Még a PS VR előtt bejelentik a PlayStation 4.5-öt?

  • Írta: zoenn
  • 2016. március 29.
  • Pletyka
Link másolása
A Sony konzoljának erősebb változatát - más néven a PlayStation 4.5-öt - még a PlayStation VR októberi megjelenése előtt bejelenthetik, legalábbis a legfrissebb lapértesülések szerint.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, nagy eséllyel a Sony egy továbbfejlesztett PlayStation 4-et készít, amit kifejezetten a 4K felbontású tartalmak lejátszására és a virtuális valóságra hegyeznek ki.

A Wall Street Journal legújabb cikke alátámasztja a Kotaku és Eurogamer korábbi jelentéseit, de egyben megjegyzi, hogy a PlayStation 4.5 mellett a Sony továbbra is gyártani fogja a korábbi modellt. A közelgő játékokat mindkét gép futtatni fogja, de nem mindegy, milyen részletességgel.

A lap úgy tudja, hogy az erősebb GPU-val szerelt konzolt várhatóan még a PlayStation VR októberi premierje előtt be fogják jelenteni. És kik lehetnek a potenciális vásárlók? Azok a játékosok, akik hajlandóak lennének többet fizetni a részletesebb grafikáért és a "high-end VR-élményért".

153.
153.
felegyi
PS4-re ugyanúgy jönnek a VR címek, persze butítva. Ezt ígérte a Sanyi, a 4.5 csak bonus lesz, 4k -s TV-je jelenleg kevés embernek van, VR -ből sem lesz minden PS tulajnak még évekig... egyenlőre felesleges a feszkó, viszont a gen vége fele 4.5 és 4.0 között látható lesz az eltérés, de nem most... ne feszengjetek ezen egyenlőre, majd eleget fogtok ha meglépik.
152.
152.
h.jozsa
Akárhogy is hánynak most az emberek!
Vinni fogják mint a cukrot!
Imádni fogják!....mert mindig a legújabb a legjobb kell!
149.
149.
dzsiádzsó
Ez akkor égés lenne és kudarc a konzolgyártók számára, amit meg is érdemelnek, ilyen bűn rossz generáció és játékfelhozatal még sosem volt tán...
138.
138.
Edgar26
#134: Azért ez legyen az ő problémájuk. Ha nem lesz játék, akkor konzolt is kevesen fognak venni, úgyhogy szerintem mindenki megoldaná valahogy.
137.
137.
Vito01Zoli
Ez egy oltàri baromsàg. Nem csak azèrt mert 2milliò emberrel csesznek ki, hanem a jàtèkfejlesztő cègekkel is.

