GDC 2015: Legálisan vehetsz aranyat a WoW-ban

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 3.
  • Bejelentés
Link másolása
A Blizzard még karácsony előtt lengette be, hogy bevezetne a World of Warcraftban egy, az EVE Online-éhoz hasonló tokenrendszert. Ez lehetővé teszi, hogy legálisan vegyünk játékbeli aranyat az MMO-ban.

A decemberi terveket most egy bejelentés követte, a Blizzard hamarosan bevezeti a WoW Tokenek rendszerét a World of Warcraftban.

Ez hasonlóan működik, mint az EVE Online-ban: a tokenek valódi pénzért vásárolhatók meg a játékon belül, és egyenként 30 nap játékidőt biztosítanak. A csavar az benne, hogy a tokeneket tovább is lehet adni az aukciós házban játékbeli aranyért, így lehetővé válik, hogy valaki aranyat vegyen valódi pénzért, aki pedig sok-sok aranyat halmozott fel a játékban, valódi pénz nélkül vásárolhat magának játékidőt.

A rendszer inkább az illegális aranykereskedelem ellen indít háborút, és a Blizzard szerint nem annak a folyamatnak a része, hogy a hagyományos előfizetéses modelltől eltávolodva a free-to-play felé haladnának. A fejlesztőcég reményei szerint így biztonságos mederbe terelhetik az aranykereskedelmet, elvégre az illegálisan vásárolt arany sok esetben nem biztonságos forrásból származik, rengeteg csalásról hallani.

A tokenrendszernek persze lesznek korlátai. Az EVE Online-nal ellentétben a Blizzard fogja megszabni a tokenek mindenkori árát az egyes régiók keresletének és kínálatának függvényében, továbbá az aukciós házból (tehát játékbeli arannyal kifizetett) tokeneket már nem lehet továbbadni, azt mindenképpen fel kell használni.

A fejlesztők szerint azok a játékosok, akiknek sok aranyuk van, és sok aranyat is szereznek a jövőben, azoknak gyakorlatilag már nem kell előfizetési díjat fizetniük.

5.
5.
Necreon
#3: Hólidzsízüsz! Emlékszem mi kín volt összespórolni az első mountra, ahhoz képest... hol tartunk ma.
4.
4.
daenath
Pfuuuu de faccaaaaaa! Ja nem is WoW-ozok, na baccmeg :P
3.
3.
stuie
Az fogja eldönteni a token sorsát, hogy mennyibe kerül majd AH-ban. Jelenleg 150ft/1000 gold kb az árfolyam, ez alá kéne menniük amit meg kétlek.
2.
2.
Bocs hogy megint én, de egyébként az jutott eszembe, hogy ez biztos hogy elősegíti a legalitást? Simán vehet akkor az ember nagyobb tételben olcsón aranyat "kintről" amit aztán tokenre költ, tehát olcsóbban vesz havidíjat :D
1.
1.
Kíváncsi vagyok mennyi aranyba fog így kerülni egy token, és tényleg lesz-e olyan aki annyi aranyat szerez, hogy mindig tud venni tokent, és így fedezi az előfizetését.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...