HWSW: Megvan a Microsoft új vezetője

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 5.
  • Biznisz
Link másolása
Hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy mától Satya Nadella a cég elnök-vezérigazgatója. Bill Gates visszatér és aktív szerepet vállal a termékfejlesztésben - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Immár hivatalosan is bejelentette a Microsoft, hogy Satya Nadella, a vállalati szoftverekért és felhős termékekért felelős részleg irányítója lesz Steve Ballmer utódja az elnök-vezérigazgatói székben. A hírt már múlt héten kiszivárogtatta néhány microsoftos forrás. A 46 éves Nadella azonnali hatállyal átveszi a pozíciót a Microsoft élén, Steve Ballmer pedig visszavonul - a bejelentés meglepetést nem okozott.


Satya Nadella indiai származású, 1992-ben a Suntól igazolt a Microsofthoz, és jelenleg a vállalati szoftvereket és a felhős termékeket tartalmazó, nyáron összevont részleg irányítója. Ide tartoznak az adatközponti termékek (SQL Server, System Center, stb.), a fejlesztői eszközök és a felhős rendszerek (Azure) is. Ezt megelőzően a szervertermékekért és fejlesztői eszközökért felelős részleget virágoztatta fel, még korábban pedig az online részleg kutatás-fejlesztési tevékenységét irányította - ez gyakorlatban a Bing kereső alatt működő infrastruktúra (szerverarchitektúra és adatközpont) felépítését jelentette.

Nadella kinevezésével párhuzamosan Bill Gates is visszatér a céghez. Arról, hogy mit fog csinálni, a HWSW cikkében olvashatsz bővebben!

3.
3.
Stiw
Tudomásaim szerint Gates tanácsadóként szorgoskodik, tuti zsíros meló lehet az is. :)
2.
2.
kopic
Ez jo hir. Jobb is, hogy nem az az Elop nevezetu faszfej lett a befuto, mert akkor lehet, hogy tenyleg eladta volna az Xbox reszleget.:O
1.
1.
cannondale
Bill Gates csak a nevét adja hozza, h megnyugtassa a részvényeseket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...