Az 5-7èves èletcikluson meg csak nevetni tudok. Pèldàul a CD Projekt Red a Witchert ha jòl tudom 3èvig kèszìtette.... a Cyberpunk 2077 2017-re vàrhatò talàn de ismerve őket a minősèget előtèrbe helyezve el fog hùzòdni talàn 1èvvel is.
A GranTurismo elvileg ezèven vàrhatò de mèg mindig semmi hìr ròla. Uncharted?
A normàlis cègek 1 maximum 2cìmmel tudnànak előhozakodni egy generàciòra. Fantasztikus lenne.
Vagy a gamerek elvàrnàk hogy tartsàk a lèpèst ès mondjuk 1500fő helyett 3000-4000fő kèszìtse őket. Ha meg ezèrt majd majdnem dupla àron lehet majd megvenni akkor meg majd jön a sìràs ezèrt, vagy azèrt mert a jàtèkok 80%-ban csak a grafikàt csodàlhatjuk, amùgy meg egy èlettelen ìztelen fèlkèszen kisz...t szemèt az egèsz amit egy 5èves gyerek is gondolkozàs nèlkül vègig fog tudni tolni.
De az UBI pèldàul dörzsölni fogja a tenyerèt. Nekik nem fog gondot okozni 6hònaponta "AAA"XD cìmeket kihànyni
136.
136.
myrte
#104: Kijött a New 3ds még tavaly februárjában. Azóta kereken 1 játék került piacra, ami csak azon fut. Ezek inkább csak a "user experiencre" fejlesztésére voltak jók, a játékok gyakorlatilag ugyan úgy futnak. (1-2 kivétel van).
Itt meg, hogy végre minden játék 1080p-ben fusson, kell az erősebb hardver.
135.
135.
myrte
#132: Rövidebbre tervezték ezt a generációt, már az elején kimondták, de ilyen köztes megoldások...csak röhögök. Ezzel beismerték, hogy még a tervezett 5 évet se bírná ki a jelenlegi koncepció. Olcsó húsnak híg a leve.
134.
134.
#129: 4 ev alatt akkor kb 20 jatek jelenne meg, mert a 2. evtol kezdve a kovetkezore kellene fejleszteni.
133.
133.
#132: Igy is van, ez a jo felfogas!
132.
132.
Norbiii
Egy konzol kb 6-8 évig bírja, tehát ha megnézzük az átlagot, akkor olyan 2019-20 körül jöhet a ps5, na de az hol a csudába van még? :) Sokaknak még nincs is ps4-e, de sokan már a ps5-öt várják....d A Ps4 még rettentően friss, remélem hosszú életciklusa lesz, és terveim szerint 1-3 éven belül beruházok rá, csodás kis konzol lehet, nekem a ps4 egy csúcs konzol erős hardverrel, jó kis játékokkal! :)
131.
131.
kopic
#30: Ez ? Normálisan ? Hat csak ra kell nézni a profillkepere !
129.
129.
Edgar26
Én 4 évente el tudnék képzelni generációváltást. Szerintem az még beleférne, és akkor jóval közelebb lehetne hozni a gépek teljesítményét a highend PCkhez. A kérdés persze az ár lenne, de én simán vennék 150-200 között gépet, ha a régit el tudnám adni 50-80 között. Szerintem azért az ütné a PCt ha 120 körül új konzolhoz juthatnék 4 évente. A PC fejlesztés többé kerül tudtommal(bár ott is el lehet adni a használt alkatrészeket). Valaki csinálhatna egy komoly számítást, hogy milyen teljesítményhez mennyit kell áldozni, ezt mennyiért tudná nagyjából egy konzol stb. Kíváncsi lennék.
126.
126.
arcadia
Ps4.5 hmmmm.... Legalább ott már nem lesz gond a 60fps el...De kell ez nekünk?? Inkább a ps5 -re gyúrnának rá gőzerővel és nem ilyen köztes feles megoldásokkal odáznák el az időt.
112.
112.
Norbiii
#104: "Kinek mennyi pénze van olyan minőségben futtathatna játékot :-)"

