Néhány játék rosszabbul fut PS4 Prón

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 12.
  • Hír
Link másolása
A héten boltokba került PlayStation 4 Pro látványosabban és simábban futtatja a korábbi címeket, legalábbis papíron így kéne lennie. Néhány játék esetében - azonos felbontás mellett - mégis az eredeti PS4 kerül ki győztesen.

A Digital Foundry csapata alapos tesztelésnek vetette alá a korábbi sikercímeket PlayStation 4 Prón, és a The Last of Us, a Skyrim, és az új Deus Ex esetében arra a következtetésre jutott, hogy az eredeti konzolon simábban futnak a címek 1080p-s felbontás mellett.

A The Last of Us Remastered esetében furcsa megoldással álltak elő a fejlesztők. A konzol magasabb felbontásban rendereli a képet, és azt skálázza le 1080p-re továbbfejlesztett élsimítás mellett. A javulás így kevésbé látványosabb, ráadásul a framerate sok esetben kisebb, mintha a sima PS4-en futtatnánk a játékot. Sajnos az élsimítást nem lehet kikapcsolni a stabilabb képfrissítés kedvéért.

A Skyrim esetében hasonló a helyzet, Full HD-ben ott is gyakorta leesik a framerate.

A Deus Ex: Mankind Divided teljesítménye változó. Különböző helyeken jobb vagy rosszabb képfrissítési értéket kapunk, és PS4 Prón van olyan momentum, ahol 20fps-re esik le a sebesség.

Reméljük, a készítők a jövőben orvosolni fogják a problémákat és a PS4 Pro betölti a neki szánt szerepet.

Idevágó hír még, hogy a Sony közzétett egy videót, amely bemutatja, hogyan szedhetjük szét PS4 Prót anélkül, hogy elvesztenénk a garanciát. Magyarán így portalanítsd a gép belsejét:

64.
64.
psvrhu
#59: Erről van szó, én is pont most írtam le!
63.
63.
psvrhu
Normálisak vagytok?

"Idevágó hír még, hogy a Sony közzétett egy videót, amely bemutatja, hogyan szedhetjük szét PS4 Prót anélkül, hogy elvesztenénk a garanciát. Magyarán így portalanítsd a gép belsejét:"

Aki nem tud japánul vagy angolul és így szétszedi, ahogy a videón van, majd ti fizetitek ki nekik, ha garanciáztatni kell és azt visszadobják? A videó első percéig szedhetjük szét mi, felhasználók, utána az következik, hogyan távolítsd el a garanciát bizonyító tapaszt. Annak eltávolításával pedig megszűnik a garancia... Azt megnézem, hogy a winyó kiszedésével hogy takarítjátok ki...
62.
62.
KopyAti
Ha már vki Pro-t vesz, akkor gondolom vesz, vagy záros határidőn belül, venni fog egy 4K-s tv-t!
File status closed!
61.
61.
KopyAti
#44: Nem, mert a Wartburg jobb! :-D
60.
60.
supair
Király!
Kérem a moddereket szépen ne töröljék a hszeket!!!!
Lemaradok mindenről......mert későn érek haza. :-D
59.
59.
Lackooo84
"...hogyan szedhetjük szét PS4 Prót anélkül, hogy elvesztenénk a garanciát." - Úristen mi ez a baromság? Ha meg valaki szétszedi, mert itt azt mondták lehet, akkor vállaljátok a felelősséget?
58.
58.
Raptor X
Ez szánalom. De tényleg. Vérpistikék gyülekezete. Egy UFC óvoda. Olvastok 2-3 tesztet, vagy megnéztek pár YT videót, és azonnal tévedhetetlen szakértővé váltok. Majd indul az anyázás, a tisztelt szakértő urak között. Gratulálok. Jelzem ilyen primitív öldöklés nincs sehol máshol. Ráférne egy alapos tisztogatás az oldalra T. Adminok!!!! Na húztam, ehhez nincs gyomrom...
57.
57.
delphijos
#48: Nem tisztem HUNRova-t védeni, de többször olvastam hasonló megjegyzést amióta vette Pro-t. Emlékszem pontosan mit írt elötte, NEM a Pro-t szidta, hanem a 4K "erőltetést", és helyette inkább szebb látványt, és stabil 1080/60 mellett állt ki.
53.
53.
delphijos
#46: "Volt egy véleményem, amit János nem tud elfogadni."

