Hivatalos: eladta a Crytek a Warface-t

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 20.
  • Bejelentés
Link másolása
Hivatalosan is megerősítették a korábbi pletykákat, a Crytek orosz partnerénél landolt a Warface. A fejlesztést továbbra is a fejlesztőcég kijevi stúdiója végzi, ám nem lehet kizárni, hogy leépítések lesznek a csapatnál.

A Crytek pénzügyi gondjai tavaly decemberben kerültek ismét előtérbe, akkor arról lehetett hallani, hogy a cég több havi fizetéssel tartozik az alkalmazottainak, és ezt követte nem sokkal később a sajnálatos bejelentés, miszerint öt stúdióját - köztük a budapestit - szélnek ereszti a vállalat.

Már akkor is pletykálták, hogy a gyors pénzszerzés érdekében a Crytek eladta a Warface-t, ezt erősítette meg a minap hivatalosan is a cég. A free-to-play FPS februártól az orosz Mail.ru tulajdonába kerül, és annak My.com nevű leányvállalata üzemelteti tovább; a régióban amúgy is a My.com volt a Crytek partnere, úgyhogy a tapasztalata jól jöhet majd az európai és amerikai váltásnál, amely az ígéretek szerint vajsimán fog menni.

Fontos részlet azonban, hogy a 40 millió regisztrált játékost maga mögött tudó Warface fejlesztése és támogatása a Crytek kijevi stúdiójánál folytatódik, a My.com kizárólag az üzemeltetés és a kiadás teendőit veszi át. 

A korábbi hírek szerint a váltás ezért járhat majd további leépítésekkel a Cryteknél, hiszen a feladatok megosztásával kevesebb emberre lesz szüksége a stúdiónak, de ezt már nem erősítették meg a hivatalos közleményben, ahogy azt sem tudni, hogy mi a helyzet a játék folytatásával: a pletykák alapján ez is készül, és szintén az oroszoknál landolt.

2.
2.
Bakos
Segítséget szeretnék kérni warface- hez !! Amikor meg halok azt írja hogy ( Right-Click ) ez mit takar vagy mit nyomjak meg a billentyűzeten??? Előre is köszönöm
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...