Távozik a Tomb Raider-csapat vezetője

  • Írta: fojesz
  • 2015. december 17.
  • Homo Nobilis
Darrell Gallagher több mint tíz évet dolgozott a cégnél, és ő vezényelte le a Tomb Raider-sorozat rebootját. Az utóbbi években rengeteg feladata volt, ő fogta össze a Square Enix összes nyugati projektjét.

Darrell Gallagher bejelentette, hogy elhagyja a Tomb Raider-sorozat mögött álló Crystal Dynamicset és magát a Square Enixet is.

Gallagher több mint tíz évet húzott le a fejlesztőcégnél, és 2009 óta vezeti azt. Ő vezényelte le a Tomb Raider rebootolását, méghozzá pozitív fogadtatás mellett, igaz, azt meg kell jegyezni, hogy üzleti szempontból egyik projekt sem volt egyszerű eset: a 2013-as Tomb Raiderből ugyan 8,5 millió példány fogyott, eltartott egy darabig, míg nyereséges lett, és a Rise of the Tomb Raider első hete sem volt túlzottan biztató.

Ettől függetlenül Gallaghernek jár a piros pont, valószínűleg nem véletlenül bízta meg a Square Enix azzal, hogy ő irányítsa a kiadó összes olyan projektjét, ami nyugaton készülődik; így tulajdonképpen a Life is Strange-ben, a Just Cause 3-ban, sőt a jövőre megjelenő Deus Exben is benne volt a keze.

Hogy Gallagher miért döntött a távozás mellett, az nem derült ki, az mindenesetre biztos, hogy a Square Enix rezzenéstelenül szeretné levezényelni a váltást. A Crystal Dynamics vezetése a csapat két veteránjához, Scot Amoshoz és Ron Rosenberghez kerül, akik egy ideje már készültek az új munkakörre.

Az első nagyobb feladatuk a Rise of the Tomb Raider PC-s és PS4-es verziójának kiadása lesz. Előbbi már január végén boltokba kerülhet.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...