A God of War 4 már a PS4K-ra készülhet

  • Írta: fojesz
  • 2016. március 31.
  • Pletyka
Link másolása
Oké, ez így eléggé meredeken hangzik, de hát épp erről pletykálnak mostanság. A NeoGAF egyik megbízhatónak tartott fórumozója szállította a legfrissebb fejleményeket a PS4K kapcsán, tőle tudtuk meg ezt is.

Bár hivatalos megerősítés még mindig nem érkezett, és a részletek kapcsán is sok mindent lehet hallani, lassan tényként kezelhetjük: a PS4K (vagy PS4.5) létezik, és a Microsofthoz hasonlóan a Sony is azon töri a fejét, hogy generáción belül frissítse a konzolja hardverét.

A legfrissebb pletykákat a NeoGAF egy megbízható fórumozója szállította, aki szerint már 2017 első negyedében piacra dobhatják a felturbózott PS4-et. A jelenlegi tervek szerint a PS4K 400 dollárt kóstál majd, elképzelhető azonban, hogy végül 500 dolláros árcédulával kerül boltokba - ez attól függ, kap-e erősebb CPU-t a gép, ez azonban még nem eldöntött kérdés. A GPU mindenesetre erősebb lesz, méghozzá kétszer annyira, mint most. (Hivatalos csereprogram nem lesz sajnos, így a PS4-ünket nem számíthatjuk majd be a PS4K vásárlásánál.)

Az informátor megerősíti azokat a híreszteléseket is, miszerint a megújult PS4 a 4K és a VR iránt érdeklődőknek kíván kedvezni. 4K Blu-ray-lejátszóval érkezik állítólag, a nem 4K-s játékok felbontását pedig felskálázza majd, illetve a médialejátszó is kap majd egy VR-os főmenüt.

A fejlesztők egy része már dolgozik a PS4K-val állítólag, és az ő játékaik már kihasználják az erősebb hardverben rejlő lehetőségeket - ugyanakkor ezek a címek a régebbi modellen is futnak majd, nyilván különböző butítások mellett. A Sony egyértelművé tette, hogy a fejlesztőktől függ, hogy a régebbi játékaik mit kezdenek majd az új vassal: egy-egy javítással fel lehet turbózni őket, ugyanakkor ezt valószínűleg csak néhány csapat fogja meglépni.

Végül következzen a lényeg, állítólag a következő játékok már a PS4K-t is támogatják:

• EVE: Valkyrie (PlayStation VR)
• Robinson: The Journey (PlayStation VR)
• Gran Turismo Sport (PS4, PlayStation VR)
• Deep Down (PS4)
• GOW4 (ami valószínűleg a God of War 4) (PS4)

A PS4K-t állítólag még a PS VR rajtja előtt bemutathatják.

126.
126.
Caleon
Sony elég sok negyedévet zárt veszteséggel, amit a kínai olcsótelefonok és tévék előretörésével magyaráznak. Ettől még persze egy hatalmas vállalat, de nagyon nehéz évei voltak. Nekem a tévém is az, és épp most fogok venni egy fényképezőt, szóval távol álljon tőlem, hogy ellene beszéljek. A konzolom erejével is tökéletesen meg vagyok elégedve, de ha jön egy erősebb, azért haragudni fogok, mert a Bloodborne is csak egy éve jelent meg. Delphijos-nak igaza van, ez a 4.5 nem a 4k gamingról szól természetesen.

Bocsi szejko, ezt a 80 % profitizét nem olvastam, az természetesen nem igaz. Amúgy PS3 kontrollerét tényleg japán kislányokra tervezték, szerencsére a DS4 már elég nagy, de pont hogy a feleségemnek meg már nem kényelmes.

Amúgy Norbiii hozzáállását nagyon tisztelem, mert ő tudja, hogy mindig van jobb, és megtanulta (vagy veleszületett készséggel bír), hogy a körülményei között elégedett legyen. Ma ezek a konzolok vannak nekünk, ebből kell kihoznunk a maximumot, akinek pedig előző generációs, vagy még korábbi masinája van, azon fog felhőtlenül szórakozni. Valójában ugyanis a fejlődés látszólagos, a boldogságnak és az élménynek egy ponton túl már nincsenek fokozatai. Legalábbis én ezt tapasztaltam. Peace & jó éjt.
122.
122.
Norbiii
Én nem tudom, hogy a Sony-nak miből mennyi bevétele van, de azt igen, hogy a konzolbiznisz előtt is nagy és sikeres cég volt!

