Megint vezetőt vált az Angry Birds fejlesztője

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 10.
  • Biznisz
Link másolása
Pörögnek az események az Angry Birds-sorozatot jegyző Rovio körül, a finnek újabb vezérigazgató-váltáson esnek át hamarosan. Egyúttal át is szervezik a céget, függetlenebb lesz egymástól a játékos és a nemjátékos vonal.

Új vezérigazgatóval ugrik neki a 2016-os évnek a Rovio, a finnek jelenlegi vezérigazgatója, Pekka Rantala bő egy évig kormányozta a madaras hajót. Rantala ez idő alatt alapos átszervezéseket hajtott végre az üzleti problémákkal küszködő cégnél; októberben például 213 embert rúgtak ki, és csak azok voltak biztonságban a leépítéstől, akik a május 12-én mozikba kerülő animációs filmen dolgoznak.

A Rovio problémája dióhéjban az, hogy bár az Angry Birds-játékok továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek, a vállalat azóta sem rukkolt elő vállalható új címmel, az Angry Birds márka pedig érezhetően kezd elfáradni - ez a merchandising-bevételek visszaesésén érhető tetten. A jövő év ebből a szempontból különösen izgalmas lehet, az említett animációs film komoly lendületet adhat a sorozatnak.

A céget 2016-tól az eddigi jogi igazgató, Kati Levoranta irányítja majd, az ő keze alá pedig ketten dolgoznak, miután egymástól viszonylag függetlenül működik tovább a játékos és a nemjátékos részleg: előbbit Wilhelm Taht, utóbbit a korábbi vezérigazgató, Mikael Hed fogja vezetni.

Rantala azt mondta, most, hogy gatyába rázták a céget szervezetileg (na jó, nem pont ezeket a szavakat használta), úgy érzi, ideje, hogy új kihívásokat keressen.

1.
1.
Ooorky
Szerintem meg kellene próbálniuk lemásolni egy népszerű Flash játékot ahol trebuche-val kell különféle köveket hajigálni a gonosz király váraira.
Mondjuk kicserélhetnék a köveket madarakra, a gonosz királyt pedig disz...
Óhh...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...