A csökkenő bevétel ellenére is bizakodó az EA

  • Írta: zoenn
  • 2015. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts szerint "remekül indult" az aktuális üzleti éve, annak ellenére, hogy az elmúlt negyedévben kevesebb bevételt ért el, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Az őszi megjelenéseken sok múlik majd.

Befutott az Electronic Arts június 30-án véget ért negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentése, amely az aktuális üzleti év első három hónapját jelenti. A cég bevétele és profitja visszaesett az előző évhez képest.

A negyedév során a kiadó 693 millió dollár bevételt könyvelhet el, ami kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában elért 775 millió. A kiadó szerint nincs baj, így is a várakozásokon felüli eredmények születtek (a kiadó 640 millió dollárt jósolt). Profitja a tavalyi év 61 millió dollárjáról 49 millióra esett vissza.

A kiadó vezérigazgatója, Andrew Wilson szerint "nagyszerűen indult" az aktuális üzleti év, a digitális üzletág folyamatosan növekszik, egyre nagyobb várakozás előzi meg a közelgő sikervárományosokat.

A digitális eladások viszont növekedtek, immáron 532 millió dollár bevételt termeltek, szemben a 2014-ben elért 482 millióval. A dobozos játékokból viszont egyre kevesebb fogy, míg tavaly 293 millió dollárt hoztak, addig az elmúlt negyedévben csak 161 milliót.

Pontos eladási számok nincsenek, annyi viszont biztos, hogy a Battlefield 4-gyel és a Battlefield: Hardline-nal együttesen 170 millió órát játszottak online a játékosok. A cég mobiljátékainak aktív felhasználói már több mint 150 millióan vannak. A legutóbbi negyedévben 16 millió FIFA 15-meccset nyomtak végig.

A csökkenő bevételek ellenére az EA 4,45 milliárd dollár bevételt vár az aktuális üzleti évtől, míg korábban csak 4,25 milliárdot jósolt. 

Az EA szerint 2016. január 1. és március 31. között három, teljesen új IP érkezik - az egyik talán az E3-on leleplezett Unravel lehet -, illetve a kiadó újra megerősítette, hogy a következő Battlefield-játék 2016 végén érkezik, abban viszont nem biztos, hogy jövőre is kapunk-e új Need for Speedet.

2.
2.
DON GONDOCS
Meg ha jön a star wars és Plants vs. Zombies, azt se tudják ova költsék a pénzt
1.
1.
DON GONDOCS
Jön a need for speed és dől a lé-
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...