Továbbá a Földön 7 milliárd ember él, és kb 350 milla eladott Ps3, Ps4, Xbox, Xbox360, XO, Wii és Wii U összesen, és most hasra ütve 1-1,5 milliárd eladott konzol az évtizedek alatt! Ezt akárhogy nézem besaccolva a Föld népességének 10% lehet konzol tulaj, ami szép szám tényleg, de a lakossághoz képest kicsi...!
Azonban még ott vannak a játékokért kapott pénz, amik szép summákat hoznak, + az egyéb kiegészítők, mint pl: a move is hozott a konyhára...

A Sony évtizedek óta pl. tévéket is gyárt, és azért valószínűleg, hogy jóval több ember néz tévét, mint játszik, viszont nyilván az emberek különböző márkákat választanak, nincs mindenkinek Sony tévéje, de ebből is sok-sok bevétel befolyik, pláne még + az egyéb elektronikai cuccokból, mert a Sony azért nem csak tévéket és konzolokat gyárt. Ezen felül az egyéb és extra bevételeket még bele sem számoltam, szóval ez egy nagyon összetett dolog!
118.
118.
delphijos
Mint minden alkalommal, azt hogy olyan konzol jönne amin a játékok 4K-ban mennek én teljesen valószerűtlen fogatókönyvnek látom. Az még egy mostani PS4 áránál többe kerülő VGA-nak is "éppen hogy" jön össze ( és a többi cucc még sehol sincs ) , kizártnak tartom hogy a Sony kijönne valami állati drága konzollal, vagy hatalmas veszteséggel árulná.

Amúgy nem értem miért most van ez a nagy "állati gyengék a konzolok" téma, szerintem az előző genben is lehett mindkét konzolnál jobb PC-t összerakni a konzolok árának a duplájából. Az meg hogy "miért nem csináltak erősebb konzolokat" sem érzem megalapozottnak, ennek a generációnak a tervezése kb. 2011-ben elkezdődött, szerintem már az is nagy dolog hogy 8G memóriát terveztek beléjük akkor. És van aki azon háborog hogy miért nem tervezték őket már akkor 4K-ra.... Ki vett volna meg egy 1500 dolláros konzolt?
Én a játékfelhozatalnál valahogy nem érzem azt hogy az lenne a legnagyobb baj hogy játszhatatlanul rondák lennének. De ez csak privát vélemény.
115.
115.
kamgecam
#113: Sok ilyen meeting-en veszel részt?Gondolom kölcsönös az adat átvitel,és általában közös nevezõre jutok mégha oly NAGY is a vélemény különbség,hiszen minden szupi szupeeeeeeeer ha közös a cél!...na jó megyek megkeresem az elgurult gyógyszeremet.
113.
113.
ADMlN
#112: A zsírt kizárólag keddenként használjuk. A managerek ezt az eseményt csak "meeting"-nek hívják.
112.
112.
delphijos
#79: "Amúgy már elmondtam, hogy nincs kedvenc cégem, sőt egy kicsit szürreálisnak érzem, hogy ti ilyen érzelmi kapcsolatokat ápoltok személytelen cégekkel. Gondolom ez az oka annak is, hogy utána ezt rám is kivetítitek."

Hmmm..... Lehet mégis használtad azt a zsírt?
111.
111.
DerProf
Tényleg a konzolokból jön a Sony legtöbb bevétele, régebben már kitárgyaltuk ezt linkekkel mindennel, egy másik fórumon is. Egészen kis ingásokat is megéreztek olyan szinten hogy 10 ezer embert küldtek el miatta és rengeteg boltot kellett bezárniuk. Ha a konzol részleg ugrana és addig nem tudnának kiemelkedőt mutatni egyik másik szegmensben sem, az könnyen eredményezhetne ott csődöt.
109.
109.
kamgecam
#103: Hát ja,bár engem inkább az érdekel hogy továbbra is jöjjenek egyedi játékok,igazi mestermûvek,ne pedig lelketlen futószalagon érkezõ egykaptafák.Már több játék bizonyította hogy a videójáték médiuma képes igazi mûvészetre,értékek közvetítésére.Lásd Heavy Rain,Journey ,Last of Us,Ori stb.A legjobb címek mindig is a konzolexluzívok voltak,legyen az xbox, nintendo ,vagy sony.Legyenek jó játékok,ez a lényeg.
108.
108.
Skygameboy
Most komolyan ezek máris váltani akarnak ? Még szinte játékot se nagyon adtak ki hozzá. Kb 2 exlusíve cím volt amit élveztem Bloodborn és a infamos(Until dawn ,Order - most komolyan ?) ezen kívül semmi. Vártam egy jó God of war-ra vagy ne agy isten egy red dead-re és mit kapok helyette 4.5 -öt inkább legyen rá 4 minőségi exluzív minthogy máris váltsanak. Sikerült most jól fel is b*szniuk, inkább megveszem az új nintendot felfejlesztem a gépem , aztán kilövöm magam és orbitális pályára állok és szarok bele ebbe a kizsákmányolásba
105.
105.
Lorem Ipsum
500$ 3 évente? Egy PC olcsóbb....
103.
103.
Yanez
#102: Ez minden mar csak ido kerdese, hiszen a technika olyan utemben halad elore, hogy nehany ev mulva nem kizart az sem, hogy a jatekokat 12K/120fps-ben fogjuk csapatni.
102.
102.
Stormblast
Én most bunkón, tudatlanul csak idefogok dobni egy kérdést anélkül, hogy elolvasnám a korábbi kommenteket:

