Márciusban a Switch dominált az USA-ban

  • Írta: zoenn
  • 2017. április 14.
  • Biznisz
Link másolása
Hivatalosan is a Switch fogy időarányosan a legjobban a Nintendo-konzolok közül. Az NPD adatai szerint márciusban ez a masina volt a legkeresettebb konzol Amerikában, sikerült maga mögé utasítania a PS4-et és az Xbox One-t is.

Hozta a kötelezőt a premier hónapjában a Nintendo Switch. Az észak-amerikai piacon a kiotói gyártó üdvöskéje bizonyult a legkeresettebb konzolnak márciusban. 906 ezer egység talált gazdára, így már bizonyos, hogy a Nintendo történetének időarányosan legjobban fogyó masinájáról van szó.

Persze egy új konzol debütje miatt nem "hagyományos hónapról" van szó. Amint elül a hype, sokkal mérvadóbb képet kapunk a Switch piaci helyzetéről. Csak az összehasonlítás végett: az Xbox One-ból anno 18 nap alatt 2 millió példány kelt el, míg a PS4-nek két hét kellett a 2,1 millió eladott egységhez.

A Nintendo bejelentette, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wildból 1,3 millió példány talált gazdára az USA-ban, ebből 925 ezer a Switch-verzió és 460 ezer a Wii U-s. Kicsit furcsa helyzet állt elő, lévén eszerint a játékból több ment el, mint a konzolból. A gyártó szerint ez annak köszönhető, hogy sok rajongó több példányt is vásárol a Zeldából - egy limitált kiadást a polcra tesz, és egy másikkal játszik.

Ezzel együtt a Breath of the Wild a Nintendo történetének legjobban fogyó launch címe lett, és persze a legjobban fogyó Zelda is a sorozat 30 éves történetében.

További számadatokat a cég következő pénzügyi jelentésében kapunk április 27-én.

A Microsoft és a Sony sem nyilatkozott még a márciusi eladásokról, de a becslések szerint márciusban a PS4-nek sikerült felülmúlni az Xbox One-t. Az Xbox Live mindenesetre nagyon ment: a játékosok globálisan 1,1 milliárd órát töltöttek el a szolgáltatással, ami 14 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest.

10.
10.
Norbiii
#9: Ebben sok igazság van, viszont a Zelda először Wii U-ra volt bejelentve, és addig húzták, amíg ki nem jött a Switch. A The Last of Us 2013-ban jött, persze a Ps4 is, csak ugye a Wii U 4, a Ps3 ennek több, mint a kétszeresét élte! Itt a Nintendo már tojik a Wii U-ra, a Switch megjelenése előtt pár héttel, hónappal is tojt, amire majd egy Ps4-Ps5 esetében nem hinném, hogy példa lenne....
9.
9.
#4: A PS3-ra is inkább a 3rd party fejlesztők írtak progikat a PS4 bejelentése után. Az utolsó exkluzív a Last of Us volt, egy utolsó jó exkluzívot a Wii U is kapott. Csak sajna a konzolt elkerülték a külsős játékok, ezért tűnik úgy, hogy kb egy huszárvágással vége lett.
8.
8.
delphijos
Én ezen nem csodálkozom, az tényleg nagy gáz lenne ha megjelenéskor nem fogyna jól. De azért egy év műlva leszek erre kiváncsi. Hogy kitart-e a lendület.
6.
6.
SzDavid99
#4: Azért a 3DS-t még támogatja az N rendesen, három platformot egyszerre fenntartani pedig már nem hiszem, hogy nagyon kifizetődő lenne, főleg akkor, ha a harmadik mindössze 13 milliós játékosbázissal rendelkezik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...