A Microsoft felkészült a PS4-Xbox One cross-playre

Link másolása
A Microsoft a Rocket League kapcsán kezdte el pedzegetni, hogy ők szívesen támogatnák az Xbox One-os és PlayStation 4-es játékosok közötti multiplayer lehetőségét. Úgy tűnik, hogy technikailag már minden készen áll erre.

Az Eurogamer interjút készített az Xbox európai főnökével, Agostino Simonettával, aki többek között az Xbox One-PlayStation 4 cross-play funkcióról is beszélt. Mint ismert, múlt hónap közepén jelentették be, hogy a Rocket League megkapja a cross-platform támogatást, így immár a PC-s és Xbox One-os játékosok együtt játszhatnak majd. A Microsoft akkor azt is elárulta, hogy nyitottak más konzolok online hálózatai, azaz akár a PlayStation Network felé is.

A fenti interjúban Simonetta egy kérdésre most azt is megerősítette, hogy már az Xbox One-PlayStation 4 cross-play funkcióval is készen állnak, azaz a részükről minden technikai akadály elhárult. A labda igazából most már a Sonynál pattog és csak rajtuk, valamint a fejlesztőkön múlik, hogy mely játékok kaphatják meg ezt a lehetőséget.

A Sony március közepén azt válaszolta a Microsoft bejelentésére, hogy ők már régóta támogatják az ilyen kezdeményezéseket, hiszen már a 2002-es Final Fantasy XI-ben is működött PC-PS2 cross-play. Hozzátették, hogy szívesen beszélnének olyan fejlesztőkkel és kiadókkal, akik nyitottak a cross-platfrom funkcióra.

11.
11.
Gykrizsi
#10: Xbox megy rendesen, tesóm játszik vele, és kb 2 másodperc alatt talál teli meccset.
10.
10.
Hunork
SW Battlefrontban jó lenne, mert az undorító marketing miatt szinte csak PSen van játékos(bizonyítva lett, hogy sokan PS4 Exc. játéknak hitték)....
9.
9.
Jo poen lenne, Rocket League-ben el tudnam kepzelni, de peldaul FPS-eknel eddig mindig az volt, hogy valamelyiket vagy ennel vagy annal a konzolnal promoztak. Teszem azt a codok eseteben amig Boxon addig a ps3 (na meg a PC) volt hatranyban, laggolt meg szar volt, az uccsonal ami PS4-en elvez elonyt ott meg a tobbin bena...szoval max 1-2 jateknal lenne ugyis engedve, talan eppen sportjatekoknal szerintem.
8.
8.
ssemtexx
Esélyes szerintetek hogy a FIFA 16 is megkapja a cross playt? jó lenne végre PCvel PS4 ellen tolni, haverok ellen.
7.
7.
simon 555
"2002-es Final Fantasy 11-ben is működött PC-PS4 cross-play."
?
Itt valami félre ment szerintem.
6.
6.
markoci555
Eddig bele se gondoltam, valahogy tudat alatt azt hittem ez a legtöbb konzolos játéknál így van :D
5.
5.
tasareo
Ennek mindenki örülne
4.
4.
Már régóta alapnak kéne lennie, csak nyernének vele a játékosok.
3.
3.
Gykrizsi
Nagyon király lenne, így minden játék élethossza is megduplázódna, mivel több ember lenne aktív multiban.
2.
2.
zozo76hun
jaja, konzol es konzol kozott nem is lenne akkora kulombseg mint konzol es pc kozott.
1.
1.
Caleon
Nem bánnám, jó lenne! :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...