Volt, kb. 20 kommenten keresztül magayráztad hogy "miért nem éri meg" a Pro, utána beírsz egy ilyet: "még bizonyos játékoknál annyit sem tud (úgy elkapkodták, vagy kiforratlan, lényegtelen) mint a sima"

És mindezek után kiírod hogy egy olyan konfiggal mint ami Neked van "simán" fut 60fps-el a TR, és ennek "bizonyítására" kiteszel egy ÁLLÓKÉPET, amin mit ad Isten, PONT 60 van. Az én laptopomban egy I7 van, 16G Ram, és egy R7 M260-as Radeon. Én is tudnék állóképet csinálni a TR-ről.... Egy-egy pont biztos lenne amikor felmegy 60-ra a framerate. :)
46.
46.
godach
#42: Én senkit nem hülyéztem le, mert megvette a konzolt. Volt egy véleményem, amit János nem tud elfogadni. Látod, most is nyomorékoz, miegymás.
Nem tudok vele mit csinálni.
44.
44.
qwaeszrdxt
Az ilyen balfaszok miatt nem voltam itt hónapok óta... és még mindíg ez megy? Szánalmas... Ja van One s és Ps4 is itthon mind a két gép nagyon jó, ha lenne 4K tv is akkor lennének 4K konzoljaim is. Ennyi...Szánalom ami itt megy mint gyermekkoromban, hogy a Lada jobb mert apunak az van..nem a Skoda jobb mert nekünk az van.
42.
42.
delphijos
#31: "még bizonyos játékoknál annyit sem tud (úgy elkapkodták, vagy kiforratlan, lényegtelen) mint a sima? :D :D"

Azért nem ártana tájékozódni mielött ilyen butaságot beírsz. NEM arról van szó hogy UGYANAZ a játék UGYANOLYAN minőségben rosszabbul fut:

"A konzol magasabb felbontásban rendereli a képet, és azt skálázza le 1080p-re továbbfejlesztett élsimítás mellett."

Amúgy meg tényleg tök unalmas állandóan azt olvasgatni mindenhol bármiről is legyen szó, hogy az emberek gyakorlatlag lehülyézik a másikat, mert annak más preferenciái vannak. Ha én utálom a COD-ot, az ég világon semmilyen problémám nem lesz abból ha más meg nem, és megveszi. Ha én PS4-en szeretek játszani , az én játékélményem egy fikarcnyit sem csorbul ha valaki más meg ONE-on csapatja, vagy PC-n. Az egy dolog ha leírja valaki hogy Neki ez vagy az miért nem tetszik, de 100 poszton keresztül bizonygatni hogy a másik mennyire "hülye" mert Neki igen, vagy hogy a másik nem sajnálta érte a pénzt az már teljesen felesleges. Eleve olyan világban élünk ahol egy CSOMÓ "felesleges" dolgot megveszünk, de minimum JÓVAL többet adunk érte mint amennyit valójában ér. A különbség csak az, hogy mások az anyagi lehetőségeink, és mások az igényeink. Könnyűszerrel találnál millió olyan embert is aki a Te 25ezres proci fejlesztésedet találná "feleslegesnek". Na és? Van egy kollégám aki márkás ritka edzőcipőket "gyűjt". Apám 5e Ft-ot is sajnál egy mobilért, de a telkére olyan fűnyírót vett hogy fizu elött kölcsönad. Ők se hülyék, csak nekik más fontosabb mint nekem.
36.
36.
godach
#35: kimoderált üzenet
32.
32.
godach
#31: Vettem a fáradtságot, és csináltam egy képet. (Nagyon remélem, nem photoshop gyanúsítás lesz a vége.)
http://i.imgur.com/CS78v4O.jpg

