Nem hinném, hogy ez sokat változtatna a dolgon, maximum nem ez lesz a döntő fontosságú. Ide játék kell, és belsős fejlesztőkkel a Sony van jobban ellátva.
30.
30.
dzsiádzsó
#26: Én úgy érzem nagyon rossz PR-ese van/volt az MS-nek. A kommunikáció katasztrófa volt, akinek offline konzol kell vegyen x360-at... Ez ilyen WTF volt, belőlünk éltek b@szod, te se oktatod szüleidet, amíg tőlük függsz, hogy meg mint kéne, ha nem tetszik valami.

Maga koncepció is rossz volt, erőltetik a kinectet, azért hogy valahogy ne legyen akkora anyagi bukó a gyártáson képesek DDR3 ramot berakni? 2020-ban mit ér majd egy DDR3-mas ram? Már a régi generáción is mondták egyszerűen kicsi ram, rögtön 2005-ben, 2010-ben jelezték a fjelesztők a gép tudna többet, de egyszerűen olyan kevés a ram, hogy nem tudnak több tárgyat kipakolni, holott erőbe még bírná a box. Ezek után megint bejátszani egy ilyen hülyeséget X1-en az esram-al, no comment.
Egy szavazásra azért kíváncsi lennék, hány %-ék igényli ténylegesen a vásárlók közül a kinectet, és tv és egyéb háttérbefutó fícsőrök sokaságát, mert szerintem egy konzol az konzol! Hardcore gamereknek! Képzeljünk el egy gépet, amibe a kinect és egyéb hülyeségek anyagi és rendszer forrásait, inkább a játékok jobb futtatásához biztosították volna!
29.
29.
leviske
#25: Nem hülyeség, arrogancia. És ez már a hivatalos megjelenés előtt érződött a cégtől.
28.
28.
KemiDave
Szerintem erősen közre játszik az is,hogy a 360-as játékokkal nem kompatibilis. Rengeteg 360 -tulajdonos váltana az új gépre, de szerintem elég nagy visszatartó erő,hogy nem lehet azzal a halom 360-as játékkal játszani amit horror pénzekért megvásároltak az emberek. Most tartson mindenki két gépet? Off Vásároljon mindenki 2 gold előfizetést....stb. Én hülye eladtam a 360-as gépemet, naivan arra gondoltam, hogy az elődökhöz hasonlóan lehet majd a One -on 360-as játékokkal játszani. Nagy hibát követtem el, hogy nem olvastam utána. De ez az én problémám. Jelenleg nem éri meg One-t vásárolni nem is tudok olyan játékot mondani amiért érdemes lenne.
De türelmesen várok :(
27.
27.
bane
#25: Amúgy amiket bejelentett a Micro nem lett volna ezekkel semmi baj, ha normálisan letudják közölni felénk! Mindent meglehetett volna normálisan magyarázni, nem csak úgy, hogy: CSAK! A Sony meg ezt kihasználva kicsit gusztustalan húzásokkal támadta a másik félt.
Az utóbbi időben a Microsoft szerintem több fejlesztést tett le az asztalra, mint a Sony a saját rendszerével kapcsolatosan. Az ünnepeket meg mindenféleképpen célszerű kivárni, mert szerintem nagyon nagyot fog ugrani az eladás(Sonyt is venni fogják, de a mínusz 100$ szerintem kecsegtetően hangzik).
26.
26.
Falcon
#24: a sok bénázást és az irreálisan magas árat+ amiket megemlítettél a sony jól kihasználta és sajnos áttért a fizetős multira ezért sem váltok csak ha már muszáj lesz pedig a sony olyan jó fej volt eddig 6 éven át ingyen multiztam
25.
25.
p3ti
Sok hibát elkövetett az MS.

