Megérkeztek a Nintendo számai is

  • Írta: fojesz
  • 2015. október 28.
  • Biznisz
A Nintendo is helyzetjelentett, ez alapján a cég pénzügyi évének első fele viszonylag eseménymentesen alakult. A Wii U-ból hat hónap alatt több mint 1 millió darab fogyott, a kiotóiak szerint tartható az idei évre kitűzött 3,4 milliós cél.

A Nintendo szokás szerint összesítve közölte a pénzügyi adatait, vagyis nem csak a második negyedéves számokról lesz alább szó, a helyzetjelentés az üzleti év első hat hónapjára vonatkozik.

A cég 204,18 milliárd jenes forgalommal zárt, ami 19,1 százalékos növekedést jelentett éves szinten, ezenkívül egy vékony üzemi nyereséget is sikerült összehozni: 8,97 milliárd jenről beszélünk. A nettó profit 16,43 milliárd jen volt, ez 25,9 százalékos csökkenést jelent.

A 3DS-ből 2,28 millió darab talált gazdára, ehhez pedig 19,2 millió játék párosult. Az áprilistól szeptember végéig tartó időszak kézikonzolos sztárja az Animal Crossing: Happy Home Designer lett (2,02 millió példányt vittek belőle haza a játékosok), rajta kívül szépen teljesített még a tavaly megjelent Super Smash Bros. és néhány, egyelőre csak Japánban elérhető cím is.

Wii U-fronton 1,19 millió konzoleladásra futotta a cégnek, játékból pedig 12,37 millió példány fogyott. A Super Mario Makerre 1,88 millió játékos volt kíváncsi, míg a Splatoonra 2,42 millió. Az Amiibók kapcsán ezúttal sem kaptunk pontos adatokat.

A Nintendo nem változtatott a teljes üzleti évre vonatkozó várakozásain, továbbra is 570 milliárd jenes árbevételre, 50 milliárd jenes üzemi nyereségre, illetve 55 milliárd jenes nettó profitra számít. Wii U-ból 3,4 millió darabot szeretnének eladni az évben.

A cég új elnökeTatsumi Kimishima egyébként azt is megerősítette a helyzetjelentés apropóján, hogy hamarosan visszahozzák a Nintendo Direct műsorokat is. Iwata halála óta nem meglepő módon szünetelt a sorozat (elvégre azt mindig maga Iwata prezentálta a közönségnek), azonban Kimishima szerint az idei évben még legalább egy Directet tartanak majd.

5.
Norbiii
#3: Pontosan, jól mondod, miszerint rengeteg a tartalom benne, de ez is és amit írtam az is nagy erénye a játéknak! Alkottam már néhány pályát, jó, hogy a fantáziámra van bízva. :) Szóval szerintem a Maker egy piszok jó játék!
4.
myrte
#3: Mikor már fáradt vagyok este, leülök 1-2 random pályára. Aztán megvan a napi kikapcsolódás adag.
3.
RangerFox
#1: Nem ez a nagy erénye, hanem hogy rengeteg tartalom van benne, mivel a mások által kreált pályákkal is játszhatsz, nagyon hosszú ideig le tud kötni, igaz, inkább töltelékjátéknak illik be, két nagyobb cím között.
2.
myrte
Már 21 millió amiibo figurát adtak el. - nem csak azok veszik, akiknek van Nintendo konzolja
1.
Norbiii
A Super Mario Maker egy iszonyatosan jó játék, egyszerűen zseniális! Hihetetlen, hogy magam alkotom a pályákat, a fantáziámra van bízva, és ezek után nem meglepő, hogy viszik, mint a cukrot. A Yoshi's woolly world és most ez a kedvencem! Nálam a Maker az év címe!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...