Búcsút inthetünk a Miiverse-nek

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 15.
  • Hardver
Link másolása
Újabb részletek érkeztek a Switch kapcsán. A Nintendo megerősítette, hogy a konzol már nem támogatja a saját fejlesztésű közösségi platformot, továbbá a 3DS-en bejáratott StreetPassről is lemondhatunk.

A VentureBeat húzta ki a Nintendo of America PR-eséből, David Youngból, hogy a Nintendo Switch a Miiverse-nek és a StreetPassnek is búcsút int.

A Miiverse a Nintendo saját fejlesztésű közösségi platformja, amely a Wii U-n mutatkozott be, majd a 3DS-re is átköltözött. A Switch ehelyett már a népszerű alternatívákat fogja támogatni, és bár pontos neveket nem említett az úriember, a Facebook és a Twitter jó eséllyel köztük lesz. Ahogy azt már megírtuk, a Joy-Conon is lesz megosztásgomb, ezzel kezdetben kizárólag screenshotokat lőhetünk majd.

A StreetPass elhagyása pedig abba a narratívába illik bele, hogy a Switch a hibrid mivolta ellenére asztali konzol elsősorban. A 3DS-en bevezett StreetPass különböző bónuszokat ad, ha más 3DS-es játékosok közelében tartózkodunk, ennek megfelelően pedig egy kézikonzolos funkció alapvetően.

A Nintendo Switch március 3-án kerül boltokba, 300 eurós áron. A nyitócímekről itt leshettek meg egy kiváló összefoglaló táblázatot. A konzol bemutatóját egyébként nem fogadták egyöntetű örömmel a befektetők, az októberi bejelentéshez hasonlóan most is estek a cég részvényei - ezúttal 5,75 százalékkal.

4.
4.
rDAVE
#3: Attól, hogy ezt megszüntetik még nem kell mindent facebookra vagy hasonlóra építeni. Lehet külön barát lista, chat és akár barátaktivitás/megosztások rész is. PS-ből kiindulva én csak arra tudok gondolni, hogy beleolvasztják a menükbe. Ott sincs egyben egy közösségi rész, hanem külön-külön.
3.
3.
Gykrizsi
#2: Igen, de a WiiU-n ezen belül volt a barátlistád, meg minden egyéb, vagyis kétesélyes.
2.
2.
rDAVE
#1: Megosztásokról volt szó, nem barátkozásról. Gondolom ugyanarról van szó, mint PS-en. Összekapcsolhatod a közösségi oldaladdal és akkor megoszthatsz ezt-azt. Meg megkeresi a konzolon játszó ismerőseid és felajánlja, hogy jelöld őket Switchen.
1.
1.
Gykrizsi
Most lehet hogy én vagyok a hülye, de nem értem. Facebookon kell az ismerősöket felvenni, ha másokkal akarok játszani, vagy azért az egy elkülönített dolog lesz. Ez a gép egy rejtély számomra, de szerintem az N sem tudja mit akar pontosan.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...