1) kötelező Kinect
2) Használt játék tilalom

Ez bőven elég volt arra, hogy a konkurencia gond nélkül elhúzzon mellettünk. Fogalmam sincsen hogy lehettek ennyire hülyék..
Az a gond mire ezt a 2 hibát sikerült "javítaniuk" addigra elpártoltak mellőlük a vásárlók. Amit itt még segíthet az a folyamatos csiszolgatás, illetve a jó játékok. Idővel lesz majd vmi price drop is, ha ezt karácsony előtt sikerül meg valósítaniuk, akkor újra fellendülnek az eladások. Kár volt ennyire elbaszniuk, mert szerintem sokaknak halvány fogalmuk sincsen milyen a box, csak már azért hányják teli a fórumokat mert ez most trendi.
24.
24.
dzsiádzsó
#21: Nem, nem is úgy írtam az esram miatt lenne gyengébb a gép, az ahogy írtam HD felbontás miatt kényelmetlen a fejlesztőknek, kitapasztalni kifogják, de szeretni soha! PS4 is csak az exkluzív, vége felé érkező játékok tudtak többet mutatni, ahogy most is úgy tűnik a Ryse, meg Forza tudja az X1 képességeit kihasználni. Ettől függetlenül gyengébb is persze, 1,5x snyers számítási teljesítmény nem jelent egyébként feltétlen szebb játékokat, pl multi címeknél semmit nem fog jelenteni. Engem az zavar egy X1-hez képest 2-3 éves pc kb. akkori 130e forintért tudja futtatni 1080p-be azt, amit az X1 nem... Ez azért nevetséges nem :)?
Konzol lehet jó, de az arrogáns: már pedig kell a kinect, online ellenőrzés bla bla megtette a hatását. Az hogy nem lehetett egyszerre kapni mindenhol :D... na ez is ilyen sony hülyeség volt, hogy japánba aztán majd fél év múlva meg máshol. Ez mind mind pr-ből egy hatalmas 1-es!

22:
Az említett piacokon a sony sem habzsi dőzsizik,a fő piac angila, amerika, japán.
23.
23.
supair
#20: Nem ordibálok.Kiemelek.ÓRIÁSI A KÜLÖNBSÉG! :-)
22.
22.
Irasalgor
Amúgy arra nem gondol senki, hogy az XO alig elérhető csak pár országban, míg a PS4 mindenütt a világon? Jó, persze nem hinném, hogy teszem azt MO konzoleladásai bármit is befolyásolnának, de azért nem mindenütt kapható még az XO
21.
21.
bane
#20: Ahogy a 14-sben írtad "Emlékszem a bonyolult ps3 architektúra sokáig gyengébb minőségű játékokat eredményezett" Szerintem most az ESRAM-nál is ugyan ez a helyzet, meg kell "tanulniuk" rá fejleszteni, hisz ott van a Forza 5 és a Horizon 2, Halo: TMCC ha ezek tudnak 1080p-ben 60FPS-ben futni akkor a külsős fejlesztők is "megtanulhatnának" fejleszteni rá! :/ A felbontáshoz annyit, hogy Ryse: Son of Rome - lehet fikázni a játékot, de ha így néz ki egy 900p 30FPS-sel futó játék, akkor nekem nem kell több.
Pont az ESRAM miatt nem hiszem, hogy 1,5x nagyobb a különbség. (Erősebb, de nem ennyire.)
A #17-es védelmében pedig annyit, hogy te írtad, hogy "Most itt X1 és a ps4. Valahogy nem ismerős a story? Az egyik arrogáns és online kapcsolatot követel, majd visszavonulót fúj..." - Ezt érthette félre. Mivel mind a két oldalon pénzes a multi móka, de te meg az E3-as hülyeségekre gondolsz.
Amúgy pedig jó konzol lesz ez, csak a PS3 gödrébe esett, pedig inkább bele kellett volna rúgnia megint a konkurenciát.:)
20.
20.
dzsiádzsó
#17: Tanulj meg előbb értelmezni egy ilyen hosszúra nyúlt, kb. 20 mondatos HSZ-t értelmezni. PS3 esetében nem kellett fizetni, hogy online játszhass! Az esram tehet arról, hogy több játék, ami ps4-n full HD-s, az X1-en nem tud az lenni, kicsit te olvass utána. A semmivel nem jobb, annyit tesz, hogy fejlesztők (akik nem értnek hozzá, mert mi vagyunk a játékosok!) nyers számítási teljesítményben 1,5x különbségről beszélnek a ps4 javára. Ez nem lenne gáz, a gáz az, hogy az MS kispórolta a DDR5 ramot, amit a sony nem a gépből, ezért csinált kis méretű szupergyors ramot, és lassú olcsó nagyobb méretűt! Nem újdonság, régen a hűtésen spórolt és a gyártási technológián, sztm működő 2007 előtti x360 nincs is Magyarország. De biztos neked van igazad, és csak poénból butítják a játékokat X1-re, bár ha neked készül, akkor csak hozzád igazítják... Ja és ez a csomó nagybetű mi? Ordibálsz? Vagy így duplán igazad lesz még ha hülyeséget is írsz?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...