Jó üzlet a PS Plus és az Xbox Live előfizetés

  • Írta: Shifty
  • 2014. december 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Ma már teljesen természetesnek vesszük, hogy éves PlayStation Plus vagy Gold előfizetésünk mellé havonta különböző ingyenes játékok ütik a markunkat. De vajon tisztában vagyunk vele, mekkora összegben kapjuk ezeket?

Ha korábban azt hittük, hogy a nagyjából 50 dolláros PlayStation Plus és a közel 60 dolláros Xbox Live online szolgáltatás éves ára túlzottan sok, akkor a Push Square elemzése most egyértelműen más megvilágításba helyezi ezt.

A brit magazin ugyanis összegyűjtötte az idei esztendőben ingyen kapott játékokat, s számszerűsítette azok aktuális értékét, miközben arra is ügyelt, hogy a játékok Metacritic adataiból készített átlag feltüntetésével rávilágítson azok minőségére. Az így kapott adatokból kiderül, hogy idén Észak-Amerikában 1349,29 dollár, Európában pedig 960,64 font értékben kaptunk ingyenes játékokat a Sonytól, az átlagos Metacritic-érték pedig 79 és 78 százalék volt.

Az Xbox Live esetében csak amerikai adataink vannak, de azok is beszédesek. A cikk nyomán a Polygon által készített összegzés szerint ugyanis 584,67 dollárnyi játékot tölthettek le ingyen a rajongók. Ez ugyan elsőre nem tűnik soknak, de a PlayStation esetében több platformra érkeznek a játékok, míg az Xbox esetében sokáig csak Xbox 360-ra kaptunk ingyenes termékeket (június óta Xbox One-ra is).

Természetesen a letölthető címek között bőven akad olyan, ami nem AAA-cím, vagy olyan, amit korábban már beszereztünk, de ha figyelembe vesszük, hogy az előfizetésekért cserébe más szolgáltatásokkal is élhetünk, akkor ár/érték arányban abszolút nem tűnik soknak az éves díj összege.

Ti szoktatok élni az ingyenes játékok lehetőségével?

19.
19.
Neo1989
#17: Nem értem mire mondod nekem csupán jobban tetszik a polcomon tornyosulva látni a gyűjteményem mint sem egy darab fájlként egy acc-ban. Nekem a dobozos kiadásnak feelingje van rengeteg olyan infó van a dobozos kis könyvekben ami magából a játékból nem derül ki. Pl h hogyan ismerkedtek meg a karakterek, milyen múltjuk van, mik az előzmények v ilyenek Lucy (AC II) jegyzetei az Animusról...

Aki érti érti aki nem v nem fontos neki ez az érzés annak jó egy szerveröl letöltött darab fájl is.

És frenkyboyhun tudom h most már kell a tagság viszont ha ott tárolsz valamit azt csak akkor tod használni ha van előrefizetésed. Bár nem mondom h drága 15 E v mennyi 1 év.
Na mind 1 én még ilyen old schoolba nyomom :)
18.
18.
frenkyboyhun
#16: Csak az a baj, hogy már a ps4 esetében is kell előfizetés az online játékhoz. Ezért leszek most én is plus-os.
17.
17.
logic5
16.
16.
Neo1989
Én nem töltögetek le semmit ha nekem kell valami akkor megveszem dobozosan az a legjobb.
15.
15.
myrte
#13: Egy évest kell venni. Úgy már 1000 Ft egy hónap, de szerintem olcsóbban is meg lehet úszni.

#10: még mindig nem figyelt fel egy illetékes a hibára
14.
14.
Francot se érdekelnek, el sem olvastam a cikket, multi játékhoz kell az előfizetés, hát előfizetek, ennyi. Hogy mellé dobtak még 1-2 géjmet, hát minimum :-D Outlast és Injustice jó volt az tuti, a többit 1x elég kipróbálni :)
13.
13.
DON GONDOCS
Az "ingyen játék" az "előfizetés" mellé teljesen jó járnak a felhasználok, ha csak azt nézzük hogy ezeknek a játékoknak az árát a letölthető változattal vagy a dobozossal hasonlították össze? Ha azt nézzük live 1 hónap 2000ft abból jóeséllyel veszel egy Arcade játékot.
12.
12.
huster14
általában nem élek One-on az ingyen játékokkal, mert mindegyik egy okádék.
11.
11.
kopic
10.
10.
PaprikaJancsi
Javítani: az árat felcseréltétek, a Live olcsóbb, mint a plus.
9.
9.
kopic
Nekem nincs Gold tagságom, mert sajna a sok tanulás mellett nem lenne rá időm kihasználni (főleg h végzős vagyok), szval nem tudok vele élni.:(

Am vki ismeri a Faszbukos Doritos oldalt ?:) Ha lájkolod, akkor 3x lehet pörgetni minden nap, és ha kijön 3 X Live jel, akkor nyertél egy 2 napos Gold trialt. Nekem már van vagy 25 db.:)
2.
2.
myrte
Yep. Oké, hogy ennyi dollárnyi érték, de valósan nem a Tiéd, csak bérled. Xbox360 esetében a játékokat tényleg a birtokodba vehetted digitálisan, de már a One-on is csak bérled. Mint valami videó kölcsönző. 800 ft egy film, itt meg havonta két játék kb. 400-500 ft.
1.
1.
Azadojat
És akkor így mi marad a mikinek meg a sanyinak? :) Azért ez elég banális egy kalkuláció, kisker áron én is össze tudom számolni, hogy mennyi értékben töltöttem le ingyen játékot, de ezzel a modellel bőven ráfizetéses lenne mind az XBL mind a PSN.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...