Lefülelték a Lizard Squad két tagját

  • Írta: zoenn
  • 2015. január 2.
  • Hír
Link másolása
A Lizard Squad nevű hackercsoport karácsonykor megbénította az Xbox Live-ot és a PSN-t is, a támadás mögött álló kulcsfigurák után az FBI kezdett nyomozásba. A héten egy finn és egy brit gyanúsítottat kapcsoltak le.

Rengeteg játékos ünnepi szórakozásának tett keresztbe a Lizard Squad, miután több napra megbénították a Sony és a Microsoft online rendszerét. Az elkövetők után már az FBI is nyomozásba kezdett az angol és a finn hatóságokkal közösen. Több brit magazin beszámolója szerint a Thames Valley-i rendőrség letartóztatott egy 22 éves Vinnie Omari nevű fiatalembert, miután házkutatást tartottak nála.

A nyomozók e-mail címeket, felhasználóneveket, jelszavakat és a paypalos csalásra utaló dokumentumokat kerestek a gyanúsítottnál, melyeknek köze lehet a karácsony cybertámadáshoz. Omarit óvadék ellenében szabadon engedték, az első tárgyalás napját március 10-re tűzték ki Surreyben.

Minden jel szerint a finn nyomozóiroda illetékesei azt a 17 éves finn hackert is lefülelték (lásd a fenti képet), aki Ryan álnéven adott interjút a Sky Newsnak. A Lizard Squad Twitter-csatornája úgy írja, hogy tagjukat letartoztatták és marad a börtönben. A finn hatóságok szerint a nyomozás még korai szakaszban van, ám ha bebizonyosodik Ryan bűnössége, akár négy hónaptól négy évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

A Lizard Squad már augusztus óta komoly kellemetlenségeket okozott, többek közt a Blizzard, a PlayStation Network és az Xbox Live rendszerét fektették két vállra több alkalommal is, csak azért, mert "a káosz szórakoztató".

33.
33.
kopic
#24: "Mellesleg valaki tényleg ki likvidálhatná ezt a gyereket."
Egyetértek.

31.
31.
rappit
http://m.imgur.com/GNC09ia :D
28.
28.
Spectrum
Én örülök, hogy elkapták őket, mert a rosszindulatú ddos attack is a terrorizmus egyik formája. Nyilván csak annak fáj, akiket személyesen érint (jelen esetben a konzoltulajokat), de ugyanígy támadhat bárki kórházat, iskolát, bármilyen fontos intézményt.

Nekem vannak olyan munkatársaim, akik nagyon szerettek volna kicsit játszani az ünnepek alatt, és ezt a lehetőséget valaki elvette tőlük, sőt, megmaradt a fenyegetettség, hogy a támadás bármikor megismétlődhet.
26.
26.
shatterhand
#15: leszarom a sonyt de annyit ker a szorakozasert amennyit szerinte ki tud profitalni
te is ezt tenned a helyukben, ha latod mennyien vannak akik megfizetik
24.
24.
Neo1989
#15: Te meg egy iszonyat primitív ember vagy. Az meg ki miért fizet ill mire költi a pénzét ahhoz neked semmi közöd. Különbem is h kinek mi és miért tetszik az ízlés dolga.
"Es a figyelem elteres mukodik mert az igazi problemaval senki nem foglakozik"

Milyen problémával ? Ha itt társadalmi v politikai kérdéseket akarsz feszegetni ez itt nem az a hely és h ki mivel foglakozik szabadidejében ahhoz neked szintén semmi közöd. Mellesleg ha te teszel a játékokra akkor nem tom mit keresel itt ?
Ha ettől jobban érzed magad nyugodtan pattoghatsz az olyanokon mint Krím Orosz megszállása v épp az esőerdő irtások. Kellemes habzó szájas nyálas fuldoklást kívánok.

Ja és tanulj meg írni.
Mellesleg valaki tényleg ki likvidálhatná ezt a gyereket.
23.
23.
bodortamas1
#15: What The Fuck... Ha ebből valaki értett valamit, annak tapsvihar. Nem hiszem el, hogy ha telefonról írt, nem lehetett volna kiírni a hosszú magánhangzókat, meg az egyéb írásjeleket. Én is néha telefonról írok, de veszem a fáradságot, hogy azzal is normálisan írjak. Amit ki tudtam hámozni, az is hülyeség. Milyen figyelemelterelés, ember? Szimplán azért csinálták, mert milyen vicces már pont karácsonykor elvenni az emberek szórakozási lehetőségét. GJ.
18.
18.
Yanez
#15: XD Milyen xar, hogy videójátszásra kényszerítik a szegény embereket, állatok!
15.
15.
Baszki ti tenyleg ilyen ostoba barmok vagytok?
Kitalaltak "ok" olyan dolgot amivel elterelik afigyelmet a valos problemakrol ami aztan ket csoka meghekkel es ti az o fejuket akarjatok?
Nem azoket akik miat guzulni kell mint az allat, lenyuljaka penzeteket jo tularazott szarokkal, haborukat csinalnak, lopnak mindent?
Es ne jojjon itt senki, hogy a sony igy meg ugy es csak ajatekosok erdekit nezi, meg ilyen agymosadek faszsagok.
Fizetsz egy alaposan tularazott marhasegert jo sokat.
A sony mogott is ugyanazok a korok allnak mint az olaj, fegyverek es atobbi szar mogott.
Es a figyelem elteres mukodik mert az igazi problemaval senki nem foglakozik csak azzal hogy nem tudott jatszani...
Kibaszott, ostoba, birka barmok ( t kivetel).
Normalisak vagytok ti?
11.
11.
Juha
Amíg néhány kispöcs padlóra tud tenni egy ilyen rendszert, addig nem bennük kell keresni a hibát...
Ez nekik csak egy igen komoly ajánló levél.
10.
10.
Yanez
Példát kellene statuálni az ilyenekbôl (pl nyilvánosan megkövezni), hogy a többi "hekkernek" menjen el a kedve a hasonló produkcióktól. Ehh, az az áldott jó szívem fog egyszer sírba vinni...
7.
7.
Elyas
Utálom az idióta anarchista hackereket... Az anonymus legalább okkal teszi a dolgát.
6.
6.
kiskenguru
Szorakosztato lesz a koterben egy csokor fasz uzsonnara.
3.
3.
valti61
#2: Nagyon megverném!!
2.
2.
godach
Bár engem nem érintett, azért egy kicsit odaadnám a Ps-es és Box-osoknak a srácokat.
Csak egy kicsit...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...