Csak én gondolom úgy,hogy inkább legyen előbb minden játék 60fps, mint hogy menjünk 4k-ra 30fps-ezni?
99.
99.
DerProf
Gondoljatok bele, már igy is üzletek tömeges bezárása és dolgozók ezreinek elbocsájtása történt a Sony-nál töbször. Mekkora csapás lenne ha a bevételük kb. 80%-át termelő részleg lenne egyszer csak oda. Itt olyan azonnali csőd lenne hogy az iszonyat.
98.
98.
ADMlN
#84: Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Szóval ha a Sony valamit nem jól csinál, már az is az MS hibája? Komolyan már kigúnyolni sincs kedvem, mert hülyét csinálsz te saját magadból...

Honnan a retekből tudta volna a Sony, hogy milyen konzollal jön az MS? Vagy szerinted megvárták az E3-as bejelentést és gyorsan a színpad mögött összetákolták a PS4-et? Egy konzolt évekbe telik kifejleszteni és elhiheted, hogy a konkurens cégek nem egymáshoz mennek tanácsot kérni.

Amúgy abban egyetértek, hogy az MS nem a konzolosakat akarja kiszolgálni, az MS most menti ami menthető, mert a konzol piacot bukták. Amúgy meg eldönthetnéd mit akarsz, az előbb még szegény egészségtelen versenybe kényszerített Sony-ról prédikáltál, most meg már azért szapulod az MS-t mert épp kifele vonulnak a konzol piacról. Tipikus van-e rajta sapka esete...

A Windows Servert nem ismerem, és helpdeskesként se dolgoztam de ha egy kis böngésző inkompatibilitáson kiakadtál, akkor nem lehetsz túl jó tech-support.

#82: Ha ezután is tartod magad ahhoz, hogy nem a fanboy fröcsögés folyik belőle, akkor nem tudok mit mondani, ennél nincs jobb érv. Lehet hogy leoltja a Sony-t, de igazából a Sony erről nem tehet, az MS kényszeríti... Komolyan, ez már viccnek is rossz.
97.
97.
DerProf
#96: Igen de azok közel sem mennek olyan jól mint a konzol, és még finoman fogalmazta. Ha a ps egyszer eltűnne azt csúnyán megsínylenék.
96.
96.
godach
#93: Az MS-nek meg nincs TV-je, Fényképezője, mondjuk mostmár van telefonja (hála a jó istennek, mert így tudom hogy nem kell többet androidot választanom). Nem kell ezeket sajnálni, egyiket sem. Nekem vegyes érzelmeim vannak mindkettővel kapcsolatban.
Csupán nem szeretem, amikor a magunk szemében a gerendát sem, másokéban meg a szálkát is....
95.
95.
tsulok
#91: "Sony azért volt olcsóbb, mert a move és a kamera nem volt kötelező, egyébként az ára pontosan a kinecttel szerelt box árával egyezett volna meg."
Igen, de megtehették volna, hogy kamera nélkül az $500-t célozzák meg egy erősebb géppel.

"Amúgy az MS jelentette be előbb az árat a 2013-as E3-on, legalábbis a források, amiket ezügyben találtam, ezt mutatják."
Az árat előbb jelentették be, mert a MS konferencia előbb van mint a Sony. A konzolt specifikációját már hónapokkal korábban bejelentették.

