Hackertámadás érte a Daybreak Studios játékait

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 11.
  • Hír
Link másolása
A Lizard Squad újra hallatott magáról, ezúttal a Daybreak Studios játékai, a H1Z1, a Planetside 2 és az Everquest a szenvedő alanyok. A DDoS-támadás John Smedley és a hackerek közti ellentétekre vezethető vissza.

Minden azzal kezdődött, hogy hét elején ítélet született a 17 éves Julius „zeekill” Kivimaki ügyében. A Lizard Squad tagja két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a korábbi akcióiért, holott több vádpontban is bűnösnek találták. A karácsonyi DDoS-támadásért is felelős úriember olcsón megúszta, ami értelemszerűen nem tetszett a Daybreak (a korábbi Sony Online Entertainment) vezérigazgatójának, John Smedleynek, aminek a Twitteren hangot is adott.

Valóságos szájkarate zajlott le a héten Smedley és a Lizard Squad között. A fejlesztő saját elmondása szerint mindent megtesz annak érdekében, hogy zeekill komolyabb büntetést kapjon. Az már csak hab a tortán, hogy a Lizard Squad korábban ellopta személyes adatait, rendőröket hívtak rá, és leszállásra kényszerítették azt a gépet, amin Smedley is utazott. Érthető hát, hogy a stúdió fejese miért orrolt meg a hackercsoportra.

A Lizard Squad válaszul minden Daybreak-játék ellen DDoS-támadást indított, elérhetetlenné téve a H1Z1-et, a PlanetSide 2-t, és az Everquestet. A játékok honlapjai nem működnek, illetve nem lehet csatlakozni a szerverekhez.

Az ügy immáron személyessé vált, reméljük, mihamarabb rendeződik a helyzet. Köszi, microermac!

13.
13.
randall13
#11: Mitől kéne mentegetőznöm?
12.
12.
PaprikaJancsi
#10 #11 Tipikus szúrkálódás...
11.
11.
godach
#10: Tipikus mentegetőzés....
10.
10.
randall13
#2: Tipikus előítélet...
9.
9.
petymeg2033
#7: Amire Te gondolsz, az az etikus hacker. Ők felkutatják a sebezhetőséget, és jelzik az érintetteknek, hogy probléma van, hogy tudják javítani.
Ha kritikus, a felhasználókat érintő sebezhetőségről van szó, és értelmes időn belül nem készül javítás, akkor indokolható a sebezhetőség publikálása és ezzel nyomásgyakorlás a még gyorsabb javítás megtörténtére.
Az etikus hacker nem azzal kezdi, hogy kihasználja a sebezhetőséget, és ellehetetlenít egy szolgáltatást.

Jelen esetben nem tudjuk a hátteret, hogy miért csinálják, de az eredmény tekintetében mindegy is. Ahogy Anonymus565 is írta, a DDos támadás nem sebezhetőséget használ ki, csupán túlterheléses támadást indít a szerver ellen, így a felhasználók szimplán nem tudnak kapcsolódni a szerverekhez, mert azok nem tudják kiszolgálni. Ezzel legjobb esetben is azt érik el a támadók, hogy megutáltatják magukat a felhasználókkal...
8.
8.
Anonymus565
#7: A DDos támadás az túlterheli a szervereket és nem a biztonsággal van baj.
7.
7.
G3R1B0Y
Kövezzetek meg, de sztem helyes hogy vannak ilyen hacker csapatok. Gondoljatok bele, hogy csak úgy szabadidejükben több játék szervereit is elérhetetlenné tették. Ez esetben pedig nem kis gond van. Lehet hogy jobban oda kéne figyelni a biztonságra.
4.
4.
respectpele10
Mondjuk ezzel komoly állásajánlatokat fognak kapni nagy cégektõl.
3.
3.
Spectrum
Ezeket az LS-es gyerekeket egyszer valaki - remélem - nagyon meg fogja verni.
2.
2.
godach
"A DDoS-támadás John Smedley és a hackerek közti ellentétekre vezethetőek vissza."
Szerintem meg pont arra vezethető vissza, hogy egy csomó ingerszegény környezetben élő, hormonzavaros kis gennyládát a gép elé engednek. Nem kell itt a dolgok mögé látni. Egyszerűen egy kis semmirekellő banda, akik nem tisztelik más munkáját.
1.
1.
thelegendary
....Kivimaki.... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...