GDC 2016: 50 játékkal, de exkluzív nélkül jön a Vive

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 18.
  • Hír
Link másolása
A Valve írója és VR-evangelistája, Chet Faliszek elmondása szerint mintegy ötven játék várja készen a HTC Vive áprilisban esedékes rajtját, ugyanakkor exkluzív címeik nem lesznek - ők nem hisznek ebben a modellben.

Faliszek a Fortune magazinnak nyilatkozott a HTC Vive nyitókínálatáról, és bár pontos listát nem kaptunk tőle, azt már megpendítette, hogy ötven játék megjelenésére számíthatunk majd a VR-szemüveg április 5-én esedékes rajtjakor.

Az úriember ugyanakkor azt is elárulta: exkluzív címeik nem lesznek, mert szerintük az exkluzív játékok modellje nem tesz jót az iparágnak, sőt maguk a játékosok sem tartják jó dolognak. Az ő céljuk az, hogy a VR platformtól függetlenül sikeressé váljon.

Ennek persze némileg ellentmond, hogy a saját, The Lab című fejlesztésük mégiscsak Vive-kizárólagosságot élvez: az ingyenesen letölthető program egy tucatnyi minijátékot vonultat fel, amelyek a Portal univerzumában játszódnak.

Az Oculus egyébként két napja leplezte le a Rift nyitójátékainak listáját, ő az egyedüli szereplő, aki ennyire konkrét volt az első neveket illetően. A Sony szintén csak annyit árult el, hogy hány játék várható a PlayStation VR-ra.

1.
1.
mestermagyar
Akkor mindenhez van exluzív mert mindenhez van tech demó. Most ne gondoljátok komolyan hogy egy minijátél kolleksönön akadtatok ki. Mindig szokott lenni ilyesmi.

Jó is hogy nincs exluzív. A vr hamár elterjed, ne mégegy felsőbbrendűségi ajánlat legyen ahogy azt az irigységre építő konzol platformok elképzelik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...