"Amúgy a Cell forradalmi volt. Elképesztő teljesítmény."
Csak utálták a fejlesztők. Nehéz volt rá fejleszteni, főleg ha más platformokra is ki akarták adni a játékot.
93.
93.
DerProf
#89: Én úgy látom hogy ez egy 4 éves hír. Persze nem kell hozzá sok logika hogy azóta nem sokat változott a helyzet. Az a különbség hogy a Sony-nak csak a konzol van, az MS mögött meg ott vannak az ablakok is. Ezért nem rokkannának bele ha buknák a konzolt.
91.
91.
Caleon
#88: Sony azért volt olcsóbb, mert a move és a kamera nem volt kötelező, egyébként az ára pontosan a kinecttel szerelt box árával egyezett volna meg. Amúgy az MS jelentette be előbb az árat a 2013-as E3-on, legalábbis a források, amiket ezügyben találtam, ezt mutatják.

De mindegy, van egy álláspontom, nem szégyelltem leírni, ha már megpiszkáltak. Ettől még nagyra becsülöm a XO-s és az MS korábbi konzoljain megjelent játékokat.

Amúgy a Cell forradalmi volt. Elképesztő teljesítmény. És őrült veszteség a Sony-nak.
90.
90.
DerProf
88.
88.
tsulok
#84: "A SONY hagyományosan drága konzolokkal dolgozott."

Egyedül a PS3 volt drága. PS1-2 $300 volt. Inflációval is számolva ez $480, $400 a PS4 400 dolláros árához képest. Itthon lehet, hogy drágább volt, de ez ne igazán számít. A PS4 pl $1800 Brazíliában.

Egyébként a Sony sokkal károsabb volt az előző generációban. A Cell-t direkt úgy fejlesztették, hogy minél jobban eltérjen a többi platformtól és így majd nem éri meg azokra fejleszteni.

"Mit ad Isten, éppen ekkor előjön az MS egy relative olcsó PC-architektúrájú konzollal."
A PS4-et előbb jelentették be és $100-al olcsóbb is volt megjelenéskor. Pont a Sony ölt minimális munkát a PS4-be, a MS legalább próbált újítani. Az más kérdés, hogy ez nem igazán jött be..

"Én úgy látom, a Sonyt egy teljesen egészségtelen versenybe kényszerítette bele, és ez nem tetszik."
Ja és milyen rosszul járt vele a Sony....Az lehet, hogy neked nem tetszik, de az eladások alapján erre van igény...
87.
87.
godach
#85: Na meg az ellenzék hibáztatása ellenérv, a legrosszabb. Ha valamit nem tudunk megvédeni, csak úgy hogy az ellent köpködjük, az hasonló amit vitában nekem szoktak mondani, hogy már az első személyeskedésnél elvesztettem.
Márpedig te ezt csinálod. Folyamatosan és folyamatosan.
No Offense barátom, de minden idióta Sony lépést, nem fogsz tudni az MS számlájára írni.
És itt be is fejeztem, mert az utolsók között vagy, akivel össze szeretnék ugrani, de véleményem az van.
Ez a hadjáratod pedig az MS ellen, szöges ellentéte az enyémnek...
85.
85.
godach
#84: Már csak azért sem áll helyt ez az összeesküvés elméleted, mert érdekes módon a GTX980-nak sem verték le az árát és mégis rengeteget adtak el belőle, csak ezért mert sokaknak csak 950-re van pénzük, ami mit tudom én 100 ezerrel olcsóbb volt.

A minőséget megfizeti az ember. A Nagy Hatalmas CsakASony rajongókat hibáztasd azért, ha sajnálták volna kiadni a +30 ezret a JOBB ERŐSEBB ÉS FASZÁBB konzolért ami uyge a PS4.

Azt hiszem az egyik cím alatt, pont egy PS tulaj mondta, hogy inkább adott volna többet a konzolért, ha erősebb lett volna.

Egyébként én úgy tudom hogy pár FPS teljesítmény elérés (5-10) különbség van a két konzol között. Ha tévedek, hát bocsánat, nem ezeket szoktam nézni, inkább játszok.

Szó ami szó. Sony bamba marketingesei miatt, meg a SzuperFanok miatt, akik nem adnak többet a Sony-ért mert akkor inkább vesznek boxot, nem az MS-ék a hibásak. PONT

Lehet itt görcsösen kapaszkodni ezekbe a spekulációkba, csak már kezd kényelmetlen lenni. Ismét...
84.
84.
Caleon
#81: Igen, és mikor is volt az a múltkor? Ilyen mély nyomot hagyott benned?

