Megbénult karácsonyra a PSN és az Xbox Live

  • Írta: zoenn
  • 2014. december 28.
  • Hír
Link másolása
A Lizard Squad néven futó hackercsoport szentestén összehangolt DDoS-támadást indított az Xbox Live és a PlayStation Network ellen. Az akció jól sikerült: több órán keresztül elérhetetlenek voltak az online szolgáltatások.

Szentestére a két legnagyobb konzolgyártó online szolgáltatása, az Xbox Live és a PSN is elérhetetlenné vált egy előre beígért hackertámadás következtében. A Lizard Squad mögött három kulcsfigura áll, írja az Index, akik arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy a Microsoft és a Sony milyen nevetséges védelemmel látja el hálózatát, holott emberek millióinak bankkártya-adatait kezelik.

Bárhogy is van, a csapat több ezer játékos szórakozását akadályozta meg az ünnepek alatt, sokan még kipróbálni sem tudták a frissen kapott ajándékukat. Nem csupán a konzolos online mókának volt annyi, ezzel egy időben az Origin szolgáltatása is akadozott.

A legrosszabb az egészben, hogy a hackerek elmondása szerint olyan technikát dolgoztak ki, amellyel bármikor meg tudják ismételni a támadást.

Az illegális fájlcserélés atyja, a Megaupload kitalálója Kim Dotcom a Twitteren írt rá a csoportra, mondván elege lett abból, hogy nem tud játszani karácsonykor a Destinyvel, ezért prémium Mega-hozzáféréseket ajánlott fel Lizard Squad tagjainak, ha felfüggesztik az akciót. A húzás bejött.

A két konzolgyártó egyelőre nem árulta el, hogy vajon erősítenek-e védelmükön, mindenesetre az Xbox Live és a PSN jelen sorok írása közben már zavartalanul működik.

38.
38.
Macifasz
#33: Imádom ezt az álszent, "minden nap tudsz kockulni, de szenteste legyél a családoddal és szeresd őket" dumát. Miért, te csak szenteste tudod szeretni a családod és csak akkor tudod őket megölelni? Az év többi napján nem megy? És ez most nem csak neked szól, hanem mindenkinek, aki ezzel jön. Sztem sokkal gázabb az, hogy csak azért, mert ki van mondva, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, hirtelen mindenki család centrikus lesz, és átmennek bölcsbe. Nem beszélve arról, hogy rengeted családnál egy kiadós konzolozással szokták tölteni az estét. Mondjuk én ilyenkor mindig filmezek az ősökkel, de nem egy olyan ismerősöm van, akinél ott vannak kis és nagy tesók, akár rendes, akár unokatesó, és megy a mulatság. Ma már nem a közös séta meg a hóember építés, meg az üljünk együtt és olvassunk miközben fogjuk egymás kezét programok vannak. El kell fogadni, hogy annak a világnak már vége. Persze az olyan emberektől egem is kiver a víz, aki nagy ritkán átmegy a szüleihez vagy a nagyszüleihez, és rögtön nyomja az okos telefont, de akkor is...kicsit egyoldalúnak van beállítva ez a "ne kockulj, legyél a családoddal" dolog.
És mondom, ez nem személyesen neked szól, csak a te hsz-ed hozta ki belőlem. :-)
37.
37.
kriszvandaar
#33 azert ne harom takony dontse mar el hogy mikor playstationozzek, raadasul aki epp akkor kapta sokan kozuluk orakon at probalkoztak es szenne allitgattak a konzolokat mert azt hittek ok nem csinalnak valamit jol
36.
36.
kriszvandaar
En ugy tudom hogy nem ez miatt maradtak abba a tamadasok hanem mert az Anonymous Lekapcsolta a lizardot, sot felfedte a kiletuket, mire a lizard megigerte hogy soha tobbe nem tamadjak a sonyt vagy a microsoftot
35.
35.
stuie
Nem értettem miért nem akar belépni a far cry.. azt hittem nálam szállt el a router :) Mondjuk én csak 25.én próbáltam, legutóbb meg tegnap este. Akkor már jónak tűnt.

Hál istennek ebből a hajtépésből kimaradtam :D
34.
34.
Ruga
Most, hogy nem tudtam a haverokkal dc-t meg gta-t játszani mert épp ráért mindenki a család és a meló mellett, ennek egy picit sem tudok örülni, max kénytelen, kelletlen elviseltem.. juhé.. :/
33.
33.
Thor Vath
Szerintem sem a protyi védelemre akarták felhívni a figyelmet, hanem arra, hogy legalább szenteste ne a boxon lógjunk már. Állj a karácsonyfa elé, nézd a szikrákat és ölelgesd a családtagjaidat.
Én is fel akartam menni LIVE-ra, bosszankodtam, de aztán elszégyelltem magam, hogy milyen gázos csávó vagyok, hogy szenteste is Battlefield-ezni akarok. Jobb volt így :-$
32.
32.
DON GONDOCS
#30: Inkább csökkenteniük kell majd az árát mert ilyen bakik köszönhetően igencsak elbuknak egypár előfizetőt hisz még a havi ingyen játék kínálat is pocsék.
31.
31.
Yanez
#30: Persze nem olvastam el teljesen a fenti cikket! :DDD
30.
30.
Yanez
A skacok csak azért szálltak le (jelenleg) a Live-ról (és talán a PSN-ről is), mert Kim Dotcom örök prémiumot ajánlott fel nekik, ha hagyják őt játszani Xbox-on a Destiny-vel. :)

