A Square Enix el akarja adni az IO Interactive-ot

  • Írta: Shifty
  • 2017. május 11.
  • Biznisz
Link másolása
A japán kiadó tegnap tartotta meg aktuális pénzügyi évének beszámolóját, ahol megerősítették, hogy a jövőben a kulcsfontosságú sorozataikra szeretnének koncentrálni, így vevőt keresnek az IO Interactive-ra.

A Square Enix a tegnap tartott pénzügyi beszámolójában figyelmeztette a befektetőit, hogy az elmúlt üzleti évre egy közel 45 millió dolláros rendkívül veszteséget is elkönyveltek, aminek az az oka, hogy eladnák az IO Interactive-ot.

A jövőben szeretnék maximalizálni a vásárlók elégedettségét, így minden erőforrásukat és energiájukat a kulcsfontosságú stúdiókra és franchise-okra koncentrálnák, ebbe pedig a dán stúdió nem tartozik bele.

A rendkívüli veszteségbe természetesen az eladás költségein túl a már fejlesztés alatt álló projektek elkaszálása is beletartozik. Habár korábban úgy tűnt, folytatódhat a Hitman-sorozat, az epizódokra szabdalt koncepció ezzel jó eséllyel a végéhez ért, ráadásul más Hitman-játékok jövője is bizonytalanná vált.

A Square Enix azzal kapcsolatban egyelőre nem foglalt állást, hogy mi történik a dán fejlesztőkkel, ha nem sikerül befektetőt vagy vevőt találniuk, ahogy arról sincs semmi hír, hogy mi lesz a csapatnál készült játékok jogaival, így a Hitmannel és a Kane and Lynch-csel.

15.
15.
GAMEROD
#14: Nincs ebben semmiféle cinizmus, a Square Enix szereti gyökeresen megváltoztatni az összes hozzá került játék jellegét, úgy hogy kicsit se hasonlítson a korábbiakra. A Nier Automatáról pedig olyan mint a komolyzene, egy rétegnek tetszik de másnak üres és semmitmondó.
14.
14.
fearer
#13: Rossz lehet úgy élni, hogy ennyire cinikusan látod a dolgokat. A Nier meg ahogy már mondtuk többen is, a legtöbb eladási toplistán rajta volt, amikor megjelent, nyugodtan nézz utána.
12.
12.
Macifasz
Nem örülök. :-( Nekem eszméletlenül tetszett az új rész, a Blood Money után a kedvencemmé lépett elő. Pár hónapja vittem végig újra, és Silent Asasinra csináltam az összes epizódot. Nagyon vártam a 2. évadot, remélem elkészül majd azért, hiszek a készítők lenyilatkozták nemi s egyszer, hogy több évadosra tervezik a sztorit. Mondjuk talán ez volt egy egyetlen negatívumom vele kapcsolatban, hogy a sztorin nagyon érződött, hogy csak egy több epizódra nyújtott bevezető és majd csak később fog kiteljesedni. Mondjuk azért így is volt benne egy-két rész, amire pislogtam csak.
11.
11.
crytek
#9: A nagy címekkel sajnos az a baj ,hogy egyszer eltalálod és a büdös életbe meg nem tudod ismételni azt a sikert.Ezermillió példa van a játékériparban erre.

Tippre szerintem egy GTA 6 se fogja megközelíteni sem azt az eladási számot ahol most az 5 jár. Ebben az 5-ben nagyon durván van minden ...ezt überelni nem fogják soha.
10.
10.
delphijos
#9: Az hogy nem lettek ANNYRA jók, és aközött hogy "normális játékot még nem láttam" azért elég nagy a szakadék. Szeretem amikor valaki nagyon nagyot akar mondani, és átesik a ló túloldalára.
8.
8.
dante92
#7: Egy Freedom Fighters 2 sem lenne rossz :)
7.
7.
crytek
Érzésre ezt is a Deep Silver fogja felvásárolni ...lassan a játékipar régi nagy címei nála lesznek. Mondjuk talán akkor el is kezdhetnének a címekkel valamit.... Codename Panzers 3nak örülnék mocskosmod.
6.
6.
logic5
#3: Na ezt gondoljuk át :D :D
3.
3.
GAMEROD
Nem akkora baj. Square Enix keze alól normális játékot még nem láttam. Maradjanak meg a Final Fantasy-nál az megy nekik, más nem.
1.
1.
dante92
Remélem valami normális cég veszi át őket, így nem lesz epizódikus Hitman, és lesz egy normális Kane & Lynch rész is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...