És akkor szejko. Részemről vége. Tényleg nincs kedvem sem, időm sem veszekedni és bizonygatni az igazam. Nem szoktam hazudni, még ha nem is értek sok mindenben a nagy közönséggel egyet. Mint ahogyan veled sem. Értelmes beszélgetésekre hajlandó vagyok, esetleg még apróbb vitákra is, de ez a köpködés unalmas.
24.
24.
godach
Hát, nem mondom hogy semmi különbséget nem látok a két gép között, mert nagy jóindulattal és egy kis naivsággal azt mondom, hogy tényleg szebb a Pro-n, de szerintem nincs gond a PS4-el sem, mint ahogyan eddig sem volt.
Új belépőknek talán érdemes a Pro-t választani hosszú távon, de valószínűnek tartom azt is, hogy én tökéletesen elleszek a simával is ami nemsoká megérkezik, fele ennyiért mint amibe most kerül ez.
Két hete ha cseréltem procit. Mindennel együtt 25.-be fájt és a játékok, (Rise of the Tomb Raider, Doom, MafiaIII) 30-ról felugrottak 60+ FPS-re. Az megérte.
Ez nekem nem ér annyit, hogy kapjak egy 5-10 fps+ számot.
23.
23.
ADMlN
#20: Csak tudnám akkor mi a töknek jársz minden Pro topik alá leírogatni, hogy a Pro mennyire nem neked való, és amúgy is milyen qrva elégedett vagy a PS4-gyel. Egyrészt már mindenki tudja, másrészt meg senkit nem érdekel.
22.
22.
Prax
#21: Régebben mikor pc-re átbasztak valami szar teszteletlen portot, akkor itt milyen öröm volt pár embernél, hogy nem tudtak mások játszani rajta pc-n :D vannak fura emberek, de ettől színes a világ.
21.
21.
Firsttime
#2: Ennél nagyobb ostobaságot a héten még nem olvastam. Atttttyyyyyyaaaa úr isten...
Te is valami darwin díjas egyén lehetsz...
20.
20.
Norbiii
#17: Én speciál úgy örülök a sima Ps4-nek, hogy én aztán tuti nem "csorgatom a nyálam" egy 4K-s Ps4 Pro-ra! Nem is értem, és nincs is rá szükség, ha a Ps4 jelenleg minden látványbeli kívánságomat teljesíti!

Persze akiknek ez nagy különbség és ezt akarják egészségükre és szívből kívánok jó játékot hozzá, én meg örülök, hogy 60 ezer forintért, hozzájutottam egy álom konzolhoz! :)
19.
19.
Codehook1337
Ha kiadnanak valami pro bundlet beruhaznek de igy... bezzeg angliaba a game ad hozza jatekot 130 ezerert... itt meg a gep annyi.
18.
18.
PaprikaJancsi
#17: Vagyis kisebb cél egy konzolt a kezemben tartani, birtokolni, mint az azon futó játékokra csorgatni a nyálam. Kicsit ellentétes e két dolog, nem úgy érzed?
17.
17.
kamgecam
#14: :D Szeretnéd te azt megfogni barátom!De tudod mit szeretnél még jobban?
Csorgatni a nyáladat a 4k hdr PS4 PRO játékokra. :)
16.
16.
Wazzzovski
#15: Cikkírónak üzenném, hogy először nézze végig a videót mielőtt ekkora sületlenseget ír, hogy portalanisd a gépet .
15.
15.
Wazzzovski
Cikkírónak üzenném, hogy először nézze végig a videót mielőtt ekkora sületlenseget ír.
14.
14.
PaprikaJancsi
#12: Úgy tűnik, hogy nesze rosszabb fogd meg jól.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...