Amerikában is az Arkham Knight vitte a prímet

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 17.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD közzétette a júniusra vonatkozó amerikai eladási adatokat. A hardverek piacán ismét a PlayStation 4 győzedelmeskedett, a hónap legkelendőbb játékának pedig a Batman: Arkham Knight bizonyult.

Az NPD jelentése szerint az iparág 869,4 millió dolláros forgalmat bonyolított le júniusban, amely 18 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. Az új konzolok iránti érdeklődés 15 százalékkal nőtt, emellett az emberek már nem vesznek annyi előző generációs masinát, mint egy éve. A PS4 továbbra is a legkelendőbb konzol az USA-ban, de azért az Xbox One-ból is 51 százalékkal több talált gazdára, mint 2014 júniusában.

Az év első hat hónapjában 5 százalékkal több játékot adtak el, mint a tavalyi év első felében. A szoftverekből származó bevételek (345,5 millió) 21 százalékos növekedést mutatnak, míg a hardveres bevételek (313,1 millió) 8 százalékkal ugrottak meg 2014 júniusához képest.

Ami pedig a játékokat illeti, a Batman: Arkham Knight egyértelműen uralta a mezőnyt, de a Warner azért is örülhet, mert a debütáló LEGO: Jurassic World és a Mortal Kombat X szépen teljesített a múlt hónapban. A Dying Light teljesítményét figyelembe véve 2015-ben eddig a Warner Bros. a legsikeresebb kiadó.

Az új Batmanból ráadásul "valamivel többet" adtak el a megjelenés első hónapjában, mint 2011 októberében, az Arkham Cityből.

A teljes amerikai lista így alakult júniusban:

  1. Batman: Arkham Knight (PS4, Xbox One, PC)
  2. The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (Xbox One, PS4, PC)
  3. LEGO: Jurassic World (Xbox 360, Xbox One, PS4, PS3, 3DS, Wii U, PSV)
  4. The Witcher 3: Wild Hunt (PS4, Xbox One, PC)
  5. Splatoon (Wii U)
  6. Minecraft (Xbox 360, PS3, Xbox One, PS4)
  7. Grand Theft Auto V (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
  8. Mortal Kombat X (PS4, Xbox One)
  9. NBA 2K15 (Xbox 360, PS4, Xbox One, PS3, PC)
  10. Call of Duty: Advanced Warfare (Xbox One, PS4, Xbox 360, PS3, PC)
3.
3.
hedzsooo
Én ma kezdtem el a BATMAN: AK PC-s verziót (potya áron beszereztem tegnap) és nagyon jóóó! :)

(...Igaz, izmosabb PC kell alá, hogy korrektül fusson, azt aláírom. HDD-n pl. még nálam is volt, h beröccent, aztán gyorsan áttettem SSD-re, azóta minden OK vele, még felvételek készítése közben is. (Full HD-ben tolom stabil 30 FPS-el, max grafikával, ill. még picit szebb grafikával is, mint a maximum, mivel picit tweakeltem, meg moddoltam is.))
2.
2.
crytek
Ezért nem sietnek a pc port javítással ömlik a pénz anélkül is.
1.
1.
mestermagyar
Éés ez most pontosan milyen eladásokat mutat?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...