19 millió játékosnál jár a Battlefield 1

  • Írta: fojesz
  • 2017. május 10.
  • Biznisz
Link másolása
A megjelenési tervek részletezése után következzenek a nyers számok! Az Electronic Arts az elmúlt negyedévre és a teljes pénzügyi évre vonatkozóan is beszámolt a teljesítményéről.

Ami a Mass Effect: Andromedát is felvonultató negyedévet illeti, a bevételek 1,31 milliárdról 1,53 milliárd dollárra nőttek, miközben a nyereség 899 millió dollárról 566 millió dollárra olvadt. A digitális csatornákon érkező bevételek továbbra is tempósan nőnek, a tavalyi év hasonló időszakának 715 millió dollárja után az elmúlt negyedévben 934 millió dollárt könyvelhetett így el a cég.

A teljes pénzügyi évre (ez tavaly áprilisban kezdődött és idén márciussal ért véget) 3 milliárd dollárnyi digitális bevétel jutott. Ez 20 százalékos növekedést jelent éves szinten, a 4,85 milliárd dolláros összbevételnek pedig a 60 százalékát teszi ki. A nyereség ez esetben is visszaesett valamelyest, a tavalyi 1,16 milliárd dollár profit után idén 967 millió dollár kerülhetett a könyvekbe.

Az EA nem panaszkodhat az aktivitásra. A Battlefield 1 már 19 millió játékosnál (nem vásárlónál!) jár, ami 50 százalékos növekedés a Battlefield 4-hez képest, míg a FIFA 17 mögött 21 millió játékos áll. (Érdekesség, hogy közülük 12 millió próbálta ki az új sztorimódot.) A FIFA Ultimate Team 13 százalékkal több rajongót tudhat maga mellett, és a The Sims 4 havi aktív játékosainak száma is nőtt, 33 százalékkal. Hasít a Star Wars: Galaxy of Heroes is, a játék új rekordja, hogy volt olyan nap, amikor átlagosan 162 percet töltöttek el vele a játékosok. A Mass Effect: Andromedáról nem esett szó a jelentésben.

Az EA a következő pénzügyi évre 5,08 milliárd dolláros árbevételt és 1,13 milliárd dolláros nyereséget vár. A megjelenési ütemtervről korábban írtunk: mint kiderült, idén jön az új Need for Speed, az üzleti év végén várható az EA Sports UFC 3, miközben a BioWare új címére még várnunk kell egy darabig.

10.
10.
br1Koo
#9: Ez a komment nem komoly ugye? :D
9.
9.
Korom321roty
Mi Orsival xbox-on játcunk a Bf 1 -el. És a mai napig a leg szorakoztatób fps háburus játék ami xbox-on létezik mind páják karakterek illetve jármüvek miatt a bf3 óta imádom öket ..hozzá teszem 1994 ota játcok konzolokon és 32 éves vagyok ne a levegőbe beszélek hanem tapasztalataim alapján sajnálom hogy igy gikázza valaki.. Nem vagyok cod os de nem bántom őket nincs ps-em de remélem egyszer velük is jácjatunk. (tiszteljük egymást gamerek
8.
8.
#6: 19 milla játékosnál tart, nem annyi játszik vele. Van próbaverzió is, elég semmitmondó statisztika ez.
7.
7.
ollie92
#6: Először is a havi patchekkel gallyra baszták a netkódot. Sokaknál játszhatatlan. A repülést teljesen elbaszták, használhatatlanok lettek.
Még mindig nincs tartalom. Alap dolgokat nem képesek hozzáadni, változtatni. Felejtsd el az ingyen pályákat, a bejelentett 2 kopipaszt éjjeli pálya premiumos és fél évente lesznek DLC-k. Lehet mire a cár nevében megjelenik, PC-n le se fogják szarni. Talán már most is többen battlegroundsoznak.
Az a baj a DICE-al, hogy nem játékosok, csak készítők. Fingjuk nincs hogyan állítsák be a játékot.
Már vagy fél éve kint van, de már annyit romlott, hogy hánynom kell.
6.
6.
Orsi 24
#3 Mivel is teszik tönkre? A minden hónapban kiadott javításokkal (amikben van amikor ingyen pályát kapunk),vagy a negyedévente várható dlc-kel(amiben had ne kelljen felsorolnom,hogy hány plusz tartalmat adnak)...?!
Vagy mire gondolsz?
19millió játékos játszik vele...Nem hiszem,hogy annyira tönkre lenne téve...
5.
5.
KőbányaKispest
A 4-et nem fogják ütni egy jó darabig, A legjobb rész szerintem.
4.
4.
csiki_92
#3: A Hardline a Visceral játéka, nem a DICE-é.
3.
3.
ollie92
Igen..... és amilyen ütemben tetszi tönkre a DICE, év végére már le se szarják (ala Hardline)
2.
2.
shatterhand
#1: Eladod,kolcsonadod a jatekod maris ket profil jatszott egy eladott jatekon. Azokat szamoljak akik jatszottak vmennyit a jatekkal.
1.
1.
RangerFox
Hogy lehet hogy 19 millió játékos van, de kevesebb vásárló?
A fifa meglepett, ezek szerint még mindig veszik a régi genes kiadásokat, amiben nincs benne a sztori mód.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...