Frissítve: Devil May Cry 4: Special Edition júniusban

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 23.
  • Megjelenés
Link másolása
A Famitsu legfrissebb száma szellőztetett még némi plusz információt a Devil May Cry 4 felújított kiadásáról, a Special Editionről. Többek között a megjelenési dátumot is megtudtuk.

A Devil May Cry 4: Special Editiont még a DmC: Definitive Editionnel együtt jelentették be, azóta viszont nemigen hallottunk felőle, hiszen a Capcom figyelmét a Ninja Theory játéka kötötte le. Most azonban, hogy az megjelent (a tesztünket olvastátok már?), jöhet a Devil May Cry 4, amiről a Famitsu legfrissebb számában olvashattunk is néhány friss infót.

A lap szerint a játék PS4-es és Xbox One-os változata június 18-án, a PC-s verzió pedig június 24-én kerül boltokba. A Vergil's Game nevű játékmódban Vergil is játszható karakter lesz, sőt Lady és Trish bőrébe is belebújhatunk majd - hozzájuk még előrendelői skinek is járni fognak, ha minden igaz. Bónusz érdekesség, hogy a Legendary Dark Knight nehézségi szint is visszatér, ami a játék (eredeti) PC-s verziójában mutatkozott be.

Update! Kaptunk némi látnivalót is a játékból, íme:


22.
22.
Gora
#12 Semmilyen heart nincs az elején. Ezt Nero mondja még az alapjátékban is: "From that day forth...my arm changed... and a voice echoed "Power. Give me more power!"

Egyedül a: "Give me more power!" hasonlíthat Vergil-re, vagy utalhat rá. Valamilyen kapcsoltban állhatnak Nero-val, amit a Capcom már sosem ad a tudtunkra nagy valószínűséggel.

Igen ez a rész már annak idején sem volt tekinthető teljes értékű folytatásnak, legalábbis szerintem, esetleg egy spin off-nak.
21.
21.
Necreon
#20: Ami kimaradt az DMC4, de az nem róluk szól hanem egy tök új karakter tök gagyi szerelmi szála, amibe Dante belekeveredik ugyanis a helyiek vezetőjét öli meg a játék elején aki emberbőrbe bújt démonokkal irányít, ajtókat nyit a démoni síkra hogy mészárolják a népet, hogy aztán hatalmat szerezzen azzal hogy megállítja őket. Dante azért keveredik bele mert a legelején megöli őt, de visszahozzák és Vergil törött kardjának erejét akarják felhasználni a démoni síkra nyíló kapuk nyitásához (ami végül is sikerül nekik, de végső soron Nero-nál köt ki a kard, Dante pedig neki is ajándékozza amikor a sztori végén visszaadná). Hogy egyáltalán hogy törött el, hogy került oda, rejtély, lyuk a sztoriban amit sosem folytattak. Akár csak az hogy Nero-nak miért van démoni alkarja, és a Devil Trigger módjában miért a néhai Vergil Nelo Angelo formája jelenik meg (a páncélos démon Nero mögött ő). Kicsit paradox hogy ennek ellenére Vergil emberi formájában létezik most már megint a DMC4-ben, igaz hogy valami sztorit előrevetített a trailer (my heart has changed... the voice I got..), de egyelőre ez így elég lyukas, meg hát nyilván cashgrab picit a dolog.
20.
20.
Necreon
#18: Long story short:

Mundus és az egyik tisztje (reboot szerint testvére) Sparda átveszik az uralmat a démoni sík felett. Sparda viszont egy földibe szeret bele, Eva-ba (reboot szerint angyal), így születik meg Dante és Vergil. Sparda "árulását" megtudván Mundus megöli Eva-t, hogy Sparda-val mi lesz eredetileg az nem ugrik be (halott, szóval gondolom Mundus elintézte, reboot szerint él, de az örökkévalóságig kínozzák). Az eredeti sztori szerint Vergil hataloméhsége abból fakad hogy nem tudta megvédeni édesanyját, és amúgy büszke fair harcos (megveti pl. a lőfegyvereket is, igazából a szamurájokhoz lehetne hasonlítani), a reboot szerint pedig bújál Mundus elől és a Föld feletti hatalmát lazítgatja egy terroristának bélyegzett rend élén, és amikor Dante-val megölik Mundust át akarja venni a helyét Dante-val együtt, aki ezt visszautasítja, próbálja megállítani is (sikerrel) és itt válnak el nem épp baráti hangulatban. Itt jön a Vergil's Downfall ahol az eredeti Vergil koncepcióját sárba alázta a Ninja Theory, ugyanis dühében "álmában" sorra lemészárolja szeretteit (Dante, Kat, Eva) majd innentől lesz ő gonosz figura, és elvileg innen felvehetné a szálat a DMC3, csak ott ugye elég más személyiség (csendes, rideg, kimért, büszke és van benne tartás, tisztesség). A DMC3-ban egy ősi tornyot hoz fel a föld alól (temen-ni-gru), amivel is el akar jutni a furcsa mód az égben nyíló démoni síkra, apja kardjáért indulva amivel megbosszulhatná Eva-t a démoni síkon lévő Mundus-on (ehhez kellett neki Dante nyaklánca is amiket a reboot-ban kicsit átformáltak persze). Dante elveszi tőle a kardot, legyőzi, de Vergil ennek ellenére nem megy vissza vele a bezáródó portálon át hanem a démoni síkon marad és rátámad Mundus-ra. Itt van vége a DMC3-nak. Az utána lévő 2 részből a lényeg annyi hogy Mundus rommá törte Vergil-t, agymosta, berakta egy lovagi páncélba, és Nelo Angelo néven lesz ismert, aki Dante-ra küld rá Mundus, mint Sparda egyetlen fiára, Dante pedig - nem tudván kivel harcol - megöli (a végén látja meg az arcát). A DMC2 végén Dante a démoni síkon magad és itt vége a sztorinak, előrevetítve hogy az örökkévalóságig harcol ellenük.
19.
19.
Necreon
#15: Ha egyáltalán... a helyzet az hogy a DMC3SE ugye előzmény volt mindenhez kronológiai sorrendben. Viszont a DmC zárása olyan, hogy lehet betudni akár előzménynek is a DMC3SE elé ha Dante és Vergil kapcsolatát nézzük. A DMC3-ban már simán megjelentek a városban a legeljén a dögök, tehát a Limbo ráomlása a mi valóságunkra szintén nem bolygatja meg annyira a canon sztorit. Mundusra pedig ha ráfogjuk hogy nem "törlődött" csak simán visszakerült egy démoni síkra (emlékezzünk hogy a Limbo az csak az átjáró oda), és a reboot mindjárt nem is olyan vészes canon sztori szempontjából, sőt.