Többek közt ezért van külön pc és külön a konzol. A PC világában ez igaz, aki belevág az tudhatja, hogy ha szükséges fejleszteni kell, itt a pénz dominál, akinek több a pénze annak jobb a gépe, a hardvere, és szebbek rajta a játékok...ez a pc világa senkitől sem sajnálom, ez egy ilyen világ!
De van egy másik világ, egy több évtizedes hagyomány, a játékkonzolok, amiknél ez nem így működik, ergo egyenlőek a feltételek MINDENKINEK, nincs megkülönböztetés gamer és gamer közt, mindenkinek ugyanúgy fut az adott játék.... + sokan azért vesznek konzolt, hogy fixen 6-8 évig jó legyen....
Most még lehet dönteni és választani e két lehetőség közül, akinek a fejlesztgetés a szimpi annak ott a pc, aki fix hardvert akar, egyenlő feltételekkel annak ott a konzol....Aztán majd meglátjuk, hogyan lesz ez az egész....:)
109.
109.
Seggeszkexkluzív
#106: Csak nem megy olyan jól a sonynak ha máris váltani akarnak. Ez azt fogja majd eredményezni hogy igyekeznek majd vr játékokkal elárasztani az új konzolt, ami már nem biztos hogy a fele is megfog jelenni standard ps4-re. Így igazából magának csinál konkurenciát a sony.
104.
104.
Csoki80
#98: Más cég is csinált már ilyet, amit kedvelünk. Gondolj a DS-re gyorsabb gépeket hozott ki a Nintendo, de a régieken is futottak a játékok. Ha hasonlóan oldaná meg a Sony az szerintem normális hozzáállás lenne. Kinek mennyi pénze van olyan minőségben futtathatna játékot :-)
102.
102.
Lorem Ipsum
Nem tudom milyen alomvilagban elnek itt sokan, de en is szeretnek ott lenni.
98.
98.
Norbiii
Kb 40 milla eladott Ps4 viszik, mint a cukrot, nem értem ezt a sietséget, sikeres recepten kár változtatni, ráérne ez a ps5-nél, vagy akkor esetleg ha majd nem veszik annyian, de így minek rizikózni? Majd lehet azt fogják eléri, hogy az emberek (sokan, kevesen passz) hátat fordítanak a Sony-nak, főleg a ps4 tulajok....
92.
92.
Angelwing
VR szemüvegre kiváncsi vagyok. Kipróbállom majd valahol,de elég meggyőzőnek kell lennie hogy vegyek is egyet. Driveclub-bal érdekelne igazán.
89.
89.
BloodyDeath
Engem mondjuk nem zavar. Úgy is tavaly vettek egy 4K-s 3d tv-t. Megveszem, ha jobban néz ki, és tényleg egyben lesz a vr-l. De teljes mértékben megértem azokat, akiknek nem tetszik. Hisz a pénz nem magától jön a házhoz. Föleg, hogy ha ezzel hátrányba kerül a mostani ps4. Játákok terén.
82.
82.
Rácsesztetek, mert nem érdekli :D
79.
79.
Arsenal4ever
jaj már a sok homár....biztosa nem fogom eladni a PS4emet azé mert kijön egy 4,5...egy faszom szemüveg miatt. Vegyek 120k ért 4K TV-t is mi? Lófaszt...ebben az évben és jövőre is jön még ki sok jó játék...elleszek egy jó darabig. Majd akkor amikor lényeges váltás jön talán. Nem tudom én olyan szerencsés vagyok hogy a meglévő 9 játékom mindegyike szerintem elég szép grafikában és jó játékélményt nyújt...csak a részletesebb graf miatt venni most egy újat? Háát vegyetek! Meg a farok fps miatt hogy hamarabb lövöldözzé....barmok. Azokat meg szájba vágnám mint ligeti kurvát a körhinta akik írogatják itt hogy majd milyen jó mert majd fillérekért vehet konzolt meg mittom én....vegyé CSÓRÓ fillérekért és recskázz rá! Milyen jó hogy vártál a vásárlással mi? 2030-ban már örülhetsz hogy ezer forint volt a játék. Sok itt a köcsög sajna...PC-esek meg mit erőlködnek itt? Ki nem szarja le a processzor meg videokártya bajaikat...PC-t wordre/excelre használok lámák! Üdv! Akinek nem inge nem veszi magára aki meg igen az rábaszott mert nem érdekel!
77.
77.
ADMlN
#66: Izmos videokártya, közepes processzor, meg egy jó táp ami ezeket meghajtja, a többi alkatrészből elég a budget kategória is. Memóriából legyen legalább 8GB és már jó is vagy.
72.
72.
godach
Engem annyira nem érint érzékenyen, mert később akár egy generáció váltás után is tudom pótolni a játékokat. Addig meg akkor, nem tervezgetek, hanem fejlesztem a gépet, mint eddig. Tavaly lemondtam az XO-ról inkább ráfordítottam a gépre. Most aktuális lett volna a PS4, de ezt az összeget is inkább egy bika prociba fogom tolni.
Ezeket meg megveszem majd akkor, ha 30ért tele lesz a jófogás velük, mint most a 360/ps3-al.
Lassan tényleg minden évben csalódni kell ezekbe a cégekbe. Először a WiiU, aztán az XO most meg a PS4. Az árakról nem is beszélve...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...