Az Activision a Take-Two-ra pályázik?

  • Írta: zoenn
  • 2014. augusztus 31.
  • Pletyka
Link másolása
A legújabb Wall Street-i pletyák szerint az Acitivision a Take-Two bekebelezését tűzte ki célul. A Benchmark elemzője, Mike Hickey elhintette, hogy a két vállalat megpróbál betörni a filmiparba, tehát az érdekeik egyeznek.

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy az Activison hollywoodi babérokra pályázik, lévén a múlt héten robbant a hír, miszerint Kotickék saját filmstúdiót alapítanának. A Benchmark elemzője, Mike Hickey szerint ennél jóval merészebb tervei vannak a kiadónak, ráadásul "komoly kapcsolatot ápol" a filmgyárral, ami segítségére lehet a saját frencsájzai megfilmesítésében, miközben más kiadók címeire is pályázik.

Hickey úgy tudja, hogy az Activision minden áron filmadaptációt készítene a Grand Theft Autóból, amely csak úgy jönne össze, ha bekebelezné a jogokat birtokló Take-Two Interactive-ot. Az akvizíció nagyon is elképzelhető, elvégre mindkét félnek érdeke, hogy betörjön a filmiparba, az egyesülés "egyértelmű lépés lenne". A két cégnek "már így is egymilliárd dollárja van készpénzben", eddig "kis lépésben" kereskedtek, de most már nagyban gondolkodnak.

Az elemző "kialakuló románcként" hivatkozott a két kiadó kapcsolatára, ha az egyesülés összejönne, akkor az Activision kezében lenne a világ három legerősebb fejlesztőcsapata, a Blizzard, a Bungie és a Rockstar Games.

A szóbeszédek hallatán a Take-Two részvényei hatéves rekordot döntöttek meg a tőzsdén. Egyelőre egyik fél sem kommentálta a híreket. Legutóbb, 2008-ban az EA jelentkezett be a Take-Two felvásárlására, akkor kétmilliárd dollárt kínáltak érte, ám az ajánlatot az igazgatótanács elutasította.

17.
17.
#16: Csinalnak beleole egy (reklam szlogen) nyiltvilagu (egyebbkent cso) Tré-ps-t...
Ahol komcsiszellemrobotnaciufozombikat (a lenyag a nacizombin van) kell majd gyakni
16.
16.
Thevon
Most ha megveszi az Activision a Take-Two-t akkor számíthatunk rá,hogy a GTA is elcseszett lesz.
15.
15.
Irasalgor
CSAK EZT NE CSAK EZT NE INKÁBB MENJEN TÖNKRE AZ ACTIVISION MINTSEM RÁTEGYE A KEZÉT A TAKE-TWORA
14.
14.
Giggsy
#9: Látod, épp ezt mondtam. Dead Space: van egy jellegzetes központi karakter, de ha őt ki is vesszük a képből, van egy megalkotott, jellegzetes világ. Dishonored szintúgy. De a Mass Effect is jó alapanyag lenne, ha nem négy éve beszélnének róla, hogy most már mindjárt elkezdik összeszedni a stábot... aminek a dolga az lesz, hogy megírja a sztorit, castingolja a színészeket... De a GTA-nak mi van? A kamu névre keresztelt városok? Oké, belevághatnak abba, hogy egy-az-egyben megfilmesítik az egyik epizódot, hisz a történetek mindig nagyon jól vannak összerakva, de annak mi értelme lenne? Az adaptációk (ha játékról van szó) csak felhasználják az alapot, hogy új mesét mondhassanak el, de ha ezt a GTA esetében megteszik, akkor az mitől GTA, és nem mondjuk egy Szemtől szemben, vagy Kutyaszorítóban koppintás?
13.
13.
kastorhun
#2: Annyi értelme lenne mint egy COD filmnek.
12.
12.
lesik20
#11: Mondja aki nyiltan n*gg*rezik.

11.
11.
randall13
#10: Valami okosat akartál mondani, ehelyett jól tökön rúgtad magad. Grat.
10.
10.
lesik20
#3: Bár lehet hogy értelmiségileg visszamaradtál jobb lenne ha nem itt felytenéd ki rasszista szavaidat
9.
9.
#8: Jogos.
Nem nagyn tudok jatekot amit fimbol ne lattunk volna vagy 400-at.
A legtobb meg gyengebb is mint egy atlag film.
Egy ket jatek van ai talan jo lehetne filmben (bar ott is lattunk mar hasonlot jot is szart is).
Dead space, murdered soul suspect, esetleg lehetne egy jobb film.
Vagy a dishonored esetleg a thief alapszotorijara vilaga, ami igy hirtelen eszembe jut es erdemes lenne egy szarnal jobb filmre.
A tobbi game filmekbol lopott otetekre epul banalis cselekmennyel.
Kesz rohej ultra sztereotip es vagy fakocka karaketerekkel.
De ha ez a tendencia elindul mehentek sirni a filmesek, mert 10-en eves taknyos suttyokon kivul tenyleg a fasz se fog moziert penzt fizeteni az kurvaelet.
8.
8.
Giggsy
Egyébként mégis hogy a toszba akarják filmadaptálni a GTA-t? Mintha nem lenne már 3000 film hasonló sztorival, mint amik a GTA-knak van, ráadásul a többi nagy franchise-zal ellentétben itt még az sincs, hogy kiválasztják a sorozat főszereplőjét, és aköré építenek egy még el nem mesélt sztorit, hisz itt nem volt olyan. Hasonló ötlet, mint megfilmesíteni a Need for Speedet (ami mondjuk meglepően jó film lett, de attól még nagyjából bármi más címet is ráaggathattak volna, senki nem érezte volna, hogy a játékról koppintották)
7.
7.
mr_rich
Ez hiányzik még... A film jöhet de Activision nélkül.
5.
5.
Giggsy
No! Non! Pas! Nein! Nada! Nyet! Ikke! Degil!
3.
3.
randall13
#2: Mintha nem lenne több ezer nigger gangsta film a piacon...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...