Vergil sorsától függetlenül pedig a DMC3SE és a DmC közé annyit szúrnak amennyit akarnak. Én nagyon remélem hogy folytatják vagy az új szálat, vagy a DMC2 (canon szerint utolsó) részét valahogy. Bár az mondjuk megint érdekes, hogy ott Vergil már halott, a DMC2 előtt játszódó DMC4-be pedig most belekerült. De komolyan, fantasy, simán megmagyarázhatják bármivel.
18.
18.
Aanash
Nekem abszolút nem világos a sztori..valakinek volna kedve leírni?:)
17.
17.
rossitibi
#8: +1
Ezt szebben meg sem fogalmazhattad volna! :D
16.
16.
Gora
*kardjára, hogyan tette rá a kezét a rend
15.
15.
Gora
#11 Szerintem ilyenekről még csak ne is álmodj. Csak szimpla játszható karakter lesz talán kap egy intro-t meg egy outro-t azt cs. Bizonyíték rá, a trailer. Ugyanazokon a pályákon megy végig, ugyanazokat a boss-okat csápolja. Egy spin off nak is kevés anyag Vergil-é itt.

De amúgy ha játszottál az eésővel és a harmadikkal tudod, hogy a 3 végén elfogja Mundus és a szolgálatába állítja. Majd Dante végez a már Nelo Angelo-vá avanzsált Vergil-el. Az viszont engem is izgat, hogy a kardjára, sőt, hogy a nyavalyába tőrt el? :D Na mind1, erre szerintem sosem kapunk választ, hisz nagy rá az esély, hogy a Capcom ezt a sz* Reboot vonalat viszi tovább.
13.
13.
SL-Emericus
ez volt a legkedvencebb játékom rogyósra toltam :)
de ez már lerágott csont
valami hasonló újjal jöhetnének
de ez így most egy kicsit szánalmas
tényleg csak pénz hajhászás
12.
12.
Dark_Temptation
ISTENEM!!! most!!! AKAROM!!!!
11.
11.
PrimYaz00
Remélem el is magyarázzák a dolgokat, vergil körül, pl: Hogy élte túl? Mi köze nerohoz? Miért hagyja el a kardját, ha még él?
10.
10.
Necreon
UPDATE:
Van már trailer is, mindhárom karakterrel új gameplay, ill. az eredeti sztoriból sok jól vágott anyag (enyhén spoileres mondjuk a régi részeket tekintve).
https://www.youtube.com/watch?v=bR4HuK7JNfQ
6.
6.
Necreon
#5: Typo, PS2-re jött ki persze a DMC3SE, szerkesztés gombot pls ^^.
5.
5.
Necreon
#4: Azért nagy különbség hogy akkoriban PS2 éra volt (tudom hogy 2007, mindjárt mondom :)), amire kijött a DMC3. Aztán PS3-ra kijött a DMC3SE, amiben volt Vergil. Ez még jó sok évvel 2007 előtt volt. A Special Edition úgy volt hogy egy külön kampányt tartalmaz majd Vergil-nek, de ebből végül ismeretlen okok miatt (gondolom megvágták a büdzsét utólag) annyi maradt meg, hogy az elkészült intróját megkapta, majd Dante küldetésein végigmehet ugye.

Na ez jött ki 2007-ben PC-re, sok késéssel a PS2-es megjelenés után.

Most szvsz picit más, hogy prevgen és nextgen között hozzák át, és mindkét verzió megjelenik PC-re.
4.
4.
felegyi
Lol... ez sem most volt, 07 körül volt hír anno a Spec. E? Amiben akár Vergil-el is mászkálhatsz... jó rész mert alapkő, sőt szerintem ez ... LOL, igen ez nem a 3, ez a 4 :)) anno a 3-al játszották el ugyanezt!
3.
3.
Necreon
Ámen.

Hála az égnek hogy nem regisztrációs adatbázisokat kell bújni és az alapján úgy venni hogy lesz PC-s megjelenés (mert hogy egy ilyen forrás alapján azért már tudni egy-két hete), de öröm egy sok "hivatalosabb" (van ilyen szó?) forrásban is viszont látni.

De messze az a június!!!!!!!! VÁÁÁÁÁÁÁnégy44!!!!
Kibújt belőlem a fanboy, de hát na, DMC.
2.
2.
Uborka2
Erre aztán nagy szüksèg van jó sok pénzéhes disznó van a capomnál is szomorú hogy semmi ujjal nem akarnak elö állni :((
1.
1.
Egész héten ilyen híreket kapunk?:D Kurvajó.. Mondjuk ez nekem kimaradt, de eddig is elérhető volt, szóval sokat nem változtat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...