https://twitter.com/KimDotcom/status/548305704776241152/photo/1

Mellesleg mi van, ha az egésznek a hátterében a Sony, és az MS áll? Gondoljunk csak bele, ez egy remek ok lenne, hogy ezután megnöveljék a Live és PSN havi díját, mondván ezzel sokkal biztonságosabbá teszik. :)
29.
29.
RangerFox
#24: Hát nem tudom, nekem a tanár mesélt erről, meg a magyar HAcker képzőről, de túlságosan nem érdekelt, csak mondta hogy sokan összekeverik a Hackert a Crackerrel. De köszi hogy felvilágosítottál! ;)
28.
28.
A PS4 3. napja kuka... Tegnap volt talán egy óra amikor működöt, de pl nálam jelen pillanatban is halott... :( Ez a "pár óra" fennakadás nagyon nem csak pár óra...
27.
27.
Finess76
Pár óra? PS4el NAPOKIG elerhetetlen volt.
26.
26.
Laci74
Én becsapva és meglopva érzem magam. Fehérgalléros bűnözés.
25.
25.
supair
#24: Nálad a pont! Hacker,Cracker letisztázva.
A Live store,és játék tökéletesen műkődik.26.-án volt kisebb gond.
A Lizard Sqad pedig DdOS-ezik rendesen.Nem a hirtelen pár milla felhasználó omlasztotta a rendszert.
Egyébiránt nem értek velük egyet.Mivel mi Fizetünk a szórakozásért olyan pénzel,amit jó esetben tisztességes úton kerestünk. Ők ezzel a pénzel játszadoznak.
Mivel tudásuk egy nagy ganaj nulla,ezért csak erre futja.A szolgáltatót betámadni már kis intelligenciát kívánna.
24.
24.
bitbandita
#19: Tévedés. A hacker hálózatokba tör be (többek közt, ne soroljam), közülük vannak akik a hibákra való rámutatás céljából teszik (white hat), és a rossz fiúk akik kárt okoznak ezzel (black hat), de van még a grey hat hacking, de ne menjünk bele. A cracker pedig kódokat tör, nem belépőkódokat, pin kódokat, hanem programkódot. Az én időmben még így volt legalábbis :)
23.
23.
DON GONDOCS
Itt igazából a plus előfizetők szívnak, de annyi tartás nincs a $onyban hogy ilyenkor osszanak egy hónap plust vagy egy választható ingyen játékot.
22.
22.
lacinho01
egy kérdés srácok nálatok is még lakat van több szolgáltatásnál , játéknálpl. youtube, shareplay, pvz gw, loadout.?
21.
21.
kingdome
#17: "Dec. eleje óta nem lehet elérni se a store-t se a psn-t. Délelőtt senki sincs a szervereken akkor lehet csatlakozni. Délutánra halál. Persze tök jó a hackerekre fogni."

Tökéletesen igazad van !!!!!!
20.
20.
kingdome
#17: Undorító amikor másokra kenjük a hibáinkat csak,hogy mi makulátlanoknak tünhessünk!!! NEM a HECKEREK a hunyók,....ezzel nem védeni akarom most őket,...csak átlátok a szolgáltatókon is!!!!!
19.
19.
RangerFox
A Hacker a jó célú programfeltörő, őket alkalmazza az állam, a Cracker az, aki rossz célokra használja fel ezt a "tehetséget". Megy a népbutítás, a közhiedelemben elterjedt az, hogy a Hacker a rosszfiú, azért remélem, van az olvasók között legalább egy ember, aki tudta ezt....
18.
18.
kingdome
Már egy hete nem tudok játszani a destiny-vel ,amióta megvettem,..állandóan kidobál a net ,...nem hiszem,hogy a heckerek miatt van csupán,..szerintem csak bűnbakot fogtak velük,hogy rájuk kenhessék a hiányosságaikat elkendőzendő! Meg a játék maga is instabil.
17.
17.
Cipo3
Lehet, hogy hacker csapat, de szerintem semmi közük hozzá. Dec. eleje óta nem lehet elérni se a store-t se a psn-t. Délelőtt senki sincs a szervereken akkor lehet csatlakozni. Délutánra halál. Persze tök jó a hackerekre fogni. A valóság szerintem annyi hogy karácsonykor 2 millió ember akarta azonnal kipróbálni a készüléket. S ezt nincs a szerverpark ami elbírná. Ugyanez a mennyiség napi heti 6 órát játszva eloszlik, egyszerre 50-100e embert kell csak kezelni az új 2 millából. Szerintem erről van inkább szó.

Én is kerestem egy DLC-t a just Dance-hez..4 napa esélytelenül. De ma hajnalba felkeltem amikor nincs terhelés és máris sikerült.
16.
16.
DON GONDOCS
Sebaj, úgynézki már feladták mert ismét működik. volt amikor meg a webes oldalt sem értem el, pedig akkor legalább megbírtam volna venni a játékot. Na ma megveszem a Ratchet & Clank Future: A Crack in Time-ot mivel semmi érdemleges akció nincs a storeban.
15.
15.
strike19
Én csak 3 vagy 4 óra psn leállást vettem észre.Tegnap + tegnap előtt tökéltessen működött a PSN. Igaz Ps3-ról voltam a neten azt írták az új generációs konzolokkal nem sikerült csatlakozni leginkább.
14.
14.
Macifasz
#12: Az gondolom nem jutott eszedbe, hogy sok embernek csak ilyenkor van ideje arra, hogy játsszon, akár a családjával, legyen az szülő, testvér, bárki, mert a munkájából vagy a magánéletéből adódóan máskor nem nagyon van ideje. Persze nem azt mondom, hogy egész nap kockulni kell, de ha ne adj isten ahhoz van kedve szent este a családnak? Ez van, ez ma már egy ilyen világ...ma már nem a "menjünk ki közösen sétálni vagy hóembert építeni" program van, hanem az esetleges családi filmnézés mellett (ami nálunk is van/volt évek óta) egy közös PS-ezés vagy XBOX-ozás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...