Elmondom, hogy ennek a hírnek a kapcsán miért szaroztam az MS-t.

A SONY hagyományosan drága konzolokkal dolgozott. Drága volt a PS2 és drága volt a PS3 is. Az előző generáció végére viszont a cég megroggyant anyagilag. Elég csúnyán.

Mit ad Isten, éppen ekkor előjön az MS egy relative olcsó PC-architektúrájú konzollal. És ez a világcég, ez a gigász 30 év tapasztalat után letesz az asztalra egy olyan készüléket, ami már a megjelenésekor elavultnak tekinthető. Ami nem viszi az 1080p-t a legtöbb címnél. Ez még önmagában nem lenne baj. Csakhogy ilyen piaci körülmények között a Sony már nem dobhat piacra drága konzolt, így a versenyben kénytelen ő is egy olyan árra szabni a vasat, ami az XONE mellett is labdába rúghat. A Sony tudta, hogy ha bukja a konzolpiacot, vagy tovább csökken a részesedése, az az egész cégre kihatással lehet. Eközben MS-nek a konzolpiac olyan anyagilag, mint leugrani a sarki boltba. Nem ebből van a pénze.

Szóval a Sony az MS-sel való folyamatos versenyben a zseniális Mark Cerny segítségével - mondjuk ki - szarér/húgyér piacra dobja a konzolját. Én 130 eFt.-ért vettem egy kontrollerrel és a GTA V-tel. Ha leveszem a kontroller és a játék árát (17 eFt + 20 eFt), akkor cirka 90 ropiért vettem a vasat. Még ezért is kaptam olyan technikát, amit PC-ben akkor duplaennyiből lehetett kihozni. De a gép határait az ár igenis megszabta.

Szóval igen, azt gondolom, hogy az MS vastagon felelős azért a helyzetért, ami a konzolpiacon kialakult. Egy brutálisan alultervezett vassal, és most már szemérmetlenül tolva előre a Windows 10-et (lásd Forza cikk), egyáltalán nem azt érzem, hogy a konzolosokat szeretné kiszolgálni.

Én úgy látom, a Sonyt egy teljesen egészségtelen versenybe kényszerítette bele, és ez nem tetszik. Ennyi. Lehet köpködni, hülyézni, de nyilvánvalóan látszik az agresszív üzletpolitika a Win10 körül.

Ja, amúgy ma egy szerverről szerettem volna egy fontos MS-toolt letölteni az egyik ügyfelünk gépére. Egy régebbi IE van azon a gépen (nem véletlenül!). Felmentem MS oldalára a tool-ért, és milyen üzenet fogadott: ez a böngésző nem támogatott. Hát nem ééédes? Szép, új MS-világ.
83.
83.
godach
#56: Nem kell itt PC buzinak lenni. Volt PSX-em. Előtte is volt konzolom, azután is.
Elsők között vettem PS2-őt. (ami szerintem eddig a valaha legsikeresebb és legcsemegedúsabb konzol volt a történelemben), aztán a PS3 kezdeti idiótasága miatt nem vettem meg a konzolt, de nem is mondtam le róla. Révén, a szuper exkluzívjai miatt. Aztán amikor szert tettem rá, eszem ágában sem volt flashelt gépet venni, pedig akkor már volt. Erre látom, a letiltott de megvásárolható PS2-es játékokat. Volt alkalmam (mai napig) összehasonlítani a FOS netüket a Live-val szemben. És most ez. Vártam, hogy legyen legalább 5 cím, ami érdekel a játékra hogy megvegyem. És nem a TLOUS és Uncharted remasterekre gondolok, mert magas ívben tojok apró grafikai újításokra. Most, mire megvenném, jön a 4k. Ez miez? Miez? mi?

Minden platformot két szempont alapján választok. Exkluzívok amik miatt az utóbbi 20 évben, meg tudnám számolni egy ujjamon hány konzolt hagytam ki, és a kompromisszumok. Ebben a PC árban alul marad, minőségben meg bőven megnyer mindent. Annyiért újítottam be nemrég egy VGA-t mág egy kis ramot, mint amennyibe kerül ez a ...
Ne haragudj de nekem se fér bele, az hogy itt 2 évente majd cserélgessem még a konzolomat is.
Tehát, nem csak a PC buzik meg a konzolellenesek vannak megdőlve ezek hallatán.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...